Ar putea sa te ajute foarte mult SERA BIO NITRIVEC http://pet365.ro/products/Sera-Bio-Nitrivec.html , se poate folosi intr-un acvariu deciclat si cu pesti . Eu practic inainte la inceputurile mele , binenteles ca prima data cumparam pesti si dupa aranjam acvariul si binenteles ca eram nerabdator sa ii bag si foloseam solutia asta si azvarleam pestii dupa , apa era albicioasa 1 zi dar dupa totul era bine . Binenteles ciclarea corespunzatoare a acvariului este cea mai indicata, asta e o solutie cand deja raul este facut.
Multumesc Dragos . Grija de ei am zilnic , chiar si iubita mea se mira ca inca nu m-am plictisit de ei ) si sincer nu cred ca ma voi plictisi vreodata de discusi , sunt ceva mai aparte , mai greu de inteles pentru uni dar pentru cei carora le intra la suflet devin dupa un microb de care nu mai scapi. chiar zilele trecute am renuntat la un bazin cu africani si ma gandeam oare cum ar da cu niste pui de discusi ) dar mai au de asteptat pentru ca acum nu sunt finante pentru noi pui .
Cine v-a zis ca nu sunt bune JHW-urile ? Eu personal folosesc modelul vechi 302 parca si modelul nou 403 si pot sa zic ca de cand le folosesc nu am avut nici-o problema cu ele , merg impecabil , isi pastreaza debitul destul de mult timp , deoarece au niste pompe destul de puternice fata de eheimurile care la 8w consumati scot 900-1000l/h si in 2 luni sunt colmatate ( nu zic ca Eheim-urile nu sunt bune ) , furtunele sunt groase , de 18 mm parca , eu intr-un an de zile de cand le folosesc nu am curatat niciodata furtunele ca nu am avut de ce. Deci sincer le recomand cu incredere pentru ca stiu ca isi fac bine treaba iar pretul este pe masura, singurul dezavantaj este ca nu contin material filtrant , decat niste perlon parca. iar acum le gasesti si la noi , deci nu mai e nevoie sa faci comanda de pe ebay si ai si garantie 1 an la ele.
Am cumparat de pe nenea ebay 2 difuzoare ceramice si pentru ca nu folosesc decat unul , celalalt sta degeaba asa ca il scot la vanzare .
Caracteristici :
-diametru difuzor 2cm
-diametru pastila 1.6 cm
-inaltime 6.5 cm
Pret de vanzare 30 RON , se poate trimite oriunde in tara . Functioneaza foarte bine la bomba de Co2 si scoate bule foarte fine , dupa cum se poate vedea in urmatorul videoclip cu fratele geaman. Produsul este nou. Contact pe pm sau la 0763 586 665
Sincer sa fiu nu cred caci temperatura apei este aceiasi , eu din ce am mai discutat si cu alti mi-au spus ca trebuie sa isi faca putin rodajul membrana sau poate isi pierde ea din calitati si lasa sa treaca apa mai repede , sau poate este de la over flow , sau cel mai sigur nu mai uda astia acum ca a plouat si are presiune mai mare la robinet
La mine osmozorul a scos inca de inceput un kh 5 si la fel scoate si acum dupa ce am scos cateva sute de litri de apa , singura diferenta e ca dupa cateva luni debitul de apa RO creste adica nu mai picura ca inainte 5 picaturi pe minut ci scoate ceva mai mult noroc ca acum a plouat mai mult si nu mai uda astia prin gradini sa scada debitul la robinet ).
Distractie plcuta
Nici nu iti trebuie reductie daca ai masina de spalat in baie , desfaci masina si conectezi osmoza , sau mai comod la bateria de la dus daca desfaci pipa poti sa conectezi osmoza au acelasi filet eu asa o am montata si nu am stat sa ma complic cu alte racorduri.
Pai inca nu am ce sa zic legat de o crestere mai rapida la moss , deoarece abia ieri l-am introdus , la mine moss-ul creste destul de repede , adica saptamana trecuta l-am tus si coafat nitel iar in zonele respective e deja la fel de mare ca inainte de tundere. eu cred ca conteaza mult parametrii apei (eu folosesc de osmoza cu un kh 4-5) , lumina (eu am 18w led 6000-6500 k 640lumeni ) , fertilizanti ( eu ii dau tropica + ) si cat Codoi ii dai , la mine a mers frumos si fara Codoi , dupa 1-2 sapt cu codoi pot sa imi fac o parere daca merge sau nu mai bine cu codoi.
De cand ti-am vazut noul bazin m-am inbolnavit , la cum arata :X , dar tot nu l-as strica pe saramura , nu dupa ce mi-ai zis cati bani ai bagat ). Poate dupa ce imi satisfac dorinta de a avea un Dogo Argentino poate atunci unul asa mare. oricum Cipriane eu mereu ti-am admirat acvariile si mai ales marinul ala mic care arata intr-un mare fel .
Slabe sanse ca in viitorul apropiat sa fac vreun saratel. Nu de alta dar eu sunt fanul infocat al discusilor dupa care vin plantatele iar de saramuri momentan nici nu dispun de fondurile necesare fiind o perioada moarta pentru mine acum deoarece ma chinui cu ultimul pas din viata academica si anume licenta si deci timp 0 pentru a produce bani . Poate in viitorul apropiat ii voi face pe plac iubitei mele si sa ii fac ei un saratel ca stiu ca isi doreste caci eu am ramas cu piciul plantat si ea cu bazinele goale cu discusi ) si sa nu mai zic ca avem deja 4 acvarii, dar un saratel stiu ca isi doreste dar mai are de asteptat putin.
Multumesc mult domnilor pentru aprecieri , nu ma asteptam sa aiba lipici la public ).
Sandu , sa stii ca sunt in cautare de ceva pesti mici , dar pe la noi nu prea se gasesc , am pus ochii pe niste barbus titteya ca sa de-a putin de contrast , iar daca tot voi da betta-nul cred ca voi baga si niste creveti.
Nenea Porcu , eu nu am pus niciodata poze editate , adica asa cum au iesit asa le-am pus si de asta mereu am incercat sa iasa poza cat mai bine cand o fac. Dar o sa incerc sa vad ce si cum , nu de alta dar nici program nu am de modificat ).
Catalos , prima data am asezat pietrele si dupa am bagat mossul in crapaturile dintre ele fara sa leg cu ceva anume . Cele de la baza insa au fost legate cu ata neagra la fel si cele care vor forma gazonul , chiar ieri am terminat de aranjat si coltul din stanga si voi astepta sa creasca ca sa nu se mai vada ata neagra.