[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei.P
Forum Index » Profile for Andrei.P » Messages posted by Andrei.P
da stiu site-ul si m am uitat iar pe poze, le am comparat dar nu am gasit ceva care sa semene perfect. In orice caz am pregatit sa i inmultesc si sa vad ce iese... mersi
Salut! Am niste guppy cobre si as dori sa stiu exact care este denumirea acestei varietati. Ei au culoarea rosie_portocalie si desi am cautat printre zecile de varietati, nici una nu m a convins 100% in ceea ce priveste denumirea lor. I am obtinut prin inmultirea a 2 guppy portocalii ( "orange sunshine" cred ca se numesc) si din cei 20 de pui mi a iesit un singur mascul cobra rosu, care a facut la randul lui pui pana in 10 masculi cobra.
Ca sa ajute mai bine la descriere...

http://i209.photobucket.com/albums/bb28/andrei1991/P1010020.jpg
http://i209.photobucket.com/albums/bb28/andrei1991/P1010022.jpg
en gros 50-200 pui de sanitari (hoplo), marime comerciala, 1 leu/buc
perechea de mystusi - 25 RON
masculii de hoplosternum - 10 RON / buc
Corydorasii nu mananca algele de pe plante, pietre sau geam (si nici ancistrusii)... Cred ca guppy sau molly sunt mai eficienti in mancatul algelor, dar ca sa manance algele nu prea trebuie sa le dai tu de mancare.. Intr un acvariu de aproape 40l iti sugerez sa iei mai bine 4 corydorasi.
pun niste poze, poate ofera mai multe detalii despre pesti..

Hoplosternum thoracatum:
http://www.planetcatfish.com/catelog/image.php?image_id=8020

Mystus leucophasis:
http://www.planetcatfish.com/catelog/image.php?image_id=268
cedez convenabil pereche Mystus leucophasis, doi masculi adulti Hoplosternum thoracatum (Bucuresti, zona centrala); astept PM[/url]
merge, e foarte frumos. Incearca sa i iei guamului un partener sau partenera
Eu zic ca n ar fi nici o problema sa ai un pic de ajutor la curatenie din partea lor, si in acelasi timp inca vreo cativa pestisori. Presupun ca fiecare specie va avea nivelul ei, practic probleme nu vor fi de aglomerare. Incearca sa iei 2 sanitari (eu ma refer la hoplosternumi preferatii mei..merg si corydorasii) si ii iei pui==> asa vei invata si despre ei cum sta treaba, etc. Te asigur ca probleme de intelegere nu vor fi.. parerea mea: 20-21 de grade n ar fi rau (poate nici grozav) dar asa nu impingi pe nici unul la limita.. noroc!
Nici nu trebuie experimentate facute la limita.... e vorba de suflete...
Informatiile tale sunt destul de slabe sincer sa fiu... O iau usor... deci, da, carasii au nevoie de apa rece, dar sanitarii oricum sunt rezistenti (ma refer la h. thoracatum stiu din experienta), si nu poti spune 100% ca familia catfish ar fi de pesti tropicali...
Apoi..... nu ai cum sa vezi caras violent. Nu stiu de unde a venit varianta asta, ca e cam "trucata". E adevarat ca ei mananca plantele, astea e singura parte rea: ca nu se satura niciodata, dar sa se ia de alti pesti n ai sa vezi ca...abia se misca dupa masa. Poate prin violenta sugerati ca cu buzele lui mai atinge pestii, plantele, geamul, chiar si degetul tau daca l plimbi un pic prin apa Cred ca asa simt ei cu gura cum altii simt cu mustatile... Oricum.... e decizia ta, fa ce vrei
nu stiu...de ce sa nu fie? nici "sanitari" nici carasii nu sunt violenti, teritoriali, etc... dar eu asa as face... as lua si ceva sa aiba un pic grija de acvariu, plus ca sunt foarte frumosi cei de fund... in orice caz, nu vei avea probleme cu aceasta combinatie
Ancistrusul nu trebuie vazut ca mancator de alge, cam ca si corydorasul manaca resturile lasate de pesti. Mai degraba melcul curata algele (pe mine ma curata si de plante spre marea lor "multumire"....). Corydorasul creste la dimensiuni mai mici decat ancistrusul, care acesta se face de peste 15 cm (tocmai ieri am vazut la petshopul la care merg sa mai iau lucruri am vazut unul un pic mai mare decat dimensiunea palmii...si nu exagerez deloc). Alege ce ti place, sunt usori de crescut, iar despre mancare.... de obicei fulgii s buni pt un acvariu comun cu pesti de toate nivelele: cei de sus manaca cat pot, iar ce ramane cade la fund...
Da e ok 2 in 100 de litrii... problema e ca daca ii mai combini cu ceva sa fie tot pesti de apa rece. N ar fi rau si ceva de fund sa manace resturile
Ziceam ca sanitarii iau aer de la suprafata
Nu inseamna ca daca esti incepator trebuie sa ti iei neaparat ceva ca guppy. Sa nu fiu inteles gresit, sunt foarte frumosi, dar dupa un timp inmultirea lor are loc va avea loc din ce in ce mai des.
LA inceput e un mic joc de rabdare, nu trebuie sa te impacientezi sa i iei cat mai repede pana nu esti sigur pe tine ca ai tot ce trebuie.
Exista magazine cu pesti (bine eu stiu doar unul ca acolo merg), daca nu gasesti nimic, sa sti si in obor gasesti ce cauti fara probleme.
Cred ca cel mai bine ar fi sa te interesezi de mai multe specii nu neaparat de guppy
Pai cred ca numai speciile gen somn (sanitari) sunt pesti de fund, nocturi, etc... Acum nu stiu cat de mare e acvariul tau, dar iti sigerez o pereche de gurami (aceeasi familie cu betta dar mai frumosi dupa parerea mea).
Sper ca substratul nu l ai pus direct asa cum era..mai intai se curata de impuritatile majore... mai da detalii despre acvariu....
uite care i faza.... in primul rand hoplosternum ii nu au nici o problema, ei respira aer ca si noi (la fel si guppy ..). Apoi, acvariul tau abia e bun de cei 10 guppy pe care i ai..... Cei 4 hoplosternumi (ma refer la aduti) ar st bine intr un acvariu de cel putin 100 litrii. Ori faci un acvariu mai mare, ori scapi de pesti....
Mi se pare aproape uimitor ca incepatorii pot fi atat de incepatori... gandeste te tu cum ati sta 5-7 insi intr o singura camera...
e foarte frumos dar nu stiu daca e asa bine sa tii scoicile alea in apa... asta va face apa mai dura..
Altfel imi place mult acvariul. cu timpul mai apar plante, si pesti... mai poti cumpara pesto pentru acvariu, nu vad multi in el

Forum Index » Profile for Andrei.P » Messages posted by Andrei.P
Go to: