[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Poate sa fi fost ciugulit DUPA de a murit
@Nemo: gasiti un tren care merge direct intre cele doua locatii si trimiteti pachetul prin mecanicul de locomotiva. Atentie insa - intrebati daca se schimba mecanicii pe parcurs (au mai fost cazuri din astea si s-au pierdut pachetele, si mai stiu un caz in care linia era intrerupta si s-a facut translatarea cu masinile - pe Valea Prahovei parca). In rest merge super si in cateva ore ajunge pachetul. Eventual ii spuneti sa tina pachetul la rece/cald...

@miky: link-ul catre album se poate face mai frumus asa: LINK[/color">][color="darkblue"]TEXT CU CE VREI TU
unde textul cu rosu il inlocuiesti cu link-ul pus de tine (http://forum.acvariu.ro/modules.php?set_albumName=albut28&op=modload&name=gallery&file=index&include=view_album.php) iar textul cu albastru va fi singurul care apare...
Va iesi ceva de genul:
Album miky

Se aplica si la link-urile pe care vreti sa le puneti in posturi
johnny6600 wrote:
Am inteles ca daca bagi prea mult co2 scade ph-ul , eu cred ca asta s-a intamplat la mine , iar acel soc de ph a slabit sitemult imunitar al pestilor si s-au imbolnavit.

Si eu cred ca asta s-a intamplat la tine => cadere de pH. Prea mult/prea putin ... sunt termeni relativi la apa din acvariu. Daca ai KH-ul mic poti sa bagi si o bula la minut si sa faci cadere de pH. Cand introduci CO2 trebuie ca apa sa aiba KH-ul minim 5 - si sa nu fi utilizat inainte 'fo alta subtanta de scadere a ph-ului... in astfel de cazuri doar dupa o perioada de o luna de la utilizare si schimbari mari de apa. Nici un test de KH si GH nu mai da rezultate reale in astfel de cazuri.
Dolly wrote:Se declanseaza operatiunea MOV (miel - oua - vin - explicatie pentru necunoscatori )
Sa ne revedem cu bine saptamina viitoare!

Dupa temperatura de afara cred ca voi declansa operatiunea MOT :o care e mai "tare" decat cealalta )

Paste fericit si sa ne reauzim cu bine!
dai banii degeaba pe magnetii astia. Am si eu unul care a intepenit acolo de doia ani de cand nu-l mai folosesc (nici nu curata bine si mai ai si ghinionul sa intre o pietricica pe acolo si o plimbo pe tot geamul).
Cumpara o laveta de spalat vase care are porozitate mare si sunt dintr-un material destul de tare si aspru - seamana cu partea aspra din buretii pentru bucatarie care au doua straturi... (au dimensiuni de 10x7cm si grosime de >1cm). O am de un an jumate si este inca OK. Dupa ce curat o bucata de geam o spal si iese din ea la greu... La cate materiale si metode de curatat geamuri am incercat pana acum pot sa spun ca este cea mai buna solutie
Pe ce frunze apar gaurile: tinere sau batrane? Alte semne: pete galbene sau brune si daca da, unde sunt pe frunze...
In lipsa azotului planta incepe sa devina galben verzui (mai ales frunzele batrane) de asemenea planta poate capata o tenta rosie din cauza pigmentului rosu anthocyanin...
Inca mai sapam la noua galerie (ca de altfel si la site)...
Se va incerca si portarea galeriei vechi.
Putintica rabdare
Depinde de ce vrei sa faci cu bazinul. Daca vrei oscari pregateste buzunarul (pentru 2 canistre de firma) sau degetelele (pentru filtru bazin home-made), daca vrei altceva merge si un singur filtru extern (am vazut astfel de bazine olandeze doar cu filtru cu burete (enorm este adevarat dar asta era toata filtrarea).
bun si ala
nemo wrote:... Oricum am inceput sa aduc apa de la izvorul de langa Luna, (mersi ca mi-ai amintit de el Lucian, ca eu uitasem ca exista ). ...

he,he, he pai pe acolo s-au nascut juma din rudele mele (din partea mamei care este luneanca). Prin zona aia am bantuit ani de zile in vacantele de vara. Stiam valea Ariesului ca in palma: coboram cu plute confectionate de noi de la Mures si pana in comuna... si sunt kilometri buni. Ce vremuri
Si apa aia este dura (toata zona este carstica) dar parca era mai moale decat in restul zonei...
Test de GH/KH trimite-i un PM lui Mosu... (vezi la shop pe site).
johnny6600 wrote:Intrebarea mea a sunat ceva de genu : Si iarba din aia care creste ca pe stadion aveti?
Si femeia mi-a raspuns ca nu are dar va aduce dupa Paste.
Asa ca nu pot spune ce fel de "gazon" aduce dar daca va aduce , eu saptamana viitoare trec pe acolo si va anunt.

daca tot te intelegi cu ea prin semne ia si un aparat foto cu tine (nu sa inregistrezi discutia cu ea ci sa faci poze la 'gazon" )
@gabitz: ti-am mutat eu postul la sectiunea Cumparari unde ii este locul si ai sansa sa gasesti ofertanti mai repede. Daca citeai pe acolo sunt si alte cereri si oferte pe tema asta...
attilio wrote:eu am un acvariu de vre o 10 ani lipit cu silicon universal. pana acum nu am avut probleme deloc, chiar rezista foarte bine.

Si eu am trecut strada pe rosu de multe ori si n-am patit nimic (deocamdata) dar daca te intreaba copilul tau ce sa faca: sa treaca pe rosu sau sa astepte verde tu ce i-ai raspunde? Pana la urma este decizia fiecaruia ce sa faca, datoria noastra insa este sa dam raspunsurile care dau rezultate sigure...
attilio wrote:dimensiunile sunt 97l/45h/40 latime.tu..acum faci cum crezi..multa bafta

Daca ai sti ce importanti sunt aia 6 cm in plus la inaltime din pdv al sarcinii (si sa nu va prind ca va ganditi la prostii)
Daca esti hotarat sa-ti pui postere "colorate" si nu putem sa te convingem ca nu arata bine, cel mult pune unul simplu cu stancarie/pietroaie.
data tot esti hotarat atunci ce mai poti sa faci sa cresti siguranta este:
- curata siliconul din interior
- dubleza lipiturile (pe verticala si fundul) cu fasii de sticla (lipite de data asta cu silicon pentru acvarii)

altceva: mult noroc...
mai intai sa ne spui tu ce vrei sa pui in el... este o mica deosebire daca vrei sa ti oscari sau vrei sa faci un olandez.
dar nici nu sunt incompatibili... din conditiile "standard" necesare ar diferi doar duritatea neonii preferand o duritate mai scazuta dar dupa 'jde ani de cand sunt reprodusi in captivitate nu cred ca mai este o problema...

alte date si citate gasite in fuga pe web despre compatibilitate:
Family: Cyprinidae | Species: Brachydanio rerio

Compatibility: Tetras, Danios, Barbs, Gouramis, Angelfish, Livebearers, Rasboras, Loaches, Plecos, and Catfish.

Community Tank Type 2
Moons/Medium Tetras A community of peaceful, active fish
Tetras: Black Tetra, Black Phantom Tetra, Bleeding Heart Tetra, Congo Tetra, Diamond Tetra, Emperor Tetra, Flame Tetra, Glowlite Tetra, Gold Tetra, Head & Tail Lite Tetra, Red Eye Tetra, Red Phantom Tetra, Silvertip Tetra

Gouramis: Chocolate Gouramis, Dwarf Gouramis, Honey Gouramis, Moonlight Gouramis, Pearl Gouramis, Fire Gouramis (Small Blue Gouramis, Small Gold Gouramis)

Livebearers: Variatus, Moons, Swordtails, Mollies

Barbs: Cherry Barb

Danios: Zebra Danio, Pearl Danios, Leopard Danios, Gold Danios

Rasboras: Harlequin Rasbora, Red Lined Rasbora

Glass Fish: Glass Catfish, Painted Glass Fish

Other Fish: Small Elephant Nose, Hemiodus, Silver Hatchetfish, Australe Killifish

Catfish: Corydoras Catfish, Small Plecostomus Catfish, Farlowella Catfish, Oticinclus Catfish, Banjo Catfish

Sharks: Red Tail Shark, Rainbow Shark, Tri Color Shark

Loach: Small Clown Loach, Kuhlii Loach, Yoyo Loach, Dojo Loach, Weather Loach

Non-Fish:: Dwarf African Frog, African Frog, Snail

Community Tank Type 3
Swordtails, Mollies, Moons/Platies: A livebearer specialty tank
Angels: Angelfish

Barbs: Cherry Barb, Rosy Barb

Catfish: Banjo Catfish, Corydoras Catfish, Small Plecostomus Catfish, Farlowella Catfish, Oticinclus Catfish, Upside Down Catfish, Synodontis Catfish

Danios: Giant Danios, Zebra Danio, Pearl Danios, Leopard Danios, Gold Danios

Cichlids: Orange Chromide

Glass Fish: Painted Glass Fish

Gouramis: Chocolate Gouramis, Croaking Gouramis, Dwarf Gouramis, Honey Gouramis, Moonlight Gouramis, Pearl Gouramis, Fire Gouramis (Small Blue Gouramis, Small Gold Gouramis)

Rainbowfish: Celebes Rainbowfish

Sharks: Small Irridescent Shark, Red Tail Shark, Red Rainbow Shark, Tri Color Shark

Tetras: Black Tetra, Black Neon Tetra, Bleeding Heart Tetra, Bloodfin Tetra, Congo Tetra, Diamond Tetra, Emperor Tetra, Flame Tetra, Head & Tail Lite Tetra, Lemon Tetra, Pristella Tetra, Red Eye Tetra, Red Phantom Tetra, Serpae Tetra, Silvertip Tetra

Other Fish: Butterfly fish, Hemiodus, Penguin, Silver Dollar

Non-Fish: African Frog, Snail

Community Tank Type 4
Angels/ Gouramis, active, hardy community of medium/large fish
Angels: Angelfish- any color or variety

Barbs: Cherry Barb

Catfish: Banjo Catfish, Corydoras Catfish, Small Plecostomus Catfish, Farlowella Catfish, Porthole Catfish, Rafles Catfish, Upside Down Catfish, Synodontis Catfish

Cichlids: Jurapari Cichlid, Keyhole Cichlid, Kribensis Cichlid

Danios: Giant Danio, Gold Danio, Leopard Danio, Pearl Danio, Zebra Danio

Eels: Fire Eel, Spiny Eel, Tire Track Eel

Glass Fish: Painted Glass Fish

Gouramis: Blue Gouramis, Chocolate Gouramis, Croaking Gouramis, Gold Gouramis, Moonlight Gouramis, Pearl Gouramis, Platinum Gouramis, Sunset Dwarf Gouramis

Knifefish: African Knifefish, Black Ghost Knifefish, Transparent Knifefish

Rainbowfish: Celebes Rainbowfish

Sharks: Irridescent Shark, Red Tail Shark, Red Rainbow Shark, Tri Color Shark

Tetras: Black Tetra, Bleeding Heart Tetra, Congo Tetra, Emperor Tetra, Serpae Tetra

Other Fish: Butterfly fish, Datanoid, Hemiodus, Elephant Nose, Prochilodus

Non-Fish: African Frog, Snail

Community Tank Type 5
Tiger Barbs/ Active Community Fish
Barbs: Black Ruby Barb, Clown Barb, Gold Barb, Rosy Barb, Tiger Barb, Tinfoil Barb

Botias: Red Tail Botia, Yellow Tail Botia

Catfish: Banjo Catfish, Corydoras Catfish, Four Lined Pictus Catfish, Small Plecostomus Catfish, Farlowella Catfish, Pimelodella Catfish, Porthole Catfish, Rafles Catfish, Upside Down Catfish, Talking Catfish, Synodontis Catfish

Cichlids: Festivum, Jurapari Cichlid, Keyhole Cichlid, Kribensis Cichlid, Orange Chromide

Danios: Giant Danio, Pearl Danio, Zebra Danio

Eels: Fire Eel, Spiny Eel, Tire Track Eel

Gouramis: Blue Gouramis, Kissing Gouramis, Gold Gouramis, Moonlight Gouramis, Pearl Gouramis, Platinum Gouramis, Sunset Gouramis

Knifefish: African Knifefish, Black Ghost Knifefish

Loach: Clown Loach, Kuhlii Loach, Yoyo Loach, Dojo Loach, Weather Loach

Rainbowfish: Australian Rainbowfish

Rasbora: Red Lined Rasbora

Sharks: Irridescent Shark, Red Tail Shark, Red Rainbow Shark, Tri Color Shark

Tetras: Black Tetra, Large Bleeding Heart Tetra, Congo Tetra, Serpae Tetra

Other Fish: Algae Eater, Blind Cave Fish, Chilodus Headstander, Paradise Fish, Silver Dollar

Non-Fish: African Frog

mai multe detalii referitoare la conditiile din aceste variante de acvarii comunitare se gasesc AICI
ce sa spunem... ar mai merge (in afara de neoni pe care vad ca ii refuzi sistematic si nu stiu de ce???):
- Barbus Tetrazona (fara alta asociatie)
- Rasbora
- Callistus
Ce sa spun, in literatura de specialitate si in practica, Brachydanio rerio (zebrele) sunt dintre cele mai sociabile in acvarii comunitare.
cu sticla de 6 (96 L 51 i si 40 l - banuiesc ca "i" vine de la inaltime...) si lipit cu silicon universal (care este facut pentru constructii si nu pentru lipit acvarii - adica lipeste sticla si nu contine substante nocive), sincer, eu nu l-as pune nici pe balcon (pacat de pesti si... de muraturi)
Acum ... dupa ce fac pariu ca ai spalat bine buretele care s-a si uscat in cutia unde l-ai depozitat

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: