[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tavimocanu
Forum Index » Profile for tavimocanu » Messages posted by tavimocanu
Message
Cateva echipamente rezultate in urma desfiintarii unui acvariu marin:

1. Lumina MH 1x150W +2x39W, bec 20.000K + unul de rezerva de 15.000k 300 RON
2. Vas autocompletare de capacitate mare, perfect construit pentru a putea fi ascuns in spatele acvariului (inalt de 80 cm, lung la fel de 80cm dar ingust de 16cm) 200RON - 135 RON, transport gratuit in Bucuresti si zonele apropiate in urmatoarele 2 saptamani - made by Pepika
3. Acvariu 120x40x40 (250 ron) folosit ca si sump impartit in felul urmator (de la stanga inspre dreapta):
- 15x40x40 camera in care vine apa din acvariu
- 60x40x40 camera skimmer si alte filtre
- 15x40x40 camera pompei de recirculare
- 30x40x40 refugiu
Toate camerele sunt separate intre ele prin bubble traps
4. Acvariu 175x230x238mm Boyu M175, cu lumina pe LED, sticla curbata, un mic spatiu pentru filtrare. Am tinut in el corali moi nepretentiosi - Pret 100 RON
5. Filtru UV Resun 18W 100 RON:
Gabriel wrote:
tavimocanu wrote:Si ai fi tinut vreo 4-5 mandarini in 140 Litri ? Sau planuiesti vreo 9 bucati in cei 270 Litri actuali?
Noi vorbim de 30 litri aici, si piatra pe masura. Peste tot apare volumul minim recomandat vreo 120 litri iar la Iulian sunt cam de 4 ori mai putin, nu e de ici de colo diferenta.. Ma rog, nu mai insist..


Este destul de usor [cred] sa faci inmultiri si impartiri la o anumita varsta sau sa citesti printre randuri.

30 de litri ai lui Iulian intr-un acvariu matur avand deja o anumita populatie de pozi pot fi echivalentul [sau pot chiar depasi] un acvariu de 140 de litri nou si cu piatra uscata
din punctul de vedere al nevoilor unui mandarin. Da, nu a putut asigura hrana unui mandarin si avea de ZECE ori volum mai mare de apa, plus sump, refugiu populat bine, si super conditii. Acvariul nu a fost postat pe forum iar acum cred ca esti deja la curent cu faptul ca se desfiinteaza.

In acelasi timp bazinul tau [pe care apropo nu l-am vazut pana acum pe forum] nu a putut asigura hrana unui mandarin.

Ce iti spun toate astea? Nu exista decat niste recomandari sau estimari facute de alti acvaristi dar fiecare bazin este diferit si la fel fiecare peste / animal pe care il introducem
in bazin.

In loc de a fi critic sau virulent as fi mai ponderat si l-as sfatui pe Iulian sa urmareasca comportamentul pestelui. In cazul in care vede ca nu se hraneste deajuns de mult si nici
nu accepta hrana congelata il poate returna sau il poate dona.


Clarific pentru ultima data si ma retrag din discutie:
1.Nicaieri nu exista specificat un volum MINIM pentru acest peste nici macar de 60L, dara-mi-te de 30, majoritatea site-urilor de specialitate recomanda MINIM 120Litri.
2.Hrana nu inseamna numai hrana congelata ci si vie si FOARTE VARIATA. Asta nu o va rezolva nici un reactor de artemia, ci numai un refugiu mare si bine populat.
3.Spatiul nu inseamna numai mancare, ci si piatra vie care sa permita pestelui sa aibe un comportament normal, altfel va avea parte de un stres pe care nici muzica lui Bach nu o sa il rezolve.

Restul e can-can.

viulian wrote:
Si daca moare, promit sa trec la un acvariu mai mare


Cred ca ai vrut sa zici ca daca vezi ca i se subtiaza burta il dai cuiva care are un acvariu mai mare! (eu desfiintez btw deci nu am vreun interes ascuns )
Sper din tot sufletul ca nu o sa stai sa vezi cum se duce incet-incet, ca nu o sa il incalzeasca pe bietul animal faptul ca maresti acvariul in cinstea lui post-mortem
Gabriel wrote:Eu am un mandarin [un spotted nu ca cel al lui Iulian] si are mai bine de un an.

A trait intai intr-un acvariu crud de 140 de litri pornit cu piatra uscata iar acum o duce bine mersi de un an in bazinul actual.

Nu il hranesc in mod direct insa are zile cand imi dau seama ca a mancat artemia [care a scapat de cei doi chirurgi care rad absolut tot] pentru ca are o burta enorma.


Si ai fi tinut vreo 4-5 mandarini in 140 Litri ? Sau planuiesti vreo 9 bucati in cei 270 Litri actuali?
Noi vorbim de 30 litri aici, si piatra pe masura. Peste tot apare volumul minim recomandat vreo 120 litri iar la Iulian sunt cam de 4 ori mai putin, nu e de ici de colo diferenta.. Ma rog, nu mai insist..
Te rog mult cauta pe net comparatie intre Scooter Blenny si Green Mandarin ca sa te lamuresti rapid ca Blenny e clar mai putin pretentios decat Mandarin.

Iar legat de bunele tale intentii, crede-ma, sunt convins ca vei depune eforturi mari dar sunt inutile, pestele acela nu se poate dezvolta normal si nici macar supravietui in 30L, e vorba de spatiu, de feeding habits care presupun parcurgerea SUPRAFETELOR MARI si inghitirea a MII DE POZI VII PE ZI. Nici o congelatura nu poate compensa asta. Nu ii dai asta, il stresezi si il faci sa devina usor usor subnutrit, poti sa ii faci si perfuzii cu congelaturi ca nu rezolvi nimic.

Si daca ar supravietui el nu asa trebuie sa traiasca. Sunt alti pesti care sunt multumiti cu asa o suprafata mica, el cu siguranta nu e printre ei! Iar daca compari cu modul in care sunt tinuti pesti la magazin o perioada pana se vand.. c'moon..despre ce vorbim aici?!
Sigur ca m-am lovit. In 300 litri..Pestele este superb si cu atat mai mult imi pare rau ca lumea continua sa il achizitioneze si sa il puna in bazine mult subdimensionate pentru nevoile lui. Pestele asta pupa cam o piatra la 5 secunde in cautare de pozi iar in 30L rade tot in maxim o saptamana cu tot aportul pe care sa zicem ca i l-ai putea aduce printr-un sump bine populat, chiar si daca ar fi vorba de un bazin vechi, stabil. Dupa ce a ras tot incepe foamea care se lungeste daca cumva are "norocul" sa fie din cei care papa congelate (ft putini) dar tot foame se cheama. Iar daca o sa ii dai de multe ori pe zi o sa iti bulesti acvariul si el tot nu va avea parte de cata hrana are nevoie pt ca el trebuie sa manance putin si constant, sa bata suprafete mari de piatra pe care sale curete non stop de pozi pt a supravietui. Cam cata piatra ii oferi in cei 30 litri? Dar stiu ca nu o sa ma asculti si ca il vei pastra pana va fi prea tarziu si asta ma supara dar ..asta e...pacat..
Sper ca nu am inteles eu bine citind mai pe sarite asa... un Mandarin in bazin de 30 L??..

Daca asa e, atunci te anunt ca are ZERO sanse de supravietuire si sa nu mi-o iei in nume de rau dar trebuie sa ii gasesti rapid un bazin mare si PLIN de pozi. Altfel..

koala wrote:- Frumusel dragonetul ala, sa-ti traiasca!

Si o urare mai realista din partea mea: sa castigi la loto !
Super arata! Bravo.
kirucd wrote:@Edy deocamdata nu se da la polipi


La polipi nu prea se da insa la penati.. Iti garantez ca nu ii iarta. Daca ai vreunul la care tii gen coco worm sau christmass tree trebuie sa ii muti repede prin sump pe undeva.
Intre timp am inteles ca si Benu a pierdut coralul din pacate ..

Un nou posesor intrat in gasca este Roni, sa ii uram succes
Buretele ramane dur insa toate capetele s-au decolorat rapid acum vreo saptamana (in decurs de o zi), dupa care au ramas asa (partea decolorata nu s-a extins). Polipii albi se deschid ca de obicei.. Buretele mov sta lipit de cel rosu si a inceput sa se dezvolte insa polipii albi nu par sa doreasca (inca) a se urca pe el.
Trebuie sa se faca o pufosenie alb-rozalie cu varfurile polipilor verzi, ti-am zis ca va fi unul din cei mai frumosi corali de acolo, e din stocul lui Roni (l-a mancat sa imi spuna la un moment dat ca imi da din ea si uite asa a ajuns si la tine). Sa o pui in lumina cea mai puternica, si ridicata cat mai sus treptat.
io cred ca daca mai dau mult cu periuta de dinti pe el ajung la gingii

tot asta e mai frumos (scuze de offtopic ):
image
stocul e australian chiar daca e pe teritoriu romanesc.. e un fel de ambasada..
Sebi, daca acolo in centru, in zona rosie, se vede un tub transparent, atunci cred ca tu ai tras lozul castigator ! Ala e semnul ca ii merge bine unui burete.
Gabriel wrote:Inseamna ca bucata aia care voiam sa ti-o dau tie o s-o dau altcuiva


Hai da-i-o tu lui Ciprian ca eu oricum i-am promis lui Mosu o bucata si parca vad ca nu mai raman cu nimic in ritmul asta

Uite pun si cateva poze sa vedeti ca aproape ca nu mai am deloc.. ..

PS: Ciprian, daca iti moare aia iti trimit eu alta dar numai daca vad poze cu cadavrul

image
image
pc.ciprian wrote:
koala wrote:Bah, daca saracia aia rezista barem la unul dintre voi si tot e bine... poa' sa fie "imprastiat" si la ghinionisti.

nu l-am avut eu in bazin .....ca mie mi`ar fi mers


Iti trimit eu o bucatica. Promiti ca imi dai inapoi una similara peste vreo 2-3 luni (cand deja la tine va fi cat pe ce sa iasa din acvariu)?
Cu mov te pot ajuta. Albastru nu a mers bine la mine.
Avand in vedere faptul ca parazoantusii gracilis galbeni fac simbioza buna cu buretele mov (care la mine in acvariu creste de rupe) am inceput de azi lucrul la un fular alb-mov! Sa vedem ce iese..
Daca ne uitam totusi mai bine la coralul si incercam sa fim obiectivi trebuie sa recunoastem ca la nimeni nu mai arata ca un spider ci mai mult ca un fular dinamovist cum spunea cineva mai demult..
Cand o sa apara primul spider care mai si arata ca un spider..atunci o sa fim pe drumul cel bun..pana atunci..Hai Dinamo! :p
 
Forum Index » Profile for tavimocanu » Messages posted by tavimocanu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com