Message |
|
Am acoperit sorbul , de fapt l-am schimbat cu o modificare dintr-un filtru de benzina din plastic. Sita aia e extrem de deasa, nu cred ca sunt puii mai mici de 0.1mm
Inca caut solutii sa o mut, si minciogul e mult prea stresant categoric. Problema e ca sta doar intre plante nu stiu cum s-o mai scot...
|
 |
|
in afara de ciclare cum se comporta la minciog era intrebarea..
|
 |
|
Am observat ieri o crevetica are oua. (banuiesc doar ca e o ea). Si as vrea sa o prind si sa o mut intr-un acvariu mai mic sa fie doar ea, unde pot sa montez un filtru bolborositor ceva, altfel...nu stiu zau. Trage Eheimu` chiar daca am o plasa de tantari.
In acvariu comunitar am neoni si guppy pe langa creveti. Cu crevetii nu au nici zero treaba, ei nici macar nu fug de pesti sau ceva, uneori mananca unul langa altul. Dar puii (daca ies din ouale alea ceva) vor fi mici.
Teama* mea este ca va da drumul la oua cand o prind. Cum procedati voi, in afara de ideea ca tineti doar creveti singuri in acvariu.
*: teama e mai mult sa nu-i fac ei rau sau ceva, nu pentru niste oua.
|
 |
|
dupa parerea mea, filtrul si incalzitorul se opresc la sifonare si schimb de apa. se poate insa opri si pentru servirea mesei.
ideea cu arderea motorului la oprire.. pe bune? e doar un motor asincron si atat. ventilatoarele de retea sunt la fel. de ce s-ar reduce viata motorului?
da, daca te joci cu el ca orga de lumini e posibil ca in bobina sa apara tensiune de strapungere dar ca oprire normala nu are nimic. chiar si orga de lumini poti face din el daca se adauga un snubber in paralel, dar nu e cazul.
totusi, de unde pana unde scurtarea vietii la motor asincron prin oprire? asa merge povestea in acvaristica sau aveti detalii tehnice?
|
 |
|
da, ar fi super. dar nu prea gasesc..
cam 6/8mm
|
 |
|
da.. vreau sa fac un chiler, si as fi vrut sa trec apa printr-o serpentina. asa.. o sa folosesc furtun de 1mm grosime in carne scufundat in apa care are 5 grade.
am modificat practic o masina de gheata cu doua circuite prin transfer termic, sa nu afecteze apa din acvariu. asistat cu microcontroler.
|
 |
|
Oare ar merge un circuit inchis la acvariu prin teava de cupru cromat ?
Stiu ca cuprul este interzis pentru nevertebrate, dar daca ar fi cromat ...
|
 |
|
Am luat Fluval EasyVac pana la urma...
|
 |
|
salut din suflet oferta de-a-mi da gratuit aspirator.
este neobisnuit pentru mine ca cineva sa ofere ceva.. chiar sunt placut impresionat.
totusi,
nu stiu de ce va place sera dar eu ma feresc sa stau cu mainile in acvariu. uite un exemplu.. daca te dai cu after-shave sau atingi alt parfum ori la polul opus ai lucrat ceva cu motorina, te poti spala cat vrei, va fi in acvariu substanta.
pe de alta parte, sunt multe alte substante care pot ajunge in apa din acvariu fara sa constientizezi. Nu sunt deloc incantat de ideea asta..
trebuie sa fie ceva mai lung decat inaltimea apei..
|
 |
|
Actual am denerle nano, dar nu prea e ok. pentru aquascaping ar fi bun dar la pesti cacaciosi nu prea e ok..
|
 |
|
Am pietris 2-4mm si as vrea sa schimb aspiratorul cu altceva.
|
 |
|
pai nu cred ca are legatura cu crevetii.
mai degraba a ajuns din pietris sau altfel...cum
pe bune chiar, cum putea ajunge in acvariu rama aia..
|
 |
|
eu folosesc plasa de tantari si vad ca nu am avut nimic surpriza
|
 |
|
pai deja l-am cumparat. vroiam si motivatia sa renunt la asta marisor si foarte frumos cu cel marunt si urat.
dar ok, o sa-l achimb. sper doar sa nu fie imposibil de aspirat. pot pune pariu ca il va trage pe teava.. dar vad eu..
Referitor la plante.. imi cer scuze oricui se simte deranjat de afirmatie dar au un miros groaznic. Cel putin Anubias m-a terminat nervos. Miroase 100% a haine vechi murdare si nespalate in toata casa.
Nu le pot torela, am incercat.
|
 |
|
Buna, am o nelamurire. de ceva timp..
Am un acvariu neplantat cu pietris de 4-8 un pic cernut a ramas cam 4-6 pe alocuri cate ceva mai marisor poate. Imi place asa cum e dar am tot citit ca nu e bine pietris mare, legat de plante. Dar la mine nu e nici o planta vie, nici nu va fi. Am motive serioase pentru care nu pun plante, si as fi teribil de multumit daca nu ne-am invartii inspre acest subiect.
Am cumparat azi pietris 1.4-2 si 2-4 ca sa-l amestec, cern etc, in ideea ca poate nu pot aspira pietrisul mare suficient cat ar trebui. Dar ma uit la el si nu-mi place asa marunt deloc.
Asa ca va rog, spuneti-mi de ce nu e bun pietrisul cu granulatie mare exceptand orice motiv legat de plante.. Adica care ar fi motivele pentru care se tot recomanda pietris 1-3mm.
De aspirat.. nu stiu ce sa zic.. parca e cam greu dar nici ala mic nu cred ca fi usor cand se va ridica tot pe teava de la aspirator (Dennerle Nano Gravel Cleaner-modificat)..
Am schimbat deja de 3 ori pietrisul. Ba ca nu e bine ca e colorat, ca e nusht cum.. Nu se poate ceva clar specific acestui setup, fara plante plantate?
Va multumesc anticipat pentru efortul de a-mi raspunde.
|
 |
|
deci. tetra i-am dus inapoi. banii pe ei nu mi-a dat si nici alti pesti, dar in fine. stresul Tetra nu e.
am pus temperatura pe 29 dar termometru arata 29.5 de 6 zile.. in mod normal le-as scadea temperatura dar acum mna.. ce sa le fac..
azi toat? ziua am observat un singur neon ca s-a mai frecat de o piatra.. o data. buline nu au.. nusht.
|
 |
|
Am cumparat azi o biluta de moss din PetShop (Cladophora Aegagropila) si dupa 10 ore un neon 2 guppy si o zebra am vazut ca se freaca de ce apuca prin acvariu.
Am creveti in acvariu. Ce pot face cat mai urgent ? Incalzitor am fara reglaj, probabil e setat pe 25ºC, merg maine si cumpar unul ca sa pot creste temperatura, cu toate ca acum este 27ºC
Cat pot sa o cresc fara sa "defectez" crevetii ? Nu vreau sa pateasca nici ei ceva... Serios chiar sunt importanti pentru mine..
Ce sa fac ? Verde de malachit nu as vrea sa folosesc, cred ca strica tot pietrisul..merge doar cu temperatura ridicata ?
Am si sterilizator UV dar nu stiu daca ajuta cu ceva..acum.
As vrea sa stiu si daca boala asta afecteaza si crevetii sau doar pestii. Pentru ca ma gandesc sa scot pestii in acvariu de carantina pentru 14 zile.
Acvariu 54L, Eheim Experience 150, neplantat.
|
 |
|
pestii bagabonti arata si sunt asa
|
 |
|
crevetii in primul rand, dar eu am vazut ca tot fugaresc guppy, neonii nu stiu dar poate ca ar fi la fel...pare ca e o generalitate sa fie agresivi.
eu am neoni cu creveti de 2mm si nici nu se uita spre ei. au fost si cazuri cand crevetele sare la bataie si neonu` fuge de el..
serios acum, chiar am nevoie sa stiu ce sa fac, sa-i duc inapoi sau sa merg asa...
sotia a dormit trista ca pestii ei frumosi...parca si mie-mi plac dar nici nu vreau sa-mi bat joc ...
|
 |
|
Poate ca voi starni oarece suparare, sper sa intelegeti ca sunt incepator si sunt atras de unele lucruri care nu sunt neaparat corecte fata de acvariu. Dar, de-asta vin si pun intrebari si va cer ajutorul.
Astazi am cumparat 5 tetra color pentru sotia ... sunt frumosi si vrea si vrea, ok i-am cumparat si stau intr-un acvariu de 20L singuri in carantina cu 3 guppy.
In seara asta am observat comportamentul celor 5 tetra color, cam agresiv tot fugareau guppy asa ca i-am pus direct in acvariu sa nu mi zdremtuiasca.
Dar, ca idee finala eu vroiam in acvariu sa am 5 Tetra Color, 5 Neoni 3 Guppy si 20 creveti.
Pot pune Tetra color in acvariu intr-un final sau raman fara creveti, guppy fara coada si neonii stau intr-un colt toti gramada... ?
In functie de ce spuneti voi e posibil sa merg maine la petshop sa-i dau inapoi, eu personal am o mare retinere cumva din cate observ se tot impung, cearta intre ei, si felul de a manca ... parca-s cam agresivi..tare.
Sau poate doar mi se pare. Deci, urgent. Ce fac ?
|
 |
|