Message |
|
Pun zilnic mancare congelata, sau ma rog , de cand am inceput acvariul. Apa e murdara deoarece azi mi-a ajuns nisipul si abia il bagasem. Refac testele si revin.
|
 |
|
Gata! am terminat si montat lampa: 14 led-uri (7 alb rece 10000k si 7 albastru royal).
Cred ca s-a si ciclat acvariul.... adica de vreo 3 zile amoniu = 0 ; nitriti = 0 nitrati = 12,5 (mg/l)
kh = 7 ph= 8
cum fac sa cresc kh-ul?
poza cu lampa in functiune.
|
 |
|
Buun, am luat piatra vie, astept nisipul, si am dat drumul la ciclare.
Acum am o rugaminte, cine ma invata si pe mine sa bricolez o lampa led pentru acvariul meu, pentru ca neoanele PL s-au ars si nu vreau sa la inlocuiesc.
Adica, de care led-uri caut, ce sursa de alimentare si daca pun sau nu ventilator pe radiator.
Va multumesc anticipat
Atasez si o poza de inceput
|
 |
|
minunat, la nisip m-am edificat, dar cine imi vinde sau de unde cumpar si eu piatra vie?
m-am orientat catre instalatia aceasta de osmoza:
http://www.happypets.ro/aquili-kit-osmoza-190ld-nps-fv-p-4158.html
Pareri?
|
 |
|
Ok.
Pietrele si nisipul vii sau uscate?
osmozorul e absolut obligatoriu?
|
 |
|
si pesti
|
 |
|
inca niste poze. cred ca astea sunt mai bune.
|
 |
|
Pentru ca m-ati innebunit cu saraturile voastre, si pentru ca oricate plante as avea, albastre nu o sa fie mi-am luat o solnita. al 3-lea si ultimul acvariu pe anul asta. asa ca poate ma ghidati si pe mine de unde incep, si eventual unde pot ajunge.
Solnita: Boyu TL450 de 58 de litri.
Echipamente:
pompa de apa 720 L/h
Skimmer de proteine: WG-308: 80-120 L/h
Ce imi doresc. Corali nimic foarte fancy, un amphitrion sau 2,( stiu toata lumea il are pe nemo)  si cred ca atat la cat de multi litri am eu.
Mersi anticipat.
|
 |
|
|
 |
|
multumesc si pe aceasta cale colegului Stefanp pentru pachetul de plante. seriozitate maxima. nota 10
|
 |
|
Am promis ca revin cu imagini asa ca:
|
 |
|
In 2224 am atat inele ceramice cat si bile un sertar cu una si unul cu cealalta
Atasez o poza cu bilele de care ziceam.
LE: nu pot de pe telefon asa ca uite un link:
http://m.aliexpress.com/item/628260911.html?tracelog=wwwdetail2mobilesitedetail
|
 |
|
Acum intreb si eu. Am 2 filtre eheim . 2028 si 2224 nu imi incap in dulapior ambele si butelia de co2 pe care sa-l aleg. Acum e montat 2224 pentru ca are tevaraia mai discreta.
Ma gandeam sa fac o rigola micuta cu gratar in acvariu in care sa montez turul de la fltru si sa-l pun pe ala mare. E nevoie ca turul sa fie scufundat sau poate fi la suprafata si sa se comporte ca un skimmer?
|
 |
|
Am scris eu aiurea, nu sunt de plastic, sunt ceramice, cele de la eheim cu suprafata poroasa.
|
 |
|
bio balls, dar sunt natarau...
poze am ceva dar sunt defocalizate ca mi-a fost lene sa montez trepiedul. o sa revin cu unele mai bune ulterior.
|
 |
|
Am mai facut unul,
Ideea era pentru 270 de litri plantat dar din motive de spatiu ( nu am putut sa tai un stalp de beton) am ajuns la 200 de l tot plantat
Acvariu eheim sticla de 8 mm 100x40x50
Filtru eheim 2224 cu siphorax, mech balls.
Iluminare: 2x osram 840 39 w ; 2x osram 865 39 w
Substrat jbl aquabasis si peste el jbl manado
Instalatie co2 jbl m601
Sper sa ma apropii cu setupul de un aquascape dar mai am muuult de invatat.
|
 |
|
Dupa mult spart de pereti am constatat ca acvariul de 270 de litri nu a incaput unde voiam eu asa ca de la 120 cm am ajuns acum la unul de 100x40x50 (eheim) si va trebui sa ma multumesc cu atat.
asa ca m-am apucat de i-am facut raft cu suport si dulap si capac, am luat instalatie de co2, neoane de 39w 4 buc) si m-am apucat de treaba.
3 zile mai tarziu era asezat, aranjat umplut. am plantat, nu mare lucru, norocul meu ca nu imi convine pozitia de cimpanzeu care leaga moss cu mainile in timp ce tine de mopan cu picioarele, voi mai planta imediat ce imi mai iau ceva plante.
Acum incerc sa reglez aditia de co2 pentru ca am ph8 in apa bagata azi dimineata si kh 7.5 deci co2 undeva la 3ppm.
Bogdan
|
 |
|
Am reusit sa imi strang materialele pentru setup si cred ca maine o sa apuc sa il montez.
O intrebare am totusi, tinand cont ca nu am nici o sansa si recipiente suficient de mari sa declorinez 250 de litri de apa, as putea sa o bag asa in acvariu si sa torn acolo aquasafe?
In ce fel poate afecta plantele pe care o sa le am deja?
Sunt binevenite orice idei.
Bogdan
|
 |
|
Am inteles, ideea era ca nu prea aveam loc sa pun neoane asa lungi dar o sa modific scafa din perete sa pot sa le montez, si sa am o acoperire completa de lumina.
Inca nu stiu cum o sa reusesc sa fac sistemul de programare pentru fiecare in parte sau probabil cate doua, ca sa nu am prize programabile sa-mi pun si in cap.
Eventual idei de la parthenonul forumului?
Eu plec dimineata si ajung seara acasa si nu am cum sa le aprind la mana pe fiecare...
|
 |
|
Am inteles, nu v-a sta pe grinda am proiectat si mi s-a aprobat ceva de genul asta, ca sa pot sa am reazem si mai mult de atat sa am unde sa ascund filtrele si alte cabluri.
Vroiam sa intreb despre iluminat, eu ma gandisem la 2 neoane JBL Solar Color T5 de 39w + 2 neoane JBL Solar Tropic T5 de 39w + 1 neon JBL Solar Marin Blue T5 pentru moonlight (stiu ca nu e imperios necesar dar am filmul meu sa vad ce sa intampla si in general ajung mai mult seara acasa). E suficient pentru o coloana de apa de 45 de cm si 245 l apa?
|
 |
|