Message |
|
induci reproducerea f?când schimburi de ap? de 50% pentru a imita inundatiile sezoniere ?i ploile abundente, sa eviti apa cu clor asta ii sterilizeaza, hrana cu biofilm cu frunze imersate in apa, microviermi. Spontan nu cred ca sunt sanse mari.
|
 |
|
Catalin099 wrote:Undeva la 200 cred ca a fost manopera .... din pacate nu mai am ce face si nici chef nu am sa il duc napoi ..... numai drumul dus intors mia luat vreo 5 ore ...
Ma gnadeam poate sa il dezlipesc eu icet cand mai prind timp si sa incerc eu sa il lipesc .... am mai lipit dar subtire de 6mm ....rezista si acum dupa un an aproape..
Na nu stiu ce sa fac ... poate as gasi pe cineva sa imi taie fundul sa il fac incadrat intre laturi sau sa il fac tot asa dar sa il lipesc mai frumos ... ca nici din inaltime nu vreau sa îi mai iau ..
Ce ziceti as reusi sau rezista si asa?
daca te bagi la munca sa l deslipesti il poti face cu fund dublu incastrat in interior si din cate vad ai mana buna si te poti descurca. Gasesti multe tutoriale pe youtub care te poate inspira.
Achizitioneaza menghine in magazinele de bricolaj, nu sunt scumpe de 90 grade sa fixezi bine colturile sa nu se miste cand le strangi si menghine tip brat sa strangi bine frontalele de laterale si sa stea fixat. timpul de uscare este 2 zile pt fiecare milimetru a grosimii sticlei
cu o lita de la un cablu de otel ori lama de bierbarit dinaceeia tip veche se mai gasesc si acum poti dezlipi acvariul si poate te ajuta si solutiile de dezlipit siliconul ca sa il cureti mai usor
Eu asa am avut unul de 800 litri executat. succes!
|
 |
|
mi au devorat multe plante pana m am prins ca ei sunt vinovatii. Mai ales la frunzele proaspete de la buce le ciugulesc varfurile proaspete si rman cu gauri.
Un fel de omizii !!! i am izolat intr un acvariu de carantina le dau pe langa bobite pt ccreveti si bucatele de salata. Pacat la cat de frumosi sunt ca au apucaturile astea.
|
 |
|
sefer jesirah wrote: Ideea este sa murdaresti cat mai putin apa, de aia se dau granule, se foloseste hranitor cu teava si farfurie...de ce l-ai imprastia macinat? Inteleg minerale, fertilizant....dar papa imprastiata in acvariu...doar strica.
asa vazusem cum hranea larvele de amano un crescator, se face ca o ceata in bazin.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Stai ca sunt interesat de si nu numai, dezvolta
polenul macinat cre?te ?ansele de supravie?uire în primele etape ale vie?ii, la astia mai sensibili sau de exemplu pt larvele de la amano
|
 |
|
cei 3 fontinalis antipyretica
|
 |
|
Fontinalis antipyretica hypnoides
Fontinalis antipyretica duriae
Fontinalis antipyretica giant
|
 |
|
starea actuala a bazinului
|
 |
|
toate varietarile de Bolbitis vor merge bine si Cryptocorynele de orice varietate.
|
 |
|
Felicitari pentru depunere, am facut si eu rost de 10 bucati, mititei.
|
 |
|
narcis wrote:Misto, ce apistograme ai luat?
Apistogramma macm asteri red mask
|
 |
|
locatari noi
|
 |
|
narcis wrote:Salut. Ce ai facut cu atomizorul de la chihiros? Am un review de la un prieten, dar mai astept si alte opinii.
l am returnat sa l verifice si era defect. Mi au returnat banii
|
 |
|
alinutz80 wrote:Arata chiar foarte bine!
Bafta!
Baga si ceva vietati acolo sa fie animatie
Am 15 Pseudomugil Furcatus, 6 goby, 10 ancistrusi 4 endleri.
Astept sa ajunga altii
|
 |
|
am mai aranjat si adaugat plante
|
 |
|
Am schimbat lampa week aqua cu lumen aquascaping.
Am reusit sa pun controllerul si sunt multumit. In poza este 30%intensitate
|
 |
|
Am reamenajat
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Eu curat becul cu rotunduri din alea de demachiere, nujt cum dracu se numesc
eu am sters cu o sugativa fiinca ramanea solutie dupa clatirea in apa distilata pe electrod sub forma de picatura intre picioruse si capul electrodului.
|
 |
|
sefer jesirah wrote:Ti-am dat manual. Nu exista x timp trebuie sa lasi sonda. Iti arata controller-ul pe display cand termina calibrarea. Pot fi 2 sau 8 min... . In manual, ai pas cu pas, atat prima calibrare a sondei, cat si recalibrarea periodica.
in manual scrie sa astepti aproximativ un minute in ph 7 inaint de a incepe calibrarea automata, am procedat exact ca in manual
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Eu las sonda 4 minute, am observat ca la 2 minute inca mai fluctueaza si nu e stabila.
In plus, cand o bagi in solutia de calibrare trebuie sa o scuturi un pic, sa iasa bulele de aer de langa "bec"
eu am sters o bine iar de fluctuat nu era cazul ca se oprize se citit, cel putin asa mi a dat impresia. La urmatoarea etalonare o sa las mai mult sa observ daca are vre o schimbare. nu am mai facut de atatia ani etalonare incat aproape am uitat cum sta treaba. dar nici nu am avut sonda asa cu picioruse la capul sondei.
|
 |
|