[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Dry start nu am facut, asa ca va trebui sa te sfatuiasca cei mai vechi.
Plus ca forumul merge cu hopuri in ultimul timp, probabil de asta si intarzierea raspunsurilor.
Dar stii pe cineva care nu ar face?
Cat de sus ai lampa fata de luciul apei?
Asta e , ca e cam mult, dar doar pe lemnele ce stau direct sub lampa.
Sa fie prea putin 3,5 - 4 h de iluminat? Sa nu aiba timp plantele sa isi ia nutrientii si atunci sa ramana algele care au timp de fotosinteza mai mic (asa am citit pe undeva, nu mai tin minte pe unde).
Filtrul e curat, l-am verificat acum cateva luni dupa un interval de 6 luni si nu era colmatat, nu avea depuneri.
Am pe in un prefiltru care se colmateaza la cateva saptamani, se reduce debitul si il curat.
Cred ca saptamana viitoare ma paste un mic reset, in conditiile in care mi-a aparut BBA pe lemne, mai ales in zonele unde bate lumina constant.
Am redus iluminatul la 3,5 h / zi, dar vad ca au inceput si plantele sa dea inapoi, se ingalbenesc frunze, dar alga e tot la fel.
Ma gandesc sa scot lemnele, sa le curat de alge si sa incerc din nou.
Ieri am curatat un astfel de ciot si, spre surprinderea mea, era un strat destul de gros (1-2 mm) de lemn care era foarte moale si care s-a curatat. O parte poate fi si coaja necuratata la timp, dar am vazut si in capatul lemnului, in sectiune, ca este destul de moale (e vorba despre o parte care a stat infipt in nisip).
O sa curat lemnul care este afectat si voi incerca din nou.

Bobiltisul ala iesit afara e tare de tot.. La mine se chinuie sub apa... Mama lui.
dan.pavelescu wrote:Pentru apa de baut iti sugerez sa montezi la chiuveta din bucatarie 2 "borcane", filtre casnice de 10'
Unul cu carbune activ, celalalt ceramic.

Eu folosesc sedimente de 10 microni si carbune de 5 microni, luate din Dedeman.
Nu pot sa zic ca am simtit o mare diferenta la gustul apei, tot aduce a clor.
O sa incerc, dupa ce se colmateaza cel de 10 microni, sa pun unul ceramic dupa cel cu carbune.
Presiunea oricum a scazut chiar si cu astea pe care le am acum.
cr1st1an wrote: totusi cred ca ieri am tras doi pui cu el.

La asta ma refeream ca e complicat cu aspiratul.
Asta e cu crevetii, nu prea poti fara sa risti sa iei vreun pui.
Ai 2 variante, din cate stiu eu.

Pui un filtru de substrat, care sa traga apa prin substrat si atunci materia va fi descompusa de bacterii mai repede.

Nu aspiri, ceea ce cred ca fac majoritatea crescatorilor de creveti.
Prima poza, cea fara plante, aduce a ceva din Planeta Maimutelor, locul unde a esuat nava.
Una peste alta, foarte frumos. Felicitari!
Spor la treaba
Cu safety factor de 4 ai nevoie de sticla de 6.
Eu zic ca e suficient.
Pune doar macro, doar cate putin, creste doza treptat
Mananca si ei ce mananca adultii
Eu as fertiliza
In afara de usa lamelara, pe care am luat-o din magazin de bricolaj.
opincarul wrote:N-am cuvinte sa scriu cat de bine arata standul

Mersi
2 litri si un pic?

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: