[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lofty
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Message


Regulamentu' zice asa: "... Daca vreti sa abordati un subiect strict personal, folositi comunicarea prin intermediul mesajelor private (PM). Abuzul duce la stergerea mesajelor si primirea de avertisment."

Radem, glumim, da-l mai si respectam, ok? Daca ramanem si on-topic ar fi minunat.
tibitun wrote:avand in vedere cam ce am eu acum in acvariu, dati-mi sugestii cu ce as putea baga in continuare ...
Nimic. Rezolva problema compatibilitatilor si se va mai face loc.
Am de vanzare o lampa Dennerle - modelul de 11W, ideala pentru acvarii nano.

- lungime lampa - 27 cm;
- se prinde de geamul acvariului (grosime maxim 5mm);
- reglabila pe verticala (se poate roti la 90 de grade);
- reglabila pe orizontala (se poate roti la 360 de grade);
- include reflector si un tub compact Dennerle Amazon Day (11 W / 6.000 kelvin / 900 lumeni).

Lampa este noua (nefolosita/in cutie).

Pret vanzare: 100 RON. (La Hornbach este 145 RON).
Minnardy iti mai daduse raspunsul asta - wrote:Deci, sfatul meu ar fi sa-ti deschizi un topic nou, propriu, in care tii evidenta acvariului tau, ca un fel de jurnal.
Altfel spus, acvariul, personal, imi place. Pentru ca mie imi place stancaraia multa. Acvariul cam mic, dar daca nu-l suprapopulezi, e ok. Filtru cam mic, era bun un Tetratec 1200 avand in vedere ca la africani trenuie o filtrare superioara. UV...e bun un Tetratec de 5 w. Sau un Jebo de 9 w ar fi si mai bun. Bun ar fi si un JBL de 9 w, dar pacatoasele astea de UV-uri cam curg.
Altfel, bafta maxima cu africanii. Spune-ne si ce specii ai si ce numar de exemplare.


snakefishmike ti-a mai spus ceva util in alt topic - wrote:
... Si apropos(fara legatura cu topicul de fata) , papagalii n-au ce cauta intr-un bazin cu africani . Parrot-fish vor o apa mult mai moale decit a africanilor si o temperatura la care africanii ar transpira si sub limba . Iar sanitarul ala al tau(galben cu dungi negre) e un platidoras costatus(raphael talking catfish) ...
Aulonocara "Red Rubin" se gasea intr-un timp si pe la noi... nu cred ca are calitatea exemplarelor din Germania, dar ramane de vazut pe viu cat de "rosu" este...
E de la filtrare insuficienta. Continuati discutia aici .
Cat despre Limnophila ziceai ca pui o poza. Daca poza pusa deja este cea la care te referi, io nu vad nici o Limnophila in ea.
Eventual fa o poza mai in detaliu cu planta "banuita".

Vrei "reteta" sa fie rosie... nu stiu daca exista asa ceva, sunt prea multe variabile din acvariul tau pe care nu le cunoastem... Daca ar fi sa ma raportez la perioada cand la mine era rosie as zice, principial vorbind, in ordinea importantei: lumina de calitate, CO2 mult... mai mult, PO4 mare, NO3 mic. Asta presupunand eventual fertilizare macro individuala. Insa poti da in alge rapid sau sa ai de suferit cu alte plante (Heteranthera de exemplu, printre altele, datorita NO3 prea mic). Cu cat ai mai multe specii de plante, cu atat scad sansele sa le poti impaca pe toate (evident in cazul in care criteriul selectionarii lor nu a fost din start: cerinte asemanatoare; in practica nu se prea intalneste cazul asta, avem plantele care "ne fac noua cu ochiul").

Inlocuieste in primul rand T5-urile cu JBL'uri si T8-urile cu ce a zis Porcu. Treptat. Cate un tub la doua/trei saptamani.

PS: Atentie la punctuatie ca ne induci in eroare.
Prima planta (Ophiopogon) este de pond si nu o sa prospere in acvariu, poti s-o scoti de pe acum.
A doua de care intrebi este Hemianthus Micranthemoides.
Salutare.

In primul rand, filtrul tau este subdimensionat raportat la un acvariu cu cichlidae de 180 de litri.
Ti-ar trebui unul cu o capacitate cam de trei ori mai mare.

In ceea ce priveste filtrele UV, eu cunosc cazuri in care cele "de firma" au curs - Tetra/JBL, iar cele chinezesti se dovedesc a fi foarte bune - Jebo. Asadar e cam drastica impartirea in chinezesti si de firma.
Fa-ti un buget maxim disponibil pentru filtru extern si pentru UV si mai vorbim.

Nu ai zis nimic despre cum ai populat acvariul - este important sa ne facem o idee despre "incarcatura organica" d'acolo...

PS: La profil - pune orasul in loc de Romania.
Probabil ca ai vrut sa inchei printr-o intrebare: "nu ii un pic cam mic ph pentru hemichromis ?"

Nu.

"It originates from the drainage area at the mouth of the Ethiop River, Niger delta, where a variety of water conditions can be seen. The water of the low lying blackwater streams is acidic and very soft, while the delta waters are more alkaline, and far harder than the streams that feed it."

Mai cauta un pic si pe site-uri dedicate cichlidae-lor.

Pe de alta parte, ma gandeam ca in Spania poti gasi si altceva in afara de Pulcher.

Ca ideal ar fi doar Hemichromis-ul intr-un bazin cum ai tu acum, am mai precizat. Ca sa fie clar, Pelvicachromis-ul este o recomandare in ceea ce priveste "un african cat de cat mai potrivit" pentru a-l asocia cu Hemichromis-ul. In nici un caz africani de Malawi sau Tanganyika. Asta pentru ca vad ca te intereseaza pH-ul, KH-ul, GH-ul la care se simt pestii bine.
"In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati urmatoarele reguli:
...
- Nu sunt permise mesajele de genul "Up!".
...
Posturile care nu respecta aceste reguli pot fi inchise sau sterse fara atentionare."


:slap:
Acvariul tau este ideal pentru o singura pereche de Hemichromis (eventual + puii aferenti cat sunt micuti).
Daca ai vrea sa aduci peste ei si alti africani si sa nu fie absolut "dintr-alta poveste", te-ai putea orienta doar spre Pelvicachromis.
luckyyou wrote:Trebuie sa fiu atenta in mod deosebit la un anumit lucru?
La schimburile regulate (saptamanale) de apa.

luckyyou wrote:Am citit toate aticolele de pe forum

Citeste-l si pe acesta .
In primul rand, lasa si pestilor o perioada de odihna - lasa lumina aprinsa in acvariu doar pe timpul zilei, intre 8 si 10 ore.

In al doilea rand, "fenomenul" rezida in faptul ca s-au relaxat si ei - perioada in care culorile sunt mai estompate, mai sterse, mai "alterate".

In al treilea rand, dungile intunecate pe corp (mai ales in perioada de odihna) nu sunt relevante pentru a fi sigur ca sunt masculi - trebuia sa fii atent mai degraba la prezenta unor dungi pe frunte sau a punctelor galbene pe inotatoarea anala.

Cat despre faptul ca-si pot schimba singuri sexul - no comment.
Este Egeria Densa .
Inlocuieste-o cu cateva pietre calcaroase.
Cat ai pH-ul, KH-ul si GH-ul?
Eu inteleg ca nu exista acces la geamul din spate pe exterior... altfel nu s-ar mai fi chinuit sa scoata acvariul ca sa lipeasca un autocolant... s-ar fi dus doar in "camera cealalta"...

Presupunand ca am inteles bine si ca n-ai acces la geamul din spate decat pe interior, poti opta pentru o placa subtire de Forex Clasic .
Depinde de raspunsul la intrebarea:
Vei mai intentiona pe viitor sa-l poti da jos cu usurinta si sa te bucuri de un autocolant albastru/negru pe exteriorul geamului din spate, fara nervi si degete taiate in aventura curatarii geamului?
Poate vei vrea sa te reorientezi catre alt biotop sau sa vinzi acvariul...

Daca da: E util sa ai intaritoare longitudinale. Daca nu ai, ii poti pune tu macar una in partea din spate. Va fi utila in rezolvarea problemei cu flotabilitatea foarte mare a polistirenului. Se decupeaza backgroundul astfel incat sa intre fortat intre intaritoarea longitudinala de sus, fundul acvariului si lateralele mici. Se aplica silicon doar pe margini, pe exterior, urmand conturul decorului, de-a lungul suprafetelor de contact decrise anterior. Vizualizand un pic rezultatul final, va fi suficient un "dreptunghi" de silicon. Asta e varianta cu cat mai putin silicon.

Daca nu: Nu te mai intereseaza intaritoarele. Te bazezi pe multe puncte sau dungi de silicon + "dreptunghiul" de silicon descris mai sus(din care poate sa lipseasca "latura de sus"). Asta e varianta cu adio desprindere, adio geam... ca sa fiu in ton cu minnardy
MonkY wrote:Ca bani si siguranta cred ca ies mai bine cu 2 x EX1200 (inlocuite bioballs cu Siporax) decat Eheim-ul. Mai ales in ideea ca daca pica unul, am macar pe celalalt de backup.

Ca bani da, dar ca siguranta sau batai de cap s-ar putea sa nu.
Noile loturi de TetraTec Ex1200 au probleme, peste jumatate intorcandu-se la garantie dintr-un vechi motiv: curg.
Eu am trei bucati de vreo 2 ani si am avut probleme doar o singura data cu unul cand, dupa ce l-am curatat, incepuse sa picure. I-am schimbat o garnitura mica si gata. In concluzie, daca nu te mai joci prea mult cu acel "Hose Adaptor Unit" - adica il lasi la locul lui si decuplezi furtunele (ca sa-l cureti) doar de la robinetii verzi - il poti pastra si mai adaugi doar un Eheim 2128 (ca are incalzitor in detrimentul lui 2028).
Sau o combinatie de 2 filtre la alegere dintre 2028 si 2128.
Depinde de cati bani ai pentru asta.
Clauss a postat si on-topic, asa ca de ce sa ma iau de amandoi? Cu el n-am nimic, cu tine... ma mai gandesc

Sarcofagu' ne-a fost aratat intr-un topic dedicat la sectiunea "Acvarii de vis".
In prezent, setupul e altul (numai faraonu' ne poate delecta cu o poza recenta), dar marimea e aceeasi: de 3 ori cat un Juwel Rio 400.
Jackson wrote:Cum pastrez un echilibru intre lumina,CO2 si fertilizanti?Schimb regulat apa?sau cum?

Chestia asta a fost explicata sumar, dar surprinzand elementele esentiale, de Val -> aici .

olinno wrote: cand eram mai mic, si habar nu aveam de acvariu, ciclare si de multe alte lucruri utile schimbam toata apa lunar, si nu a murit nici o peste, fie ala guppy,xipho sau scalar.

Asta nu inseamna ca ai procedat corect, ci ca ai fost extrem de norocos. Poate o sa fie si el, poate nu, dar ar fi pacat ca in contextul unei posibilitati de informare relativ facile si cuprinzatoare sa mai facem lucrurile "la noroc"...
 
Forum Index » Profile for Lofty » Messages posted by Lofty
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com