[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan_florin
Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Message
ocean wrote:Destul de cu efect doar ca ar trebui sa iei in considerare ca in multimea aia de cotloane inguste se va aduna multa mizerie pe care nu o vei putea aduna/sifona oricata bunavointa ai avea, deci putin mai mult spatiu loc intre pietre cat sa-ti incapa furtunul de aspirare


+ 1



radu_dragan wrote:Prima


+ 1
Daca vrei sa-ti faci un acvariu mare (peste 100-150l), poti linistit sa incepi si cu piatra uscata, dar la un acvariu mai mic, piatra vie e de preferat oricand. Clar, si cand vorbim de un acvariu mai mare piatra vie e ramane nr.1, dar aici vorbim deja de costuri care sunt direct proportionale cu marimea acvariului.
Am cumparat niste piatra vie cu ciupercute si ceva vietati de la colegul eleven, caruia vreau sa-i multumesc si pe aceasta cale pentru tot.
Ambalare de nota 10, recomand cu incredere!
Ca sa nu mai deschid topic nou...Am"rasfoit"zilele acestea topicuri ale colegilor cu startarea unui acvariu marin. Ce n-am inteles eu insa, e faptul ca parerile sunt impartite in ceea ce priveste folosirea din start a mediului antiphos si a carbunelui activ. Functie de ce anume trebuie luate in considerare aceste medii de la inceput? Unii colegi sunt de parere ca pana acvariul nu se cicleaza, folosirea acestor medii e o risipa, altii spun ca din contra, acvariul se stabilizeaza mai usor prin eliminarea timpurie a fosfatilor. In concluzie: "eu cu cine votez?"
CristiC wrote:Dragi tovarasi si pretini, pana pe la sfarsitul anului (daca ma misc cu talent) acest acvariu va deveni sump pentru unul de 300/100/50cm , intr-o noua locatie, unde va dispune de propria camera tehnica and shit,asa ca momentan povestea astuia se termina aici pentru ca pana luna viitoare tre' sa-mi mut fundu' din locatia actuala.


Apai nu mai inteleg nimic...Chiar toata lumea trece la acvarii mai mari? Cristi, gata, nu mai apelez la tine cand mai am ceva nelamuriri! Ce sa ma invete pe mine cineva ce-si face acvariu de 3 metri, in conditiile in care eu am un pico ce nici de ATO nu-i bun la"monstruozitatea"aia?
Lasand gluma la o parte, iti doresc succes si multe satisfactii cu noul proiect! smilie
Pai daca erau scarbosenii, erau naspa, nu? Colegu', scuze, stiu ca era vorba daca sunt reef safe, mai glumesc si eu.
Cumpar lampa acvariu Solar Duo Boy de 26w.

Rog detalii pe pm sau la tel:0751477661. Multumesc!


geani wrote:Eu zic intai clor si apoi fiert


Asa mai merge!

Merci inca o data!
Aoleuuu...da'stiu ca problema se complica destul de urat daca ma uit in link-ul postat de tine, geani! Oricum, merci mult ca ti-ai facut timp sa-l cauti pentru mine Nu vreau sa ma complic inutil cu tot felul de solutii chimice, in fond si la urma urmei cred ca mi-ar fi mai facil sa dau bani pe o cutie noua de Micromec, decat sa cumpar 'nspe mii de solutii cu care sa curat aceste medii. O sa-l fierb si pe urma cu o perie o sa indepartez eventualele urme de mizerie ramase. Am deja Matrix, Siporax si piatra ponce, toate noi, nefolosite inca, dar din cunostintele mele, Micromec este mai eficient decat Siporax in ceea ce priveste filtrarea biologica, mai ales cand vorbim de un acvariu marin.

Merci, Andi!

Am sa-i dau o spalatura in apa fiarta, iar daca mai ramane ceva, o sa incerc cu ceva clor.
Salutari tuturor!

Am cumparat acum cativa ani un filtru sh jbl e701, in a carui sertare se afla bineinteles si micromec. Mai pot reutiliza aceste bile in conditiile in care anii au trecut si bacterille s-au uscat, astfel ramanand bilele maronii? Daca da, orice sugestie e binevenita. smilie
Precizez ca sunt interesat de acest mediu bilogic pentru suplimentarea filtrarii biologice la un acvariu marin.

Multumesc!
Din cate stiu ar trebui sa vanda si la kg/litru.
La magazinele de profil (acvaristica).
Sa fie intr-un ceas bun! Sper sa ai multa bafta de data asta.
Absolut superb! Felicitari!

Totul la superlativ"marca adiradu"! Acesti tropheusi sunt si printre speciile mele preferate, relativ mici, iuti (ca majoritatea tropheusilor de altfel), sociabili si temperamentali in aceasi masura. Sper ca acesti pesti sa prinda la cati mai multi conationali, startul fiind dat de ceva vreme de o mana de pasionati, care zic eu, au fost cuceriti de farmecul aparte a acestor mici bijuterii de apa dulce.
Nu conteaza ce vrea femela ta de interruptus, conteaza ce vrei tu. Cat despre filtrare, pot doar sa-ti spun ca un filtru intern la volumul acvariului tau e "frectie la un picior de lemn". Ai nevoie de un filtru extern pentru filtrare biologica, cu medii poroase de calitate, sau poti incropii chiar un mini sump cu conditia sa nu fie prea"mini". Filtrul intern e foarte bun pentru filtrarea mecanica, dar carbunele e de prisos, nu-ti foloseste decat in caz de boli sau alte"dezastre".
Poti pune linistit 8-10 saulosi in acvariul tau.
In acvaristica trebuie sa inveti sa ai rabdare si sa nu faci compromisuri, altfel...
Am vazut ca-ti plac cei din familia Melanochromis...foarte bine, dar sa sti ca nu sunt cele mai cuminti mbune. Sunt multe specii din care poti alege, dar eu te sfatuiesc sa iei in serios sfatul colegilor, pentru a incepe cu dreptul cum s-ar spune. Personal, as alege la un acvariu ca al tau Saulosi (oricare dintre cele doua specii existente), astfel as avea doua culori, masculii pe albastru-albastru inchis, femelele pe galben sau portocaliu. Aceasta specie nu creste foarte mare si in general sunt pesti linistiti si simpatici cand sunt in gasca.
Daca mai ai nelamuriri, nu te sfii sa le impartasesti cu noi, pana la urma asta e si ideea acestui forum.
Succes!
Poti tine linistit 6-8 ciclide de talie mica in 140l, dar pietrele sunt prea mici, prea putine si prea diferite (ma refer la faptul ca nu sunt dintr-o singura culoare). Incearca sa pui altele mai mari, iar cele care le ai sa le cladesti in jurul lor. Oricum, important e sa-ti placa tie, pestii sa fie fericiti si sanatosi, etc. Succes!

PS: eu n-as amesteca acele ciclide cu hoplo sau synodontis, chit ca astia din urma se regasesc in lacul Malawi.
lukitza wrote:Hmm, nu stiu daca trecerea Malawi Tanganika e un must have.
Avand in vedere cat de rare sunt acvariile de Tanganika cred ca putina lume face pasul asta.


Singura explicatie este ca pestii nu sunt atat de atractivi din punct de vedere coloristic si al comportamentului (cu unele exceptii), plus ca in afara ciclidelor din categoria"darf", restul au nevoie de bazine mari si foarte mari, lucru mai greu de realizat in conditiile in care stai la bloc.
La capitolul exeptii i-as include in primul rand pe Tropheusi, pesti pe care personal ii consider de departe cei mai atragatori din arealul lor.
 
Forum Index » Profile for dan_florin » Messages posted by dan_florin
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com