[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Magda
Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
100 n-am amenajat, ce-i drept, doar vreo patru
Oricum mi se pare interesant de continuat discutia asta legata de ordinea in care nu amenajam acvariul. Avantajele si dezavantejele unei metode sau ale alteia.
Poate ne mai spun si altii cum procedeaza ei.
Deci...
image acesta e acvariul ...

Doar ca ... asa cum spuneam, nu mai e plantat la fel.

link edited by koala
aaa, scuze, am uitat de link. Linkul ducea spre forumul vechi pe care se afla poza cu acvariul

Am sa actualizez linkul, numai ca...acvariul in momentul de fata nu mai arata ca acolo, (ca aranjament). N-am prea mai avut timp sa ma ocup de el.

Nu ma deranjeaza sa te inspiri din aranjament, daca gasesti ceva pe placul tau.
Uite ca nu face toata lumea asa
Eu la "scoala" am invatat ca mai intai se umple bazinul cu apa si apoi se face plantarea. Personal mi se pare mai usor, mai ales daca ai plante inalte.
Hai, la anubias pe care il prinzi de buturugi sau pietre, nu-i bai sa-l pui la inceput, cand nu e inca apa. Dar la pentru cele inalte mi se pare mai complicat.
Pentru ca inca n-am dat inca acvariul revin cu oferta. Reduc pretul la 1.700.000 lei (vechi) negociabil Hai ca nu-i mult. Cat mai inseamna azi 1.700.000 lei? Doar 170 RON
Cand inca se mai purtau discutii pe tema killie, am aflat si eu ca A. australe, de exemplu, mai pot fi tinuti, cel mult, cu niste neoni.
Cum in ultima perioada in acvariul meu de killie ramasese doar un amarat de mascul de australe, m-am gandit sa-i fac un pustiu de bine si sa-i mai aduc niste vecini. Mi se parea ca se plictiseste de moarte singur in ditamai acvariul (30 l ).
Zis si facut. Dat fuga jos si cumparat 5 neoni frumusei, sanatosi.

Pun neonii si stau sa observ reactiile . Australe se duce la ei ii "adulmeca" ii mai fugareste asa...de atrenament, dar toate par bune.
Il las sa faca ce stiu ei mai bine sa faca si-mi vad de ale mele.
Intr-o zi am timp sa stau sa-i urmaresc mai mult si constat, cu stupoare, ca unui neon ii lipseste un ochi. Pur si simplu are o gaura in loc de ochi. El, altfel bine, zburdalnic.
Zic...asta e...
Mai stau ce stau si acu' vad un alt neon fara jumatate de coada.
Ii pandesc o data cand le dau mancare si le observ comportamentul.
Australe al meu ii fugareste pe neoni de nu se vad. Sunt aia rapizi, dar se pare ca el tot mai apuca sa le smulga cate ceva
Uite asa ar trebui sa arate un mascul de Betta.

Nu pun poza cu el cum arata acum ca sa nu-i plangeti de mila
aaa...diferenta de sex este destul de evidenta la betta. Nu te iei dupa marime sau frumusete Sunt cam de aceiasi marime daca sunt amandoi la maturitate. Masculul insa se evidentiaza cert prin aripioara codala care e muuuult mai lunga si mai voalata.
Din pacate nu mai merge vechiul forum ca sa-ti pot arata poza cu masculul meu de betta sa-ti poti face o idee.
Mai stau asa fara sa aiba vreo problema de sanatate. Depinde cat de mult stau asa si cam cand (perioade din zi).
Si eu ma speriam la inceput sa-i vad cum zac pe cate vreo frunza sau la plaja, pe nisip. Bagam mana in apa sa-i agit sa vad ca inca mai misca si nu sunt pe cale sa-si dea duhul.
Interesant. Mai intai plantezi si pe urma pui apa in bazin...
Are cineva si-i prisoseste un mascul de Leeri? Mai tinerel sa fie . Ca am trei femele de Leeri gata sa imparta cu el "apartamentul"
Ei, alga aia am avut-o si eu in acvariu. Si am scapat de ea asa cum a spus MA. Tratament cu apa oxigenata, schimb de apa zilnic un sfert din volum (cu aspirarea minutioasa a substratului) si intuneric bezna cam 6 zile.
Si chiar a mers.
E diferit de tot ce-am vazut pe aici. Imi place Se vede ca ficare tufa isi are un loc special gandit
Cred ca ar fi indicat sa mai tunzi din plante. Vezi, toata lumea a inceput curatenia de toamna
Magda wrote:Vreau si eu Glossostigma sau Marsilea, daca are cineva, please

Sa inteleg ca nu are nimeni, de dat la schimb sau de vandut plantele de mai sus?
Stiu, stiu Asa am si luat-o. Incetul cu incetul cu lumina. Mai putintica la inceput. Si ma uit mereu sa vad daca nu cumva alga planuieste o noua lovitura.
Vreau si eu Glossostigma sau Marsilea, daca are cineva, please
Succes total! :-)

Alga cu pricina a crapat. Am facut asa cum m-ati sfatuit! Multumesc pentru ajutor
Acum mai ramane sa fac sa se devolte iar plantele, care stand pe intuneric atata vreme au cam regresat.
Eu nu inteleg MA cum la tine nu se dezvolta. :o La mine crestea ca nebuna si in acvariul de 50 de l. Acu' in asta de 120 nu mai spun. Se inmulteste in disperare si frunzele ei ajung la suprafata luand din lumina celorlalte. Mereu trebuie sa stau cu foarfeca pe ea.
Intr-adevar superba! Vreau sa infloreasca si a mea :aaa:

Forum Index » Profile for Magda » Messages posted by Magda
Go to: