[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tiptil
Forum Index » Profile for tiptil » Messages posted by tiptil
daca lacuiesc fundalul ca sa nu mai elimine toxine are ceva?
nu vreau ciclide, ci doar ma incanta foarte tare ideea fundalului; vreau neoni in principal si pe langa ei inca nu m-am hotarat ce pun! Nu conteaza cat dureaza 1-2-3 luni, nu ma grabesc!
acvariul meu este gata

acum lucrez la un fundal pt el

am o nelamurire, pot sa amestec substratul cu nisip?

am gasit filtrul asta http://www.zooplus.ro/produse/21-acvaristica/385-echipamente-pentru-acvaristica/429-filtre-de-apa/2259-filtru-intern-hailea-hl-bt-1000.html e bun? cica are filtrare si chimica si mecanica!

pe langa acel filtru trebuie sa mai pun si o pompa de aer aditionala sau ajunge cea a filtrului?

nu sunt lamurit ce neone imi trebuiesc si de cate am nevoie sau in ce combinatie, puteti sa-mi dati cateva linkuri de pe zooplus va rog!?

image

image

image

image
sunt curios cum poti sa trimiti pesti prin curier si sa ajunga in viata la destinatie
Astazi am luat sticla (8 mm) si doua tuburi de silicon bison. Unele muchii sunt taiate destul de stramb (adica nu la 90 de grade) si va trebui sa le slefuiesc bine. Maine sper sa fie gata, o sa pun si poze. Am ales sa-l fac cu laturile lipite pe fund (mi-ar fi placut mai mult ca fundul sa fie incastrat intre laturi, dar pt asta trebuie niste masuratori mai precise si geamgii nostri nu cred ca sunt in stare sa taie atat de bine) :o
viulian wrote: ...doar ca in oferte n-am vazut decat de 18W (adica pentru tub de ~60cm lungime, in sensul ca vreo 10cm in fiecare parte a acvariului tau nu vor avea lumina, iar plantele de acolo vor creste strambe caci merg si ele catre centru)...

Evident, discutia de mai sus se pune doar daca vrei acvariu plantat cu plante pretentioase (unde pe langa lumina iti trebuie si substrat de calitate + fertilizant + CO2). Plantele mai accesibile (cabomba, anubias, criptocorine, etc) merg si la 0.5W/L si fara reflector..

nu ar fi nici o problema ca raman 20 de cm neiluminati; as vrea sa pun intr-o parte a acvariului o corabie scufundata, am o macheta foarte reusita si vreau s-o pun in acvariu si deasemenea as vrea ca, corabia sa fie putin umbrita, sa dea un aspect de misterios

nu vreau foarte multe plante in acvariu, vreau ceva gen gazon, puteti sa-mi spuneti va rog denumirea plantei care seamana cu gazonul?

pot sa pun in loc de reflectorizante, oglinda? este vreun dezavantaj daca folosesc oglinda?
Salutare tuturor ! Sunt nou si nepriceput in acvaristica (am avut cand eram mic un acvariu mititel fara filtru, fara nimic, schimbam apa zilnic, vai de ei, saracutii pesti smilie ; pestii ii schimbam saptamanal, ca mureau pe capete ; am avut xifo, gupy, sanitari si carasi; dintre toti, carasii mi s-au parut cei mai rezistenti... )

Trecand peste asta, acum mi-a reaparut microbul, vizitand zilele trecute un magazin de acvaristica, vreau sa fac singurel acvariul meu. Nu ma grabesc, fac totul incet si corect, chiar daca dureaza cateva luni, am destul timp!

M-am gandit sa-l fac la urmatoarele dimensiuni: 80x40x45; 144 litri, folosind sticla de 8mm si silicon Bison. Am gasit aici in Buzau sticla de 8mm cu 51 ron/mp + 10% pierderi, insemnand in jur de 1,4 mp, adica 80 ron sticla pt acvariu. Cu tot cu silicon vreo 100 ron => muuuult mai ieftin sa-l fac eu decat sa-l cumpar gata facut.

As vrea sa-mi spuneti daca am ales dimensiunile optime pt acvariu si eventual cateva sfaturi, trebuie sa-i pun si intarituri la acvariu? Ma gandeam sa-i fac fund dublu? e nevoie, sau ma chinui degeaba? am vazut prin galeriile foto ca nu prea se foloseste fundul dublu... Mentionez ca am citit posturile pe la coltul incepatorilor. Multumesc!

image

Forum Index » Profile for tiptil » Messages posted by tiptil
Go to: