[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: surdulucian
Forum Index » Profile for surdulucian » Messages posted by surdulucian
Message
Misto intrebarea si pe mine ma intereseaza raspunsul, pt. ca nu prea sunt multumit de cum ma odihnesc noaptea . Am incercat Pompa de aer Tetra Tetratec APS 50 dar nu am fost multumit.
Sal. Ma confrunt cu o mica problema. Nu stiu ce sa fac sa nu mai apara radacini pe tulpina de Hygrophila Polysperma. Am patit la fel si cu alte plante asemanatoare cu Hygrophila Polysperma. Cam care ar fi principalul motiv pt care apar radacinile acestea (radacinile apar acolo unde se formeaza frunzele sau puii de planta).
m_3 wrote:m_3"]Mie a vrut sa-mi construiasca acvariul de 100 x 50 x 50 din sticla de 6 mm fara intaritori... Ca sa vezi cat ii duce mintea pe unii....


Am avut eu un acvariu 80/5o/60 din geam de 6 si a rezistat fara probleme vreo 2 ani la mine iar apoi cu prima ocazie l-am donat la cineva la tara (si acum are apa si pesti in el). Sincer nu dormeam linistit, dar totusi se poate.
Da intrebarea mea ramane in picioare: o aerare puternica in timpul noptii mult mai puternica decat cea din timpul zilei, va anula efectele dioxidului de carbon ???
Pana acum am lasat si ziua si noaptea o piatra de aer setata foarte slab. Ma gandeam sa mai pun pe timpul serii o pompa submersibila (care va produce un curent, valuri la suprafata apei si o cantitate de bule de oxigen insemnata) legata la o priza care se va declansa doar pe timpul serii.
Astazi dupa 4-5 zile de dioxid am facut niste masuratori si au iesit cam asa:
Apa de la robinet: GH = 10; KH = 7; PH = 7,5-8
Apa din acvariu: GH = 12; KH = 4,5-5; PH = 6,5-7
Ar trebui sa ma ingrijorez? KH-ul si PH-ul vor continua sa scada?? Inainte de dioxid avand in vedere ca fac schimburi de apa saptamanle parametrii apei nu difereau fata de apa de la robinet.
De curand am inceput sa bag co2 la plante (metoda cu drojdie momentan pana mai prind experienta si pana fac rost de bani pt altceva).
As vrea sa stiu cum afecteaza oxigenarea concentratia de co2 din apa in sensul ca am inteles ca o oxigenare puternica (sau un curent de la o pompa submersibila care creeaza valuri la suprafata) va disloca, va anula concentratia de co2 din apa ce rezulta din reactor? Daca este asa atunci cum ar trebui sa fac oxigenarea pe timpul zilei in asa fel incat reactorul sa isi faca treaba cu succes?
Si atunci mergand pe acelasi rationament pot sa fac o oxigenare puternica seara fara sa mai opresc instalatia de dioxid, aceasta sa mearga in gol (recunosc sunt lenes si nu vreau sa stau in fiecare seara si dimineata sa setez dioxidu)?
Depinde ,la ce fel de argila te referi ca eu stiu vreo 6 tipuri de argila

Intreban desigur despre tipurile de argila pe care le pot folosi in pietris pt plante.

Am pus intrebarea asta, despre argila, pt ca un acvarist batran de pe aici de prin Braila mi-a spus ca daca vreau sa am plante sa pun argila. Acum nici el nu a fost prea explicit (probabil stiti cum e, pana scoti o informatie de la un acvarist...). Totusi un prieten a pus argila, cumparata de maicasa pt taicasu pt un tratament... in fine poveste lunga, ideea e ca echinodorusul cara pana acum scotea o frunza pe saptamana mai nou scoate cate doua.
Nu am inteles prea bine de unde e cumparata si oricum m-am gandit ca voi sunteti cei mai in masura sa-mi spuneti.
Daca sunt produse speciale pt acvaristica cu argila chiar sunt curios sa incerc, problema ar fi ca nu am vazut pana acum prin pet shopuri; daca nu chiar sunt curios daca stie cineva pe unde pot gasi plafaruri farmacii etc.
Care este treaba cu argila asta? E intradevar folositoare pt plante?
Si daca da, unde se gaseste sa cumpar? In ce mod (cantitate) ar trebui sa o amestec in pietris?
mi-am luat 2 carasei (mici) si 4 neoni


Banuiesc ca aceasta combinatie e provizorie, deoarece caraseii si neonii nu se potrivesc de nici un fel, din mai multe motive (dimensiuni, temperatura benefica pt fiecare specie, etc...).

CE MAI POT FACE SA SCAP DEFINITIV DE ELE ?!?!?!


Din ce stiu eu e imposibil sa scapi definitiv de alge.
In schimb trebuie sa respecti anumite reguli si acestea nu vor mai apare.
Incearca sa pui cat mai multe plante, daca nu sunt plante indeajuns care sa foloseasca lumina pe care tu le-o oferi, atunci neonul (18W) e prea puternic. Incearca sa folosesti altul mai slab pentru cei 50 de litri ai tai.
Nu ai spus daca ai acvariul pozitionat in asa fel incat sa primeasca si lumina naturala, daca da atunci si aceasta ar putea fi cauza.
Ai dreptate in Braila nu se gaseste mai nimic. In afara de Verde de malachit si Albastru de metil nu prea am mai vazut altceva prin petshopuri (care de fapt e unu singur) . Asa ca de "Backtopur" nici nu poate fi vorba. Iar pana fac eu vreo comanda pe la Bucuresti nu stiu ce se va alege de pestele asta.
Problema mea ar mai fi ca nu m-am confruntat pana acum cu boli la pestii mei si nu am habar ce ar putea fi.
Astept in continuare sfaturi. Daca stie cineva exact ce boala e.
image
Am cumparat 2 Heros severum de aproape 3-4 luni (dupa marime).
Cand i-am cumparat nu am observat ca unu are aripioarele rupte, mancate. Aripioarele prezinta un fel de puf alb, care nu imi dau bine seama daca nu e chiar si pe corpul pestelui (dar pe aripi sigur). La inceput si le misca foarte repede, ca si cum si le-ar fi scuturat, dar acum vad ca e molatec si are momente cand le tine lipite de corp.
Daca ar putea cineva sa-mi spuna e boala e si cu ce se poate trata.
O sa incerc sa pun si cateva poze dar nu stiu daca reusesc, nu vad nici un buton pt add pictures sau ceva de genu asta.
Am o problema in legatura cu modul in care se deosebesc sexele la ancistrusi. Din ce stiu eu, masculii au o coroana de tepi pe cap, iar femelele nu. Dar am inteles (nu stiu sigur) ca in cazurile in care sunt tinuti mai multi masculi in acelasi acvariu cei (sau cel) dominanti vor avea tepi, iar ceilalti nu, ocazie cu care vor fi confundati foarte usor cu femelele.

Am observat ca ancistrusii mai au un rand de tepi (care cu adevrat inteapa, nu sunt moi ca cei de pe cap), care sunt tinuti stransi langa branhii (sau ceva de genul acesta), oricum la baza capului si nu sunt scosi (iar cand sunt scosi ii completeaza pe cei de pe cap, ca un fel de coroana) decat atunci cand se bat cu alti masculi. Intrbarea era daca si femelele au acesti tepi ascunsi.
zymark wrote:Sau pot sa le dezlipesc de sticla acvariului si sa le mut in siguranta???


Poti sa le dezlipesti de pe geam fara nici o grija, sunt foarte rezistente. Nu e nici o problema sa le muti in alt acvariu. Eu asa am salvat multi cory .
mcsjohn wrote:
Dupa diverse studii si pareri ma gandisem sa pun 2 betta (un mascul si o femela) si vreo 4 neoni.
O fi bine?


Sfatul meu e sa pui si un ancistrus, poate nu e prea frumos (depinde de gusturi) si nu o sa-l vezi prea des (mai ales in bol), dar o sa te ajute mult la curatenie. In acvariile in care am ancistrusi sau pleco nu trebuie sa sterg niciodata geamurile . Cred ca nu e zi in care sa nu le multumesc ancistrusilor pentru munca pe care o fac in locul meu :-) .
Da e prima incercare si la ei, si la mine. Credeam, speram, ca dupa un timp, intr-un anumit moment al dezvoltarii puilor, felul in care ii protejeaza e mai schimba, se mai obisnuiesc si ei cu ideea ca au o gramada de copii vii care se invart in jurul lor si cer de mancare.
Si inca ceva, am observat ca masculul a fost acela care a avut cel mai mult grija de icre (si chiar si de pui dupa ce au iesit), as putea sa scot femela dupa depunere? As reduce la 50% sansele de canibalism?
Sal acum doua zile au inceput sa miste ,abia abia, alevinii scosi de o pereche de ramirezi. Si din momentul cand au eclozat parintii au inceput sa-i mute prin tot acvariul (le schimbau locul de vreo 2-3 ori pe zi). Cu toate ca am acoperit acvariul ca sa nu se mai streseze, ei sunt mereu foarte agitati. As vrea sa stiu cand vor fi puii in afara de orice pericol de a fi mancati de parinti (am inteles ca din cauza stresului isi manaca progeniturile). Si ce as mai putea sa fac ca sa nu fie mancati?
Sal, sunt si eu la inceput cu acvaristica (cam 2 ani) si inca am multe nedumeriri. Cum ar fi: mixtura de inima de vita (am vazut tot felul de retete) se poate da si la orice alti pesti (pleco, leri, vivipari, cory, etc...)sau doar la discusi???
Am inteles ca, oricat ar fi ea de inima de vita, tot are grasimi care pot ingrasa pestii.
Sunt un incepator (foarte incepator).
Puteti sa-mi dati adresele unor magazine bine dotate din Bucuresti?
Voi avea in curand drum prin capitala si nu as vrea sa fie degeaba.
 
Forum Index » Profile for surdulucian » Messages posted by surdulucian
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com