[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: spiderdany
Forum Index » Profile for spiderdany » Messages posted by spiderdany
Multumesc mult pentru sfaturi, Am gasit TERTAtec 700 la 195 RON, maine ma duc sa il iau.

G-A-B-I cand fac rost, am sa iti spun, presupun ca o sa merg pe la bucuresti, sau ma duc si ma rost la zeul nostru PORCU si dau o fuga pana acolo si cersesc niste plantute, 10 caiete de notite si mii de sfaturi.
Multumesc enorm de mult pentru pareri si incurajari, sper ca cat de curand sa fac ce mi-am promis.

Acuma am alta problema. Doresc sa achizitionez un filtru extern care sa nu depaseasca 300 RON
Sunt cateva care se incadreaza in ce doresc eu.
Ca sa nu va mai dau dureri de cam am sa postez eu ce am gasit si daca mai stiti voi altele va rog sa va exprimati parerea.
1.Eheim Pro. I - 2222
2.Filtru Extern Tetratec EX 600 L / h
3.Filtru Extern Tetratec EX 700 L / h
4.Serafil 900 – External Filter
Spune-ne te rog mai multe despre acvariul tau, ce volum are, ce a gazduit ce gazduieste momentan, echipamente, progaramul tau de lucru la acvariu. Apoi o sa primesti mai multe sfaturi.
Scoate tot din acvariu, lasa doar plantele, citeste 3 zile forumul de sus pana jos, si apoi apucate de acvariu iarasi.
Cresc foarte mari , daca le faci pe plac si respecti tot ce ai invatat aici pe forum, si nu bagi multi pesti in acvariu.
Sa iti faci o idee am o poza pt tine:
Un carasel luat din galeria lui RaresLuc (sper sa nu am probleme ca am folosit poza altui coleg).
Eu personal as dori sa găzduiesc doua astfel de exemplare in 500 de litri decât 100 de peşti sub 5 cm.
------------------------------------------------------
image
------------------------------------------------------
Ai inceput cu stangu un pic. Ai mult prea multi pesti in acvariu. Nu ne-ai zis nimic de ciclarea acvariului.
Pentru mai multe detalii despre Volumul acvariului si numarul pestilor click aici
Lumina poate sta aprinsa circa 7-10 ore pe zi daca ai plante, iar daca nu ai poti sa o ti si mai putin.
Un caras are nevoie de cel putin 30 litri de apa.
Temperatura de crestere a scalarilor este de 24° C.
Scapate de carasi, acvariul pe care il ai nu o sa faca fata cu filtrarea si ai iti omori ceilalti pesti, o sa faci o ciorba acolo.
----------------------------------------------------------------
Pentru a posta poze ai 2 variante
1. Uplod pe acest site http://www.imageshack.us/
2. Sau pe galeria acestui site, gasesti sus in stanga langa acvariu.ro | galerie foto
-----------------------------------------------------------------
Pentru a posta imaginea in post:

Exemplu 01.
[img]http://www.imageshack.us/imagine01.jpg[img]

Exemplu 02.
[url]http://www.imageshack.us/imagine01,jpg[/url]

In Exemplul 01 poza va aparea in post
In Exemplul 02 va aparea doar un link

Este obligatoriu sa folosesti codurile image sau ****
--------------------------------------------------------------------
Sper ca m-am facut inteles.
clauss are dreptate plantele care crest mari si stufoase in spate.
Dar si cele 2 cabomba trebuiau plantate mai in spate, parerea mea.
Si strica simetria din acvariu, ca nu da bine. In natura nu prea avem simetrie.
Poti rezolva problema in 2 feluri
1. Upload pe acest site http://www.imageshack.us
2. pozele pt galerie nu trebuie sa depaseasca 1024 de pixeli

Dupa aceea pt a le posta pe site:
Exemplu:
[img]http://www.imageshack.us/imagine01.jpg[/img]

Intre cele doua img e adresa pozei tale eu am dat doar un exemplu
Salutare , am revenit cu o ultima achizitie un acvariu de 55 litri brut. Dimensiunile tot au fost discutate mai sus si din pacate iarasi le-am schimbat, acuma acvariu are L=51,l=35,h=31 sticla de 4 mm fara nici o intaritura.
As dori sa il las complet descoperit.
Doua probleme:
1. Iluminarea
2. Popularea (ce plante ?, ce pesti?)

Acuma sa va spun la ce m-am gandit eu.
1. Un corp de neon cu 2 sloturi 1xosraflora 1xphilips 830
2. Pesti neoni (iar plante, am niste valisneria in acvariu mare care a cam scapat de sub control, o tai pe aia si gata. Dar vroiam covoras de plante si nu stiu unde as gasi :trist.

Eu initial am vrut si inca vreau sa fac acest acavriu o combinatie intre asceastea 3.
imageimageimage

Momentan el arata cam asa:
image

Astept propuneri din partea voastra. Multumesc anticipat
Un sfat ar fi sa nu suprapolulezi acvariu ....

1. Baga un ochi aici la Volumul acvariului si numarul pestilor™
2. Tabelul Compatibilitate Pesti
3. Cum sa incepi un acvariu

Sper ca ti-am fost de ajutor. Bafta in continuare si sa te dai mare peste 2 luni cu niste poze.
Solutia care a recomandat-o userul viulian e cu multe smecheri. Daca citesti bine pe produs scrie ca pt a trata apa cu aceasta solutie ai nevoie de anumiti parametri in acvariu ca sa funcioneze. Si eu am vrut sa cumpar aceasta solutie pentru a imi curata apa de particule in suspensie, dar dupa ce am citit pe produs am descoperit ca trebuie sa mai cumpar in 2 produse + teste, sa reglez parametri iar apoi sa folosesc acest Crystal Water. Iar pe produs mai scrie ca daca nu ai parametri recomandati pe eticheta ei nu raspund de ineficienta solutiei. Acuma pe scurt , produsul e ok daca sti ce faci.
Ai 2 soluti :
1.Sa iei solutia si sa iasa din prima - ( imi vei spune ca am gresit , solutia e un miracol).
2.Sa iei solutia si sa nu functioneze (sa dai bani aiurea).
Eu am reusit sa faca ca apa sa fie curata Crystal (oarecum).
Reteta: un acvariu stabil, plante sanatoase, shimburi de apa regulate, un acvariu care nu este suprapolulat cu pesti.

Atunci cand schimb apa, acvariul devine tulbure dupa o zi se lipezeste.
O alta smecherie ar fi daca ai filtru intern, sa directionezi jetul de apa in asa fel incat sa agite suprafata apei si sa opresti bulele de aer care strica aspectul de (asta daca nu ai facut-o deja).

Am citit si alte posturi pe care le-ai scris si ai mari probleme, incerca sa nu mai aduci alti pesti, sa nu folosesti foarte multe substante, ai avut deja decese in acvariu posibil sa fie de la apa de la robiet.

Daca ai putea sa ne dai mai multe detali despre acvariu ar fi super ne-ar ajuta foarte mult in depistarea problemelor.
De exemplu:
1.Cand ai i-ai dat drumul acvariului
2.Cand ai introdus primi pesti, ce pesti ai momentan in acvariu.
3.Cat a durat ciclarea acvariului
4.Ce echipamente detine acvariul
5.Plante, lumina, mancare,
6.Daca echipamentele funcitoneaza non-stop (e crucial sa funcioneze 24/24)
7.Daca ai testat apa din acvariu, apa de la robinet.

Sper ca ti-am fost de ajutor.
Drosarele (blasturile)electonice de firma depasesc 60 RON, Eu am cautat de 60 de W si m-ar fi costat 86 RON, am ales sa dau pe un droser electromagnetic (balast clasic bobina) de 60W 18 RON, Acuma daca diferenta nu e mare pt tine te admir. Ai grija sa nu iei drosare ieftine deoarece risti sa dai foc la casa. Firme consacrate OSRAM - PHILIPS.
Acvariu mare am , vreau unul mic in care sa fac si eu Aquascaping (asa cum oi™ reusi), Acuma cand vine vorba sticla e problema eu am luat sticla de 6mm la 45RON m2 + 15 % pierderi, si mi-au taiat aia sticla cu ciocanu , Jur ca vin in Bucarest™ daca e mai ieftin, numai sa nu ma mai duc la ***-i. Of stresat/stresant sunt imi cer scuze.
Am masurat neonul cu tot cu suport si are 61 de cm. Deci undeva la 63 cm
La o coloana de apa de numai 30 cm din care substrat, pietre, nu credeti ca o sa fie indeajuns sticla de 4 mm ?
App alte alternative la tubul florescent?
Multumesc mult pentru raspuns, noroc cu dumneavoastra ca faceam o prostie cat casa. Il fac de L=60,l=35,h=30 cm sticla de 4mm,exact cat sa am loc de neoane , de ce iubesc eu acest forum. Vai o dadeam rau in bara .

Nu stiu ce sa fac m-am umplut de melci peste 200, multi si mici, ce sa fac, imi devoreaza plantele ?
Ia legatura cu G.G el e expert in tot ce inseamna acvari marine, te poate ajuta cu tot ce ai nevoie, pesti, plante, sfaturi, etc.

Amphiprion ocellaris, Amphiprion percula cresc in acvari marine si au nevoie de plante mai speciale si anume Heteractis magnifica (anemone marine), acuma nu zic ca nu creste si fara. Pestisori din aceasta specie se creste usor , planta e mai greu de intretinut. Un acvariu marin necesita cam 1000 de euro investitie.
Nu detin informati ca ar creste in acvariu de apa dulce chiar daca pui sare, nu contrazic pe nimeni.
Incerca aici pt pesti http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5737
Vreau acuma sa fac un acvariu mic, din sticla de 3 mm, dimensiunile ar fi 56 x 35 x 30 cm fund dublu 2x3 mm, dar nu stiu care sa fie inaltimea, dimensiunile au fost luate de pe AGA, si nu stiu care este inaltimea acolo .

Vreau sa reproduc si eu un acvariu de la AGA, clar ca nu voi reusi, dar trebuie sa incerc.
Porcu wrote:1x830, 2xOsram Fluora si 1xPhilips Aquarelle - asta e combinatia mea preferata ™ .

Dar nu a vrut sa imi spuna si mie combinatia divina, cred ca e un secret tinut doar printre zei din acvaristica hmmmm, (asta a fost o glumita)

Asa am sa fac si eu cand ma hotarasc sa fac "mai multa lumina in acest caz". Pana atunci sper sa reusesc sa fac rost de bani si sa imi costruiesc un acvariu micut cam de 45 - 50 de litri in care sa pun un "covor" e visul meu . La acest acvariu micut vreau sa pun ce mi-a recomandat andras 2 x Osram 965.
Acuma m-am gandit si am gasit o problema in planul meu, de unde fac rost de covoras .
Algele de pe bacopa au disparut complet iar planta creste foarte repede, CO2 bag printr-o metoda DIY nu prea eficienta, dar de cand bag plantele cresc ca drogatele WOW, nu vreau sa fac prosti cu sistemul asta si nu folosesc decat cantitati mici fara fluctuati majore. Pana o sa incep sa constuiesc noul acvariu ma limitez la solutii DIY. Multumesc de raspunsuri, o sa raman la actuala iluminare.
Abia acuma mi-am dat seama ca nu are nimeni cum sa ma sfatuiasca fara sa vada ce plante am,cat de mari sunt, Poze am in galeria foto
Ultima poza cu acvariu

Imi cer scuze pentru greseala.
Multumesc anticipat

Daca citesti postul si nu intelegi ce am vrut sa scriu, citeste un post mai sus.
Salutare inca o data, acuma vin cu alta problema, vreau sa va intreb daca ar trebui sa bag si al 4-lea neon in acvariu, am asteptat ca plantele sa prinda radacini si sa creasca.
Crede-ti ca ar fi cazul sa introduc inca un neon la cele existente ?
Daca da, ce anume ?

Momentan acvariul este luninat cu 2x18W OsramFluora(cele 2 sunt legate la un sigur balast de 56W, deci lunineaza foarte puternic), 1x18W 830 Philips

Forum Index » Profile for spiderdany » Messages posted by spiderdany
Go to: