Dan P wrote:Fain si asa, bine ca merge "fabrica"!
Cu siguranta selectia naturala ofera indivizi cu adevarat rezistenti. Tin minte cand am avut eu EBJD ca le-am suflat in c*r pana au ajuns mari de m-am saturat. La um moment dat am vrut si un mascul clasic cu ei. Desi era jumatate cat ala electric l-a caftit in cateva zile. Dupa episodul asta desi l-am separat, asta electric a cedat psihic
Mama ce as face un acvariu doar cu din astia Ce frumusete trebuie sa fie asa ceva la 20-25 de cm. Al meu abia ajunsese la 12-13 in cativa ani.
Pai asta am gandit sa nu mai pierd vremea cu triajul... care scapa e bun, nu-mi trebuie sute.
Si da, asta intentionez sa opresc cativa masculi sa albastresc un bazin cu ei Altfel de cumparat m-ar durea tare punga.
Nu-i tin cu clasici, desi, mai am si din aia cativa, de rezerva intr-un bazin.
Daca te tenteaza cateva bucati sa zici, ca pun deoparte. Daca sunt suficient de mari le dau peste bot oscarilor. Oricum cresc ff incet intr-un bazin de 200. Masculul blue a ajuns pe la 20 cm si are vreo 2 ani (l-am luat la 3 cm).
Catalin23 wrote:De unde ai luat acele lemne ca trunchiul unui copac? Sunt naturale?
Toate lemnele sunt naturale. Trunchiul e un biet prun care si-a dat obstescul sfarsit. Scos radacina si data pe din doua ... curatata de ancistrusi si pleco pret de vreun an. Nefiarta netratata. Restul is diverse adunate de te miri pe unde.
Sunt interesat sa fac si eu niste "lemne" eu din cate m am documentat trebuie doar curatate de coaje si fierte,prin ce te referi tu tratate? Multumesc
Ps:Frumos acvariu.bv
Tratate - adica fierte nitel in saramura. Tinute in saramura si schimbat apa de mai multe ori pentru eliberarea taninului si rezistenta sporita la putrezire (saramura ucide majoritatea bacteriilor de apa dulce care ar putea fi daunatoare). In cazul meu nu am facut atatea operatiuni pentru ca am sud americani carora le place prin definitie ”apa neagra”, iar de muci s-au ocupat melcii pomaceea, ancistrusii si un ghibi (halitor de lemne), sa faca curatenie permanenta.
Am testat proiectoare auto - led - 12 v via aliexpres. Le-am instalat de vreo 2 luni. Ieftine si pana acum foarte ok, drept e ca le-am pus la cichlide n-am plante.
N-am gasit doritori pentru oscari Asa ca dumnealor au tot crescut si din acvariu cu severumi si ciocolate am un bazin ciorba unde oscarii fac legea.
Cam asa arata treaba:
Dan P wrote:Cum mai e situatia ? Astia electric sun al naibii de sensibili.
Nea Dane sunt al naibii de sensibili. Am pierdut 70-80 de bucatii din prima ponta... flagelate. Am salvat vreo 15-20. Au intre 2 si 3,5 cm. Blue veritabili.
La a doua ponta am decis sa las selectia „naturala” ... i-am lasat cu parintii , dupa 40 de zile am recuperat 8 exemplare blue sanatosi . Acum am a 3-a ponta si am procedat la fel cu selectia ... recuperez pe ai mai tapeni daca supravietuiesc dupa 2 luni la gramada creascuti de parintii.
Belea cu micutii astia albastri... La 2 luni au inceput sa apara albastru si desenul specific.
Au dat flagelatele in ei acum vreo saptamana... am pierdut cate 10 pe zi... incercat cu metronidazol... no efect. Alaltaieri am pus baktopur... tot au murit si ieri si azi pe capete. Multi ?i-au mai revenit au fecale normale. Ma gandesc sa repet tratamentul cu baktopur inca 3 zile, sa vedem ce o iesi.
P.S. presupun ca problema a aparut cand am inceput sa amestec apa de osmoza cu apa din retea... la sfatului unui amic... le-am mai dat si dafnia congelata!
Imi pare rau foarte rau... La fel am s-a intamplat si cu perechea mea cand au fost mutati din bazinul cu oscari...I-am dat unui prieten care i-a bagat singuri in bazin si pe mascul l-a apucat nebunia...
Revin cu oferta: 3 oscari red si 1 tiger...
Asa-i cum zici matale... ca ma facusi sa dau telefon la neamuri ca ce mi-o fi zis ala
Mai e un grup la fel de mare in partea cealalta a bazinului pe care nu l-am prins in film... plm sunt sute de sute! Din experientele anterioare daca ma ocup de ei supravietuiesc 90%, daca-i las in plata lor tot raman jumate! si urmeaza partea nasoala in care trebe sa scap de ei... pana acu imi multumeau oscarii.... acu daca-i dau !?!? severumii s-or bucura?
Pai plm tura asta ii las de capul lor... din partea mea, mi-am satisfacut orgoliul si sper sa ii fac mari sa umplu un bazin cu ei. Mai departe nus poate EBJD or fi doritori
Daca vrei poze profi - aparat foto DSLR cu obiectiv 40... telefonul e telefon face si poze si filmulete.
Frumos bazinul. Felicitari. Place mult. Daca imi permiti, ar fi si mai frumos cu un substrat negru (eu am cuart), roscalii vor fi si mai rosii.
Later edit: filtrul ala ar disparea aproape de tot pe un fundal negru - autocolant...
koala wrote: Inca mai am in acvariu trupa de "cei 3 muschetari" de la ponta din septembrie... au ajuns acum pe la 4-5 cm si sunt extrem de tupeisti.
Astia sigur iti vor strica echilibru... se pare ca sunt adevarati muschetari, daca au rezistat atata, e clar: au dorinta sa ajunga mari
Despre bazinele alea de mai sus Am apucat intr-o seara pe Animal Planet o bucata, pe final, din ”Acvarii la comanda” unde era prezentat complexul asta „aqua” din Dubai. Am ramas cu gura cascata... Ma gandesc ca vazut pe viu te lasa paff Multumim de poze. d
koala wrote:Eu nu inteleg deloc ce cauta platicile alea argintii acolo, da' ma rog... placerea ta.
Hypselecara aia o sa se faca o frumusete... am avut, stiu despre ce e vorba!
Bre platicile alea is demente! Au un comportament de grup tare misto! Merg tot timpul in gasca, vireaza cu viteza de pastrav, is semi-active iar argintiul cu nitel rosu este superb. Sunt foarte pasnice si ierbivore - rontaie salata de rup.
Ideea initiala era sa-i combin cu oscarii sa le zapaceasca ochii. Da nu mai vreau oscari. Zic ca vor da foarte bine cu severumii.
Hypselecara are fiu-meu 2 femele adulte, a avut si mascul (din pacate s-a prapadit acu vreo 2 ani), a avut depuneri multiple (cu ambele femele ) si pui din care la vremea aia n-am oprit nimic... apoi mai bine de 1 an nu am mai gasit pui.
Asa ca stiu cat is de frumosi si cuminti. Comportamentul e splendid, se vor combina foarte bine cu severumii si „platicile”. Abia astept sa se faca mari!
Dan P wrote:JD-ul asta e ala de la mine ca nu-mi dau seama?
Nup. Barosanu ala, de la matale, cocosat sta bine mersi intr-un bazin de 1 tona al unui amic si isi disputa teritoriul cu un barosan vieja si cativa oscari.
Asta e crescut la mine de la 2 cm din primii JD pe care i-am avut, e strabunicul electricilor de astazi - il cheama Ionica!
MRbt wrote:Le-am luat si artemia congelata, de spirulina nici nu vor sa auda. Unu e mai speriat, dar in acelasi timp isi aduce aminte din cand in cand ca tre' sa-l alerge pe celalalt. Am observat ca in general nu inoata la suprafata iar cand stau pe loc se baga sub radacina si cred ca e din cauza neoanelor (am 2 neoane de 46 Watt in total, sunt cele stock nu care vine acvariul si mi se par foarte puternice). Cand aveam oscarii, le acoperisem cu banda izolatoare ca erau cam agitati de la lumina.
Ma gandesc sa pun niste plante plutitoare, sa iau niste neoane mai slabe sau sa pun o lampa de veghe sa creeze si un joc de umbre de la valuire. Ati recomanda o schimbare la iluminat sau sa ii las asa?
- nu sunt obisnuiti cu mancarea noua, le trece. Inceaca cu fulgi de aia pentru ierbivori - plicuri mici ieftine - de test. Eu le dau - SAK green de pe iazuri si acvarii . ro.
- da pot fi nitel speriati, le trece si asta.
- lumina ff puternica - ii poate deranja, daca poti sa scazi intensitatea vor fi niste schimbari de comportament - eu folosesc leduri dimabile ieftine (consum mic si lumina reglabila).
- plante de suprafata - ar fi o solutie dar nu pentru severumi - pur si simplu nu vei putea tine plane - le rod - vezi ce zisei mai sus - au nevoie si de hrana vegetala.