[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Iliescu Mihai Ulmis
Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Message
Pe prospectul Sera Omnipur nu scrie dc e antibiotic sau nu si nici nu am testat sa-ti spun dc e ok sau nu.
Cautand pe google am gasit Easy life Voogle pe un site din Cluj.

Flavius, poti intra aici http://www.seriouslyfish.com/ pentru a vedea ce pesti exista si sa extragi info despre ei , iar aici http://aqadvisor.com/ poti introduce dimensiunile acvariului, filtrului ce pesti ai vrea sa bagi / cantitate etc si in subsolul paginii vor aparea informatii despre apa, filtrare etc.

Lilit, nu baga antibiotice , risti sa faci mai mult rau decat bine. Utilizeaza Voogle de la easy life dupa cum ti-am recomandat.
Pune castravetii seara inainte de a stinge lumina (ancistrusii sunt pesti nocturni din cate stiu eu). Poti sa ii infigi intr-o frigaruie din bambus ca sa iti fie usor sa ii scoti pe intuneric.
Poti sa mai adaugi plante, sunt benefice intr-un acvariu, iar cele de suprafata care plutesc sunt chiar foarte bune pt perioada ciclarii si nu numai. Pt ca filtrul sa nu mai produca asa multe bule, poti sa cresti nivelul apei pana la teava de iesire a apei sau sa cobori filtrul sub apa si sa indrepti gaurile tevii spre suprafata apei. Las aici un link cu plante usoare pe care le poti creste fara probleme in acvariile tale: https://tropica.com/en/plants/search/?mode=search&sew=&dif=Easy&pgr=&ori=&use= . Uita-te la informatii (cam sumare) dupa care daca crezi ca e planta potrivita pt tine, caut-o aici pe forum in anunturile de vanzare, pe facebook sau pe prietenul google.
Planta cu striatii nu stiu ce e , dar nu cred sa fie acvatica.
Coloniile de bacterii din buretii filtrului ajuta la consumarea amoniacului si a nitritilor. Poti clati usor buretii aia , odata pe luna, in apa pe care o scoti din acvariu la un schimb (niciodata sub robinet). Avantajul buretilor este ca bacteriile ii colonizeaza mult mai repede decat mediile biologice dintr-un filtru , dezavantajul insa e ca buretii nu pot sustine un numar foarte mare de bacterii.
Daca as fi in locul tau, nu as cumpara/introduce alti pesti/fauna pana nu se stabilizeaza acvariile si consider ca sunt ciclate 100%.
Las inca un link, catre un site care pe mine m-a ajutat enorm la inceput cand nu stiam compatibilitatea dintre speciile de pesti si in alegerea numarului lor: http://aqadvisor.com/ . Tot ce trebuie sa faci e sa selectezi display in cm, dimensiunea acvariului, filtrul sa il alegi din lista , sau ceva asemanator ca volum si debit, dupa care cauti pestii pe care ii ai, ii adaugi cantitativ si vezi recomandarile din subsolul paginii.
Succes.
Gourami cat sunt ? Ca si ei ajung pe la 8-9 cm
Vara ar fi bine sa nu tii castravetii/dovleceii/salata mai mult de 2-3 ore in acvariu. Datorita temperaturilor ridicate acestea se descompun mult mai repede si polueaza apa. Iarna poti sa ii tii o noapte si sa ii scoti dimineata.
Melcii se vor inmulti in functie de cantitatea de mancare gasita . Dupa cum i-am vazut pe geam sunt physa
Buturuga o speli binesi o poti pune in acvariu fixata cu o greutate. Dupa cateva zile se va face un mucus alb pe ea care va fi mancat de ancistrusi si melci si posibil sa mai emane ceva tanini (benefic pt vietati). Dupa un timp taninul va disparea, buturuga se va stabiliza si va fi ok.
Fa o poza filtrului de aproape. Am impresia ca are un furtun care trage aer de la suprafata si de aceea arunca bule de aer in acvariu.
Apa poti sa o lasi la declorinat intr-o galeata pt 24 de ore si sa pui si declorinator in ea pt siguranta (nu se strica nimic). Schimbul de apa ar trebuie sa fie de ~20% din volum, asta inseamna cca 12 litri saptamanal.
Plantele sunt prinse de vreo piatra / lemn ceva (sunt anubias) sau au radacina ingropata in substrat (sunt echinodorusi) ?
Daca pestii au finrot, poti sa ii tratezi cu ceva ~natural : EasyLife Voogle . O sa vezi ca dupa cca 2 saptamani le vor creste coditele inapoi.
Succes


paradoxx wrote:Sustin faza cu oxigenul pe baza multor criterii de analogie din partea mea cat si a colegilor. Nu vreau mare tam tam pe chestia asta in contradictoriu,dar daca oxigenul este din abundenta in apa,dioxidul se evapora,si altfel plantele raman fara nutrientii aferenti. Intr.adevar,nutrienti pot gasii si in substrat,ceea ce cu atat mai mulr ma duce mai departe de gandul ca noaptea plantele se hranesc cu oxigenul din apa...wtf...


Exact, noaptea se hranesc cu oxigenul din apa , asa cum plantele de uscat se hranesc cu oxigenul din aer si emana co2 dar inainte de a continua discutia in contradictoriu, te rog citeste discutiile din postul lui Tom Barr (plantbrain) de aici: https://www.ukaps.org/forum/threads/dutch-something-or-the-other-120-gal.17797/page-4 , pana pe la pagina 7 (la pagina 6 zice ce concentratie de co2 are si explica si cum poate sa sustina ~900 de bloody mary + alte vietati la acea concentratie).
Salut

In functie de dimensiunea gouramilor si a crevetelui la introducere, posibil ca acesta din urma sa supravietuiasca pana va deveni matur.
In alta ordine de idei, trebuie sa verifici si parametrii apei necesari shrimpului.
1. Ph Controller AquaMedic pH 2001c - 399 ron
Am achizitionat produsul in octombrie 2016 si l-am folosit pana in martie 2018 impreuna cu sonda ph Dupla. Functioneaza extrem de bine indicand ph-ul precis (testat si cu solutie ph dar si cu ph metru). Compatibil cu sonde ph cu conexiune BNC.
Este prevazut cu cablu alimentare cu stecher 220V pt electrovalva solenoid.
Detalii:
rezolutia (afisarea) ph: din 0.01 in 0.01
acuratete: 0.01
domeniu control: ph 3.5-10.5
histerezis ph: 0.05 (+1 digit) ; ex: controller setat la 6.2 , va porni injectia de co2 cand ph va ajunge la 6.22-6.23 si o va opri cand ph ajunge la 6.17-6.18
dimensiuni 150 x 85 x 40 mm
greutate 550 grame
prevazut cu suport din plastic de prindere pe usa
Functioneaza perfect, nu este defect sau spart/crapat.
bonus: -tester permanent JBL (fara lichid)
https://img.plici.ro/album/OA
http://www.swelluk.com/pdfs/pH%20Con...structions.pdf


2. Termostat cu display Hydor - 190 ron
Senzorul este inclus si are o lungime de 90 cm. Limita de control: 18 - 34 gr. C. Cu afisaj digital.
Functioneaza perfect fara probleme.
https://img.plici.ro/album/O2

3. Incalzitor nou, nefolosit, JBL ProTemp S200W - 80 ron
cos din plastic pt protectia pestilor
protectie care opreste incalzitorul daca nivelul apei scade sau este scos din apa
sticla de 2 mm
https://img.plici.ro/album/OO

4. Ventilator JBL Cooler 200 - 200 ron
Are 4 ventilatoare. In timpul caniculei de asta vara, a mentinut temperatura undeva la 26-27 de grade la un acvariu de 180 litri la care aveam lampa cu 4 neoane ridicata la 10 cm de luciul apei.
Se evaporau ~5 litri la 2-3 zile pe care ii completam cu apa distilata. Temperatura in camera era de ~28-29 gade (parter).
functioneaza perfect, cumparat in august 2016 (folosit cca 3 luni pe an)
https://img.plici.ro/album/OS

6. Termostat no name - 30 ron
functioneaza perfect, mai putin sonda care cred ca s-a ars
https://img.plici.ro/album/O0

7. Reflector Neon JBL Solar Reflect 80 pt T5 39W (850 mm) - 55 ron
este nou, nu l-am folosit niciodata
https://img.plici.ro/album/O3

8. EasyLife EasyCarbo ~0.9 litri - 60 ron
glutaraldehida (adica carbon lichid)

9. Robinet de inchidere Eheim pt furtun de 16/22 mm in tipla, nefolosit - 35 ron
il cumparasem ca rezerva dar nu l-am folosit niciodata.

Pt orice nelamurire sau pt cei interesati va stau la dispozitie prin PM.

Poze aici:
https://img.plici.ro/iliescumihaiulmi/albums
Faina ideea.
Dc nu vrei insa sa calatoreasca crevetii dintr-un acvariu intr-altul, sa pui niste plasa peste gauri.

LE: s-asa totusi s-ar putea sa gasesti din cand in cand cate unul care a sarit parleazul
victor93 wrote:NO2 a sarit in aer. Am schimbat aseara 25% din apa, astazi dimineata 25% din apa.

Crevetii au iesit din ascunzatoare când a fost lumina stinsa. Le-am pus mâncare in zona aia si mananca, par a fi ok.

Verific NO2 diseara si daca nu mai coboara fac iar un schimb.

La fiecare schimb pun si o cantitate mica de filterstart.

Sper sa reusesc sa ii scap.

Ori nu am inteles eu metoda tropica ori nu e ok. A folosit-o cineva cu succes?


Da , e normal sa sara in aer , inseamna ca bacteriile care consuma NH4/Nh3 si-au facut aparitia. Urmatorul pas , peste vreo 2 saptamani , va fi sa sara in aer NO3-ul . Dupa acest lucru, daca 2 zile consecutive nu mai gasesti Nh4/Nh3 inseamna ca acvariul e ciclat.
paradoxx wrote:1: daca nu ai,nu e necesara neaparat,mai ales in cazul in care ai plante(ele se hranesc cu dioxid de carbon eliminand oxigen,daca ai oxigen prea mult in apa se palesc).
.


Cum poti sa sustii asa ceva ? Din contra , e foarte bine ca apa sa fie oxigenata. Am avut la un moment dat ph 6.1 cu kh 3 adica o concentratie de co2 de ~72ppm iar pestii si crevetii nu aveau nici pe dracu. Apropo, noaptea cand nu fac fotosinteza, ce consuma plantele ?

blorin wrote:
Ce nu am aflat, inca:
1. pun sau nu pompa de aer
2. trebuie asigurata o temperatura fixa sau e suficienta temperatura din prezent 24-25C?
3. cum trebuie ajustata viteza pompei de la filtru


1. Nu pune pompa de aer .. nu face decat galagie si oxigenare putina. Pentru oxigenarea apei poti ridica out-ul filtrului spre suprafata apei ca sa se valureasca iar schimburile de gaze sa se faca mai eficient.
2. In functie de pesti, acestia au anumite cerinte de ph, temperatura, duritatea a apei etc. La neoni ar trebui sa fie ok 24-25 grade. Pe perioada verii o scazi cu ajutorul cooler-elor iar iarna o cresti (in cazul in care temperatura ambientala e prea scazuta) cu ajutorul incalzitorului setat la 24 de grade (eu am renuntat la incalzitor pt ca am constant 24 de grade iarna in camera unde se afla acvariul).
3. Daca pestii se chinuie sa inoate contra curentului atunci poti reduce usor debitul filtrului daca insa nu au probleme il lasi asa cum e. Neonii se regasesc in natura (de obicei) in ape relativ usor/lin curgatoare.
Salut

Sfaturile lui Ocean sunt foarte bune.
Cateva adaugiri si amuriri:
-biostartere = bacterii pt ciclare, adauga-le in fiecare zi dupa schimbul de apa (eu as lasa apa cel putin 24 de ore la "aerisit" ca sa iasa clorul din ea).
-filtrul acvariului trebuie sa functioneze non-stop pt ca acele colonii de bacterii sa se formeze
-plantele din fata nu sunt acvatice , restul cele din spate care seamana cu mararul sunt ok dar sunt mari consumatoare de NO3 pe care nu il ai inca acum (ciclarea de care zice Ocean inseamna ca dupa pornirea unui acvariu, in cca 2 saptamani , in urma aparitiei NH4 (amoniu) /NH3 (amoniac) in acvariu, care este toxic pt vietuitare mai putin pt plante, apar niste colonii de bacterii care mananca aceste substante dar elimina NO2 care in continuare e toxic pt fauna , iar dupa alte 2-3 saptamani apar alte colonii de bacterii care consuma acest NO2 si il transforma in NO3 care e toxic pt fauna doar in cantitati mari >40-50 mg / litru apa pe o perioada mare de timp si care e mai usor de asimilat si de folosit ca mancare de catre plante.
-introdu mai multe plante mici pt nanoacvarii care sa ajute la ciclarea acvariului
-pt nume si detalii despre plante cauta aici: https://tropica.com/en/plants/search/?mode=search&sew=&dif=Easy&pgr=&ori=&use= (am selectat plante usoare) dupa care, dc doresti sa le achizitionezi si eventual esti din Bucuresti cauta-l pe facebook pe dl Zaharia Victor si ia legatura cu el pt preturi.
-scapa de scoici: poate ca arata frumos dar ele sunt de apa sarata , adica apa dura , calciul din ele vor mari duritatea apei dulci iar plantele vor avea de suferit (posibil ca si piatra alba sa fie calcaroasa , testeaz-o turnand otet peste ea.. daca incepe sa "boloboroseasca" atunci e calcaroasa si trebuie scoasa)
-lumina tine-o aprinsa pt primele 2-3 saptamani doar cate 5 ore pe zi dupa care poti sa maresti perioada cu cca 30 de minute la 2 saptamani pana la un total de maxim 7-8 ore.
-plantele au nevoie si ele de hrana , adica fertilizanti. Momentan nu cred sa fie cazul, insa dupa cca 2 saptamani poti adauga cam jumatate din doza recomandata de producator. Fertilizantii sunt: macro (contin azot, fosfor, potasiu), micro (contin fier, mangan, zinc, bor, cupru, molibden) si carbonul (poate fi gazos de la butelie co2 / bomba co2 ori lichid = glutaraldehida ex: Easy Carbo , Master Line Carbo etc).
-dc totusi pestii incep sa se imbolnaveasca , incearca sa distingi 100% corect problema (citind pe net, carti de specialitate sau intrebi aici) dupa care cauti cauza si rezolvarea.

Succes
victor93 wrote:
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Salut
Din cate vad amoniacul e marisor , 0.5 mg/l e mult , ar trebui sa fie undeva la 0 sau max 0.025 mg / l . No2 ar trebui sa fie si el 0. Daca valorile sunt corecte atunci acvariul nu e ciclat si din aceasta cauza crevetii ori au murit ori nu mai au mult si stau ascunsi .

Gazonul, muta-l din colt undeva pe centru , probabil nu are suficienta lumina si de aceea se topeste/are probleme de crestere pe langa lipsa co2.
Ai 2 tipuri de substrat sau nu vad eu bine ?
Pe anubias ai ceva GSA care apare de obicei daca nivelul de fostati e mic sau lumina e prea puternica... pe aceasta poti sa o muti intr-un colt sau la umbra. Rizomul Anubias-ului l-ai ingropat in substrat sau e legat de lemn ?


Salut!

NH4 e intradevar 0.5 mg/l dar tinand cont de pH, NH3 este ok. Asta daca am inteles eu bine logica.

Crevetii intradevar stau ascunsi, aseara si azi am vazut 3 care au iesit la inaintare dar s-au ascuns repede.

Gazonul, chiar si cel din centru pare a avea probleme. CO2 deocamdat? asta e ceea ce am.

Rizomul nu este ingropat, este legat.

Legat de lumina, acum sunt la 6h / zi. Sa mics orez durata?

Substratul este cel din primele posturi.

Recomanzi schimb de apa mai des? Eventual volum mai mare, pana scad NH4?

Mersi!


NH4 = amoniu, nu e acelasi lucru cu NH3= amoniac. Nu stiu despre ce legatura intre NH3 si Ph ai citit ca e ok insa iti garantez ca amandoua trebuie sa fie 0 in acvariu. Chiar si niste valori de 0.5 mg/l Nh4/Nh3 sau No2 pot fi fatale crevetilor/pestilor , poate nu azi, maine dar intr-un timp scurt cu siguranta.

In mod normal, da as recomanda schimb de apa zilnic 20% pana cand No2 si Nh4/Nh3 ajung la 0 , insa datorita crevetilor nu as face asta, ei fiind sensibili la schimbarile in chimia apei. Incearca cate 10% zilnic, dar nu imediat ci pe o perioada mai lunga de timp in cca o ora.
Ph-ul e prea mare pt gazon. Ca sa il scazi, pompezi mai mult co2. Cu siguranta ca un ph de 6.5 ar trebui sa fie ok pt el...dar s-ar putea sa nu fie ok pt fauna in functie de ce creveti/pesti ai.
Acum am citit postul #1 . Ai un Gh si Kh extrem de mari. La schimburile de apa baga osmoza ca sa le scazi (plus ca asa scazi si ppm care e prea mare si pt creveti). Kh-ul zic eu ar trebui sa fie undeva la 3-4..asa fiind ok si pt creveti (dc ai neocaridina, daca sunt caridina insa ... depinde de model )
LE : cu cat Kh-ul e mai mare, cu atat e nevoie de mai mult CO2 ca sa scazi Ph-ul.
Silviu Man wrote:Multumsc, Mihai. Sunt Spiral Horn. I-am luat de la nevertebrate. La fel zebrele si Onion spot. Fac o treaba foarte buna, mai ales pe sticla. Aproape ca nu mai trebuie sa stergi sticla.


Super . De cand am desfiintat acvariul nu am mai urmarit site-ul nevertebrate si nu stiam de spiral horn galben (am avut doar negru). Luna viitoare pornesc un acvariu mai mic si vreau sa bag cateva neritine mai deosebite si mai mici decat onion sau zebra.
MSI wrote:dar si asa termenul de ciclare este relativ, daca brusc se suprapopuleaza acvariul atunci bacteriile existente sunt insuficiente si se reia ciclarare pentru a ajunge la populatia necesara de bacterii sa sustina acest ciclu. ( dar trebuie sa existe si materialul potrivit pe care aceste bacterii sa se aseze, revin la recomandarea de filtru extern plin cu material ceramic matrix/siporax/micromec ).

last edit: prea multi pesti in 30L ( mai tarziu am realizat marimea acvariului ).


Corect. De asemenea, suprapopularea duce la stres care duce la distrugerea sistemului imunitar al pestelui care permite infectarea cu bacteriile/microbii/virusii pe care pestele ii are in / pe el.

Salut
Din cate vad amoniacul e marisor , 0.5 mg/l e mult , ar trebui sa fie undeva la 0 sau max 0.025 mg / l . No2 ar trebui sa fie si el 0. Daca valorile sunt corecte atunci acvariul nu e ciclat si din aceasta cauza crevetii ori au murit ori nu mai au mult si stau ascunsi .

Gazonul, muta-l din colt undeva pe centru , probabil nu are suficienta lumina si de aceea se topeste/are probleme de crestere pe langa lipsa co2.
Ai 2 tipuri de substrat sau nu vad eu bine ?
Pe anubias ai ceva GSA care apare de obicei daca nivelul de fostati e mic sau lumina e prea puternica... pe aceasta poti sa o muti intr-un colt sau la umbra. Rizomul Anubias-ului l-ai ingropat in substrat sau e legat de lemn ?
Superb acvariul. Mereu i-am dat like pe fb
Silviu, ce melci sunt cei galbeni si de unde i-ai luat ?
Merci
Salut,

Nu am mai urmarit de multisor forumul asa ca te intreb: acvariul era ciclat inainte de a introduce pestii si a pleca in concediu ? Un alt aspect este faptul ca acvariul este ultra supra populat. Dupa parerea multora , inclusiv a mea , nu poti tine intr-un volum asa mic de apa pestii pe care i-ai enumerat. O regula de aur ar fi ca pt fiecare cm al unui peste acesta sa aibe cel putin 2 litri de apa la dispozitie. Asta inseamna ca in 30 de litri ai putea tine 15 pesti de 1 cm sau 7 pesti de 2 cm, 5 pesti de 3 cm samd (trebuie luata in calcul dimensiunea pestilor la maturitate nu cand sunt pui pentru a evita cautarea unei locuinte mai spatioase dupa ce au crescut). Unii acvaristi fac si exceptii insa dar stiu cum sa contracareze efectele adverse ale suprapopularii : filtrare foarte buna dpdv cantitativ si calitativ, schimburi de apa mai dese etc.
In alta ordine de idei:
1. nu te apuca sa tratezi pana nu esti sigur 100% de ce s-a intamplat pentru ca poti face mai mult rau decat bine.
2. respecta 100% indicatiile de pe etichete , producatorii stiu ce fac insa noi nu.

Succes


LE: In functie de varsta lor si dc sunt carnivori, omnivori sau vegetarieni, acestia pot rezista fara mancare de la 0-1 zile (puii) pana la 7-10 zile adultii. De asemenea dc temperatura apei e la limita inferioara atunci metabolismul scade si pot supravietui mai mult.
Salut

Nu am "avut" norocul sa am ich in acvariu, asa ca nu am folosit medicamentul Seachem paraguard dar din instructiunile de folosire de aici https://www.seachem.com/paraguard.php rezulta ca trebuie sa scoti din acvariu toate nevertebratele inainte de tratament.

Succes.
1. Ph Controller AquaMedic pH 2001c - 399 ron
Am achizitionat produsul in octombrie 2016 si l-am folosit pana in martie 2018 impreuna cu sonda ph Dupla. Functioneaza extrem de bine indicand ph-ul precis (testat si cu solutie ph dar si cu ph metru). Compatibil cu sonde ph cu conexiune BNC.
Este prevazut cu cablu alimentare cu stecher 220V pt electrovalva solenoid.
Detalii:
rezolutia (afisarea) ph: din 0.01 in 0.01
acuratete: 0.01
domeniu control: ph 3.5-10.5
histerezis ph: 0.05 (+1 digit) ; ex: controller setat la 6.2 , va porni injectia de co2 cand ph va ajunge la 6.22-6.23 si o va opri cand ph ajunge la 6.17-6.18
dimensiuni 150 x 85 x 40 mm
greutate 550 grame
prevazut cu suport din plastic de prindere pe usa
Functioneaza perfect, nu este defect sau spart/crapat.
bonus: -tester permanent JBL (fara lichid)
https://img.plici.ro/album/OA
http://www.swelluk.com/pdfs/pH%20Con...structions.pdf


2. Termostat cu display Hydor - 200 ron
Senzorul este inclus si are o lungime de 90 cm. Limita de control: 18 - 34 gr. C. Cu afisaj digital.
Functioneaza perfect fara probleme.
https://img.plici.ro/album/O2

3. Incalzitor nou, nefolosit, JBL ProTemp S200W - 80 ron
cos din plastic pt protectia pestilor
protectie care opreste incalzitorul daca nivelul apei scade sau este scos din apa
sticla de 2 mm
https://img.plici.ro/album/OO

4. Ventilator JBL Cooler 200 - 200 ron
Are 4 ventilatoare. In timpul caniculei de asta vara, a mentinut temperatura undeva la 26-27 de grade la un acvariu de 180 litri la care aveam lampa cu 4 neoane ridicata la 10 cm de luciul apei.
Se evaporau ~5 litri la 2-3 zile pe care ii completam cu apa distilata. Temperatura in camera era de ~28-29 gade (parter).
functioneaza perfect, cumparat in august 2016 (folosit cca 3 luni pe an)
https://img.plici.ro/album/OS

6. Termostat no name - 30 ron
functioneaza perfect, mai putin sonda care cred ca s-a ars
https://img.plici.ro/album/O0

7. Reflector Neon JBL Solar Reflect 80 pt T5 39W (850 mm) - 55 ron
este nou, nu l-am folosit niciodata
https://img.plici.ro/album/O3

8. EasyLife EasyCarbo ~0.9 litri - 60 ron
glutaraldehida (adica carbon lichid)

9. Robinet de inchidere Eheim pt furtun de 16/22 mm in tipla, nefolosit - 35 ron
il cumparasem ca rezerva dar nu l-am folosit niciodata.

Pt orice nelamurire sau pt cei interesati va stau la dispozitie prin PM.

Poze aici:
https://img.plici.ro/iliescumihaiulmi/albums
 
Forum Index » Profile for Iliescu Mihai Ulmis » Messages posted by Iliescu Mihai Ulmis
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com