Message |
|
multumesc
|
 |
|
ma puteti ajuta cu identificarea plantelor?
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
Scalari au crescut frumosi si mari, fara probleme...totusi...
unul din scalari sta uneori cu capul in sus si coada in jos(vertical), in spatele unor plante
sa ma ingrijorez?
|
 |
|
inseamna ca ai nevoie de 2 filtre de tigara
serios vorbind, am inteles totusi ca sunt unele difuzoare care suprta mai bine bomba de co2
|
 |
|
si pe cine nu e din cluj, nu saluti ?
|
 |
|
eu am o nedumerire, pozele cine le-a facut?
|
 |
|
multumesc
|
 |
|
nu mai am moss disponibil
am sa revin cu noutati
|
 |
|
am citit atat pe acest forum
am citit si alte surse externe
totusi am nelamuriri pt urmatoarea depunere
1. scalarii depun iar si iar, la un interval de aprox 10 zile?
2. iau frunza pe care s-a depus si o mut in acvariu cresa ?
3. acvariu cresa e bine sa contina 50% apa distilata 50% apa de la robinet?
4. alte sfaturi stiute de "batrani" dar mai putin stiute
|
 |
|
multumesc
|
 |
|
Mi-am luat 7 scalari cu gandul ca in timp sa se aleag o pereche
S-a ales o pereche si apoi m-am trezit ca a depus pe o frunza o alta pereche care "nu se afisa"
Nu am stiut ce sa fac, gandindu-ma ca oricum e prima depunere si nu prea sunt sanse de reusita, sau poate gresesc
Puteam salva ouale daca rupeam frunza pe care s-a depus si o mutam in alt acvariu ?
|
 |
|
sa presupunem ca a murit de batranete
daca nu mai ai probleme cu ceilalti guppy in urmatoarele 2-3 saptamani da-ne un semn
....mai invatam si din experientele altora
|
 |
|
folositi tubul de silicon, am auzit ca se mai foloseste seringa umpluta cu silicon din tub
in cazul tubului de silicon, varful se taie intr-un fel anume?
|
 |
|
in general sunt benefici pentru acvariu pt ca... consuma resturile de pe substrat, plantele bolnave, filtreaza apa, aerisesc substratul, etc
melcii comunitari sunt cei mai nedoriti pt ca in unele cazuri ajung sa se inmulteasca prea mult si sunt inestetici
|
 |
|
am sa incerc sa fac un nano cu fiecare metoda expusa de voi
metoda cu care o sa iasa cel mai bun acvariu o sa ..... devina un standard pt mine
|
 |
|
[quote=aLLLx]In clipul din link-ul de mai jos ai pasii pe care trebuie sa-i parcurgi. Din pacate practica este singura garantie ca vei obtine (pana la urma) ceea ce iti doresti. Daca ai timp liber si ceva sticla de stricat incearca sa lipesti cateva acvarii de dimensiuni mici.
http://www.youtube.com/watch?v=t-lE_Wn9Z3Y[/quote]
prima data se pune siliconul pe fundul acvariului ?
eu pun siliconul pe 3 laturi ale sticlei de latime si o linie de silicon pe sticla de lungime
|
 |
|
scificuss wrote:
Tipic.
Am lipit doar 3 acvarii. De fiecare data au iesit aprope impecabil.
Ce vrei sa explic mai mult ca atunci cand degresezi sa o faci cu atentie si sa nu atingi cu nimic in afara de silicon. Cand pozitionezi sticla sa o faci incet si cu atentie nu cu 10 minute inainte sa prinzi trenul. Sa folosesti o spatula/racleta incat sa intinzi uniform siliconul sau sa-l lasi sa se usuce si sa tai surplusul. Sa folosesti benzi de hartie pentru nu a murdari sticla in jurul lipiturilor.
Daca eu stiu sa lipesc un acvariu nu inseamna ca stiu sa fac operatii pe creier. Fiecare are o inclinatie spre ceva. Cum crezi ca vei invata tu un poet atehnic sa lipeasca un acvariu cand el nu stie sa tina un fierastrau in mana?
de la "cu grija" la ce ai scris mai sus deja mi-ai dat ceva sfaturi. Multumesc
am lipit si eu acvarii la viata mea, cert mai multe decat tine, dar vroiam sa stiu ce tehnici au altii si cum reusesc lipiturile alea minunate
poate mai am de invatat
|
 |
|
scificuss wrote:Raspunsul la intrebarea ta este : Cu grija.
asta stiam, cu alt sfat poti sa ma ajuti ?
|
 |
|
trimit si prin posta
|
 |
|
- 1 portie (5 x 5 cm) = 8 lei
- nuca cocos acoperita cu moss = 15 lei
la fiecare comanda bonus 5 fire BACOPA CAROLINIANA
rel pm sau petrutz2003@yahoo - mail (nu stau pe mess)
|
 |
|