Buna ziua sunt Cristi am 23 de ani si citind pe forum foarte multe chestii am hotarat sa imi cumpar un acvariu 80 x 45(h)x 35 din hornbach complet echipat :
cu capac in care sunt doua neoane de 18 w silvia?(unul o sa fie schimbat cu un aqua glo cat de curand ),
filtru intern eihem aquaball 500L/h
incalzitor jager 100W
doua substante "cadou": tetra : aquasafe si easybalance.
Separat am cumparat substrat de la sera(motive financiare) si nisip de 2-4 mm . si deja incep cu intrebarile:
1 Cand incep ciclarea pot pune plante de la inceput ?
2 Dupa cate zile pot pune primii pestisori sa ajute la ciclare ?Ca pesti ma gandeam sa pun niste molly (consumatori moderati de alge)
3 Doresc o populare a acvariului cu urmatorii pesti in ordinea preferintelor mele :
neoni(15-20)
betta crowntail + femela(incerc ,daca devine agresiv scap de el)
gupy (2-3perechi nu ii las sa se inmulteasca , puii ii dau)
1-2 perechi molly negrii si/sau niste SAE , Otto tot pt alge(mi-e frica de ele din ce am citit pe forum)
si melci : NERITINA NATALENSI
Exista incompatibilitati intre pestii & melcii enumerati ?
La capitolul plante vreau pe partea din spate o planta verde stufoasa si una rosie nu am un nume pentru ca nu m-am decis ce vreau si plus de asta in magazine nu gasesti chiar ce vrei Crying or Very sad in fata un covor de java moss sau alta planta covor fara foarte multe pretentii momentan incercand fara aditie de CO2. Ce imi puteti recomanda ?
Aveti ceva sfaturi/indicatii inainte sa pun apa ?
Am atasat si cu o poza a acvariului in asteptare .