[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zamolxes
Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
Message
Ciclat, pus cateva fire de plante in urma cu ceva vreme, e o jungla acum (am aruncat juna de lighean de plante). Pare ca merge bine mars aqua de la marin + drojdie artizanala.

Apropo, nu mergeti cu copilul la cumparaturi. M-am pricopsit cu betta, zebre, cred ca s-a dus visul meu de creveti. In plus am nimerit cand faceau curatenie in acvarii si aruncau melci din aia invazivi care se inmultesc in prostie. M-am ales cu minim 10, copilul a vrut sa ii salveze. Acu cred ca se apropie de 100.

image
image
image
Ca tot ai pomenit de printer 3d (eu si uitasem ca o am), am printat niste dracii.

Un cot pentru teava de evacuare si am mutat pompa unde trebuie, 2 capace pentru bomba co2 (o sa fac una cu gelatina), doi suporti de crescut moss pe ei. Unul e in acvariu, altul in poza.
Fadds wrote:
Vivaldi wrote:O intrebare pentru posesorii de JBL 901.

Filtrul meu care a functionat fara probleme 3 ani de zile , daca il inclin sa zicem la 25-30 de grade curge pe la garnitura capaculi ca la robinet. Daca sta vertical nu curge deloc.
Este normal sa curga in halul asta ?

Si eu am exact aceeasi problema la un Sunsun 704A. Nu stiu de unde se ia vaselina aia siliconica. Probabil trebuie sa schimb si garnitura...


se gasesc pe la brico de exemplu : https://www.hornbach.ro/shop/Vaselina-siliconica-pentru-robineti-Griffon-15-g/7425309/produs.html

emag : https://www.emag.ro/vaselina-silicon-griffon-pentru-robineti-15g-200200/pd/DW1V12BBM

in general la magazinele de instalatii.
aruncat 2 pomaceea inauntru, s-au ingropat. nu pareau ca se descurca in pietrisul ala manado, se lipea de talpi. + bacterii starter.
Singurul loc in bv unde am gasit era hornbach, si nu aveau pe negru decat superfine, chiar daca pe site erau si alte densitati. Nu ma deranjeaza vizual deocamdata, mai ales ca se pupa cu fundalul .

Sper sa devina ambele pereti cu moss pana in vara.
clar o sa fac mai elegant, pompita (jbl) o sa fie mutata pe spate si o sa fie inlocuita cu un eheim. cu asta amestecam sarea pentru marin, e de backup. am pe undeva si un cap rotativ dymax.
si deocamdata e la ciclat. nu am mai facut poza si la cutie, ca imi e rusine cum a iesit dar am pus si matrixul si bioballs in "filtru".

asa mai mult retoric, ce e cu preturile astea la melci ? Inca nu m-am uitat la "sh-uri", dar la magazinul local un pomaceea mai mic de juma de cm diametru era 9.99 lei . M-am dus sa iau unul pentru ciclat si am zis ca mai bine iau 3 guppy de banii aia ca erau 3.99. (nu ca as fi fan ciclare cu pesti).

imageimage
credeam ca sa nu se pupa cu substratul fertil ? sau tin minte prost. tre sa ma mai actualizez cu informatiile.

am pus si 2 pungi de aquabasis 2.5l sub manado.
lol, am uitat de imprimanta 3d ), am luat 6 gratare din alea pentru vopsit de la hornback, 2 lei bucata.

nu ar iesi rau la imprimanta, dar maine vreau sa bag mediile in el, nu am timp sa printez 10+ ore placi. daca imi trecea prin cap mai repede ... o sa printez oricum si o sa inlocuiesc gratarele in timp.

image

juma de ora azi.

aranjat oarecum substratul, aruncat 2 radacini, bagat cativa litri de apa ca a trebuit sa plec. imi place cum arata manado-ul asta.

inca nu stiu la ce categorie sa incep un jurnal. ca nu am nici planta, nici creveti )

am folosit apa de filtru simplu, nu osmoza.

image image image image
bun, ce am modificat :

eliminat sumpul ca nu am nevoie si am lipit o placa de sticla peste gauri. sumpul o sa fie bazin de carantina probabil.

pus o sticla de 6 cm inaltime jos, ca sa nu intre substratul in "camera" filtrului cand spal buretele.

buretele albastru din background il fac perete filtru, o sa fie in stanga benzii de sticla.

umplu camera filtranta cu siporax, matrix, bioballs + o pompa eiheim jos outputul in partea de sus. tot acolo si incalzitor.

mai am un skimmer ista, o sa stea in camera principala.

pe spate fac un fundal din plasa neagra pe care plantez moss si anubias (probabil).

dupa ciclare o sa bag si co2.

lampa e un mars aqua lung pentru marine, vedem daca trebuie schimbate leduri .

populatie in principal creveti + corydoras + otto + ceva micro, neoni si chestii asemanatoare. poate si o pereche de ancistrusi, ca imi plac.

"eggcrate" exista pe la bricourile noastre ? ca nu am prea vazut, dar nici nu stiu sub ce denumire sa caut.
Multam, pana la urma cred ca o sa combin metodele, am luat o plasa mai grosiera cam de 0.5 cm latura, si vad cum bag moss-ul prin ea, ca nu am gasit ceva mai dens decat cu fir metalic plastifiat. Eventual cu anubiasul "montat" pe dop de pluta.

Sa vad daca am timp azi sa fac una alta si pun si niste poze.
Dupa cativa ani buni de marin, trec la apa dulce

2 intrebari, ca nu gasesc usor pe net.

am 3 butelii care stau degeaba de sodastream co2. e vreun adaptor local de la filetul lor la regulator ? la chinezi am gasit ceva. sau sa nu ma complic si sa vanez un olx ceva sistem gata facut. m-ar fi interesat ca am gasit un regulator cu numarator de bule si electrovalva la 150.

practic o sa am 2 plante mari si late in acvariu, moss pe sus, ceva carpet plant pe fund. creveti + pesti micro.

M-am gandit sa pun burete pe background, e usor sa prins mossul in el, eventual o crenguta de anubias si se propaga bine as zice, gen : https://www.hornbach.ro/shop/Burete-filtru-albastru-50x50x3-cm-fin/10213352/produs.html

e ok sau o sa devina bomba in timp (nu prea gasesc multe rezultate pe gugal, asa ca banui ca e ceva in neregula cu metoda asta) ? daca e ok, fin sau grosier ? grosier ar inghitii mai multa mizerie, fin probabil s-ar propaga mai greu moss-ul.

Multam.
Personal stiu cine sunt, si politia are filmarile. E dosar penal in lucru, sa vedem ce iese.

A murit tot tot, acum am terminat de curatat acvariul si sumpul+ dezinfectie.
Si chiar daca ar mai fi rezistat ceva pana ce am repornit incalzitoarele as zice ca oricum ar fi fost pe duca, nivelul de toxine de la bacteriile moarte din piatra/substrat + stresul de la decilare si restartare ...
temperatura in camere era cam 8 grade noaptea, 11 ziua.

RIP.

Acvariul a fost mutat la tara, peste iarna nu am stat noi acolo, dar mergeam la 2-3 zile sa hranesc pestii sa fie totul ok.

Niste vecini binevoitori s-au gandit ca ar fi bine sa ia una alta din garaj, au ridicat sigurantele de la drum spargand postul electric (stiau ca am camere) ce nu stiau era ca sunt camerele pe ups.

Din pacate noi eram plecati din localitate, si acvariu a ramas fara incalzire, ups-ul lui nerezistand la 3 incalzitoare 48 de ore pana ne-am intors.


Ma intorc la apa dulce, sper sa gasesc niste synodontis si gibiceps pe undeva prin primavara.
trasalica wrote:Tinere, arata-mi tu mie unde tot il apar in postarile si topicurile trecute, sunt curios si eu. Daca citesti mai sus am si inceput cu "nu ii iau partea", il cunosc personal si la randul meu am fost dezamagit de unele servicii de ale lui, dar asta nu a insemnat sa ma bag peste el in postarile lui sa zgarman caca-ul cum o faci tu, inseama ca iti place mirosul. Vezi-ti de acvariile tale, te salut si te rog sa ma eviti. Numai bine


Alex Florian wrote:Pai, a avut un an de zile la dispozitie. Nici eu, nici Bogdan nu ne-am primit banii. Nici eu pe lampa aia teribila sau pe pompa de valuri care nu a mai ajuns si nici el pe bolovanii aia.

Fiti seriosi, face asta fiindca i-a mers o data sau de mai multe ori.

Iar cei care "sar" in apararea lui, sunt curios daca au patit ceva de genul sau daca ei ar cumpara de la cineva care a tepuit pe altcineva in trecut.

Spor la vanzare.


cata vreme Alex/Bogdan nu si-au primit banii, personal nu inteleg ce mai cauta si de ce mai e activ pe forum. mai ales la vanzari.

indreptarea ar trebui sa inceapa cu restituirea furtului, nu cu vanzari in continuare.
MarsAqua 165W, vezi pe ebay, sunt vanzatori care trimit din ue, transport dhl.
Pai plm, de aia isi permite sa faca chestii de genul, ca nu pateste nimic.
Piatra aia par ca sunt bolovani de marea neagra in cel mai bun caz tinuti la butoi sa prinda ceva coralina pe ei. Daca nu sunt porosi, si nu par ca sunt, schimba-i, nu sunt ideali sa fie facuti crescatorii de bacterii pentru acvariu marin. O sa ai probleme pe termen lung de la ei. La 50 de lei pe kg aveai de ales.

Lampa standard pentru inceput la buget redus e asta :0 https://www.ebay.co.uk/itm/Mars-Aqua-165W-LED-Aquarium-Lampe-Light-Voll-Spektrum-Beleuchtung-Dimmbar-Coral/382835517310?epid=1344035316&hash=item5922c6677e:g:JBAAAOSwdBxc~tph o gasesti din cand in cand si pe la 80.

Daca ai facut transfer bancar poti sa faci chargeback daca vrei + plangere la politie pentru inselaciune, nu mai astepta dupa el. Altfel o sa fie altul la rand.
un pret pentru mangus ?
 
Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com