Salutare tuturor ! Sunt nou si nepriceput in acvaristica (am avut cand eram mic un acvariu mititel fara filtru, fara nimic, schimbam apa zilnic, vai de ei, saracutii pesti

; pestii ii schimbam saptamanal, ca mureau pe capete

; am avut xifo, gupy, sanitari si carasi; dintre toti, carasii mi s-au parut cei mai rezistenti... )
Trecand peste asta, acum mi-a reaparut microbul, vizitand zilele trecute un magazin de acvaristica, vreau sa fac singurel acvariul meu. Nu ma grabesc, fac totul incet si corect, chiar daca dureaza cateva luni, am destul timp!
M-am gandit sa-l fac la urmatoarele dimensiuni: 80x40x45; 144 litri, folosind sticla de 8mm si silicon Bison. Am gasit aici in Buzau sticla de 8mm cu 51 ron/mp + 10% pierderi, insemnand in jur de 1,4 mp, adica 80 ron sticla pt acvariu. Cu tot cu silicon vreo 100 ron => muuuult mai ieftin sa-l fac eu decat sa-l cumpar gata facut.
As vrea sa-mi spuneti daca am ales dimensiunile optime pt acvariu si eventual cateva sfaturi, trebuie sa-i pun si intarituri la acvariu? Ma gandeam sa-i fac fund dublu? e nevoie, sau ma chinui degeaba? am vazut prin galeriile foto ca nu prea se foloseste fundul dublu... Mentionez ca am citit posturile pe la coltul incepatorilor. Multumesc!