[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Message
Incearca pe http://oldforum.acvariu.ro.
In cazul acesta un capac ar putea rezolva problema. Si poate ii pui si niste neoane...e mult mai bine si pentru pesti, si pentru plante.
sk_bruce wrote:Am cautat si pe vechiul forum si nu am gasit pote ma(ne) ajuti cu vrun link.

Daca imi amintesc eu bine, despre pojghita/pelicula asemanatoare unei pete de ulei s-a discutat pe vechiul forum la sectiunea "Apa". Oricum, probleme de genul acesta apar la acvariile care nu s-au stabilizat inca. Asadar, rabdare!
ozi wrote:
deci de la ce credeti ca ar fi stratul ala de pe apa??? si mai important, cum scap de el??

Pojghita de care vorbesti apare de obicei la acvariile neacoperite - depuneri de praf, etc. Poti sa o indepartezi folosind un servetel de hirtie.
marius1 wrote:
am o veste buna. bine am venit in rindul oamenilor normali. am trecut "testul" iar azi am dat comanda de acvariu.

Asta da veste buna! Acum ai grija cu ciclarea acvariului. Poate pina e gata bazinul, vine si baza de date si o sa poti citi mai multe, ca sa pornesti cu dreptul.
Boaca wrote:
Exista vreo solutie sa scap de ei in afara de a scoate tot din acvariu si sa schimb plantele si solul?

Daca schimbi substratul, trebuie sa o iei de la capat cu ciclarea. Daca ai si pesti in bazin, ce faci cu ei? Melcii fac parte si ei din viata unui acvariu. Daca sunt prea multi, poti sa-i culegi cu mina, cu salata, asa cum ai zis.
Daca vrei sa ai un acvariu frumos si cu pesti sanatosi, nu-l aglomera. Si nu pune specii incompatibile. Inainte sa cumperi e mai bine sa te informezi despre fiecare peste si planta. Pentru ca odata pusi toti la gramada, apar stresul, bolile si sfirsitul inevitabil.
marius1 wrote:faza nasoala e ca trebuie sa ii dovedesc sotiei.

Ouch! :mrgreen:
marius1 wrote: Sa inteleg ca totusi nu am nici o sansa?

Nu e vorba ca nu ai nici o sansa, dar e mai bine sa o convingi mai repede. Guppy sunt foarte prolifici si daca o sa ai intr-o zi surpriza sa mai vezi si pui in borcanel...O sa umpli casa de borcane si atunci sa te vad!
marius1 wrote:Daca dovedesc faptul ca ma pricep la crescut pesti, mi se va aproba investitia (destul de mare de altfel, un milion e numai acvariul).

Cui trebui sa dovedesti asta? Si mai ales de ce? Mi se pare cel putin bizara aceasta afirmatie, tinind cont ca cei care isi doresc pesti isi cumpara mai intii un acvariu, mai mare, mai mic, dupa posibilitati si apoi pestii. La tine e nitel cam invers...
marius1 wrote: Au trecut deja patru zile de cind am pestii, iar totul pare OK. Ce ar trebui sa fac in continuare, tinand cont de aceleasi conditii grele?

Ce specie de vivipari ai? Daca sunt guppy, ar mai merge, dar nu pentru prea multa vreme. Ti se pare tie OK, dar ei cred ca au ameteli crunte in borcanul respectiv.
 
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com