[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: iulianast
Forum Index » Profile for iulianast » Messages posted by iulianast
Pai in acvariul mare, am pus o sticla de plastic (PET) taiata la gura si agatata de marginea acvariului. Aceasta sticla are niste gaurele pentru a comunica cu apa din acvariu. Am citit pe forum ca la sticla asta ar trebui facute gaurile mai mari ca sa poata intra si iesi puii dar sa nu poata intra pestii mari. Problema e ca am in acvariu si niste tetra si astia-s rai tare. am dat vreo 2 pui morti la pestii mari si tetra s-au napustit si i-au mancat pe loc. Acum nu stiu ce sa fac. Sa-i pun la loc in sticla in acvariul mare si sa largesc gaurile sau s-i mai tin in acvariul mic ? O alta problema ar fi ca gupoaicele tr sa fete iar si n-o sa mai am loc pentru aia mici mici. Mai am eu un recipient de vreo 5 l dar e rotund si nu vreau sa-i zapacesc.
Pai filtru am la acvariul mare. La acvariul puilor am avut pompa de aer cu piatra bagata in apa. Iar curatenie le faceam eu zilnic sau la 2 zile cel mult. Dar aia 4 mi-au murit cand erau in acvariul mare - cel cu filtru. Si peste noapte toti 4.
Salutare dragi forumisti !

Ajutati-ma sa-mi salvez puii de guppy, va rog, caci mor pe capete si nu stiu de ce.
Intai i-am tinut intr-un acvariu separat (12 litri) cu piatra de aer, bulbucii aferenti, papa bun (fulgi sfaramati f fin, artemia).
Dupa cateva zile de la nastere au inceput sa moara cate 1-2 in timp (ii am de vreo luna aprox). Dar acum 2 zile (dupa ce i-am tinut 4-5zile in acvariul mare intr-o sticla taiata si agatata de marginea acvariului) m-am trezit dimineata cu 4 pui morti. 4 dintr-un foc. Acum i-am mutat din nou in acvariul mic, singuri. si n-au mai murit. Chiar nu stiu ce sa le mai fac ... am mai ramas cu 4 din 19 si ma tem sa nu moara si astia.
Spuneti-mi va rog, unde am gresit si ce nu le-a placut.
Multumesc.
eu am in acvariu guppy, neoni, zbre, tetra si sanitari (de-aia maronii si de-aia rozi). Ar putea vreo unul din astia sa "dea coltu'" daca papa inima de vita ? Dar pentru puii de guppy cu ce se marunteste inima, ca la astia tr sa fie f f f fina ?
Dar pentru guppy, tetra, neoni e buna inima de vita facuta dupa reteta asta ? pentru puii de guppy m-ar interesa in special daca e buna.
Multumesc.
Schimb apa uneori odata pe zi, uneori la 2 zile (cam un sfert din cantitate) cand mai curat de pe fund resturile de papa.
In apa au aparut niste particule laptoase pe care le mai scot cu furtunasul. De astea cum pot sa scap ? Din ce cauza apar ?
Salutare prieteni !
Desi n-am mai scris pe forum pana acum, am citit cam tot ce se poate despre pesti in general si despre guppy in special.
Am doua femele de guppy care au nascut o singura data fiecare pana acum (le am de vreo luna jumatate) si urmeaza sa nasca/fete a doua oara.
De la una din ele am reusit sa salvez 16 pui iar de la cealalta numai 3.
Fiindca s-au nascut la aprox. o saptamana diferenta, cand aveau cei mai mici cateva zile, i-am pus in acvariu cu cei mai mari. (dimensiuni acvariu maternitate 30x20x20). Si convietuiesc impreuna fericiti. Cu exceptia a 2 dintre ei. Acestia stau de 2 zile pe fundul acvariului, cu burta in sus, DAR daca ii zgandarasc putin se scoala si mai inoata 1-2 minute si iar iau pozitia culcat cu burta in sus.
Nu stiu care este cauza, desi banuiesc. Porbabil o fi de la niste mancare TROCO luata din piata. Mancare ieftina si proasta din cate am citit pe forum.
Alta cauza nu-mi dau seama care ar putea fi. Ma gandesc ca poate nu au destul aer .... dar cat de tare pot regla debitul de aer care intra in piatra ? daca e prea tare nu ii ameteste ? Cand reglez debitul mai mare, parca sunt ca pastravii in rauri de munte .... inoata impotriva curentului.
Mentionez ca nu am plante in maternitate - asa am invatat de pe forum, ca nu se pun plante

Ieri am luat oua de artemia si le-am pus la eclozat. Dupa cum scrie pe cutie, azi maine ar trebui sa apara nauplii si sa le dau la pui pentru prima oara mancare vie.

Puteti sa ma ajutati sa descopar ce nu le place puilor ?
Multumesc.

Forum Index » Profile for iulianast » Messages posted by iulianast
Go to: