Message |
|
Buna idee!
Merci pentru aprecieri! 
|
 |
|
Multumesc frumos!
Imi sunt de un real folos informatiile primite.
O zi placuta in continuare!
|
 |
|
N-ar fi problema, as putea cumpara inca o punga de pietris de la PetShop, dar n-as vrea sa dau peste cap ciclarea cu introducerea lui.
Oricum daca iau alt pietris il pun peste cel existent, nu? Altfel as deranja tot substratul cu scoaterea celui vechi.
Pana la urma n-are decat o saptamana cel introdus. Abia incep sa-si revina si plantele din socul mutarii. Il suport asa colorat o perioada macar! 
|
 |
|
Salutare!
Pentru cei care n-au citit inca topicul meu de la "Coltul incepatorului", am un acvariu de 60 L, care se afla in a 8-a zi de ciclare, fara pesti in el deocamdata.
Pentru a nu-l suprapopula cu diferite specii de pesti si pentru ca e primul meu acvariu, in urma sfaturilor primite, m-am horatat sa cresc cory si guppy (cel putin pentru inceput).
Am citit tot felul de lucruri despre Guppy, printre care si faptul ca este mai bine sa fie mai multe femele decat masculi. O sa introduc pestii pe rand in acvariu, dar intentionez sa ajung la 5-6 indivizi.
Ce formatie imi recomandati si de ce dintre urmatoarele:
1.) 3 femele - 1 mascul;
2.) 3 femele - 2 masculi;
3.) 4 femele - 1 mascul;
4.) 4 femele - 2 masculi;
5.) 5 femele - 1 mascul.
Multumesc pentru raspunsuri!
|
 |
|
Merci mult de apreciere!
Pietrisul nu-mi place nici mie (ca nu e natural), dar acum asta e. Cu el raman!
Alt bai sa nu fie!
|
 |
|
Merci de sfat!
M-as putea rezuma la cory si guppy mai ales ca sunt  (incepator).
Nu vreau sa am un acvariu supraaglomerat. Mai bine pesti mai putini si fericiti.
In momentul de fara, daca e sa aleg intre guppy si xipho asa alege guppy.
Oricum, mai dureaza ceva pana sa aduc pestii.
|
 |
|
Ziua a 8-a:
Parametri masurati:
- nitrati (NO3) = 10 mg/l;
- nitriti (NO2) = 0.5 mg/l;
- GH (duritatea totala) = 5 grade;
- KH (duritatea carbonatului) = 3 grade;
- pH = 6.9
Yeey, insfarsit creste nitritul! Dupa ce ieri abia au aparut primele semne acum e destul de clara tendinta.
Cat e de grav faptul ca duritatea apei mele este asa mica in conditiile in care as dori sa cresc Cory, Guppy si Xipho?
Am modificat programul de iluminare. Acum este 7:00 - 11:00 si 15:00 - 21:00. Ce parere aveti?
Una peste alta ce credeti ca e ok si ce nu in momentul de fata cu ciclarea?
|
 |
|
Ziua a 7-a:
Parametri masurati:
- nitrati (NO3) = 5 mg/l;
- nitriti (NO2) = 0.3 mg/l;
- KH (duritatea carbonatului) = 2 grade;
- pH = 7
Asadar, se pare ca incep sa apara nitritii (nuanta de pe test era undeva intre 0 si 0.5 mg/l, dar sigur nu mai era 0 ca pana acum).
Sunt curios daca vor evolua cum trebuie zilele viitoare.
|
 |
|
Azi am mai cumparat 3 noi plante pentru acvariu:
- Cabomba (poza 1);
- Muschi (poza 1);
- Echinodorus (poza 2).
Dupa cum se vede am introdus in acvariu si radacina de Mopani impereuna cu jumatatea de nuca de cocos. Pe radacina am mutat Anubias-ul si Microsorum-ul pe care le-am legat cu fir de pescuit.
Ce parere aveti de cum arata?
Urmatoarea etapa ar fi sa introduc primul sanitar, dar asta peste vreo saptamana... sa vedem ce zic si testele.
|
 |
|
cirotariu wrote:Cabomba merge foarte bine si la 28-30 de grade. Din 3-4 fire sanatoase, in 2 saptamani faci o tufa frumoasa prin taiere si replantare. Dezavantajul e ca lasa multe firicele prin acvariu, o mai ciugulesc pestii...
Super! O sa caut. Deocamdata n-am vazut-o prin magazine.
scificuss wrote:Ceramica aia de la Fluval este pentru prefiltrare mecanica... Ca suport bio ofera mai mult substratul din acvariu decat ce ai luat tu.
Nashpa... Daca stiam luam un burete de 2 lei in locul carbunelui activ si nu mai dadeam 23 de lei pe cutia asta. Dar asta e... daca am confundat-o cu SIPORAX...
|
 |
|
Din articolul urmator:
http://www.latifa.ro/pesti/de-apa-dulce/ingrijire/plante-de-acvariu-egeria-densa-elodea-densa
am aflat ca Elodeea Densa creste in ape mai racoroase, cu temperatura cuprinsa intre 15-25 grade. Credeti ca faptul ca in acvariul meu temperatura a fost cuprinsa intre 28-28.5 grade este motivul pentru care n-a rezistat?
Ce planta cu crestere rapida imi recomandati sa pun in locul celei disparute? Ma gandeam la Cabomba.
E mai bine sa o plantez acum, sau sa astept sa mai avanseze ciclarea?
Merci!
|
 |
|
Salutare!
Merci pentru corectare!
Inseamna ca le-am incurcat fiind nou pe taramul acvaristicii.
Asta e ceea ce am cumparat:
|
 |
|
Ziua a 6-a:
Parametri masurati (cam nimic nou inca...):
- nitrati (NO3) = 0 mg/l;
- nitriti (NO2) = 0 mg/l;
- pH = 7
Inca nu apar urme de nitriti, dar din ce am mai citit, acestea apar de regula dupa 8-10 zile in cazul ciclarii fara pesti.
In alta ordine de idei, n-am gasit la PetShop de dimineata bilute ceramice, dar am cumparat Siporax facut de Hagen pentru filtrele Fluval. De cateva minute am inlocuit carbunele activ din filtrul intern cu siporax. N-am tinut filtrul oprit mai mult de 1-2 minute, deci sper sa nu apara efecte negative.
Inlocuirea carbunelui activ se pare ca a fost prea tarzie pentru Egeria Densa care n-a mai rezistat. Acum cand am ajuns acasa, din cele 8 fire, 2 se rupsesera si pluteau prin acvariu (ca si multe alte frunzulite), iar restul erau foarte galbene. Am aruncat 7 dintre ele si am adunat frunzele in deriva cu minciogul.
Doar un fir, care e ceva mai verde a ramas in picioare. Sper macar el sa scape.
Celelalte doua plante (Microsorum-ul si Anubias-ul) sunt bine mersi si maine o sa le mut pe radacina de Mopani Africana care va mai sta pana atunci intr-un vas cu apa.
|
 |
|
Asa mi-a zis si tipa de la PetShop, dar apoi am vazut ca pe eticheta scria "A nu se fierbe!"
Oricum, dupa o zi si ceva sub apa vad ca nu prea mai iasa culoare din ea. Pe duminica cred ca pot sa o pun in acvariu.
|
 |
|
Ziua a 5-a:
Parametri masurati:
- nitrati (NO3) = 5 mg/l;
- GH (duritatea totala) = 4 grade;
- pH = 6.9
Merci pentru sfaturi alber si HumanFace!
O sa iau maine "siporax". Chiar am vazut la PetShop. Merci pentru idee!
N-am mai scos carbunele in seara asta pentru a nu opri filtrul de 2 ori (maine il si scot si pun siporax in locul lui si ii dau drumul in 2 minute).
Din pacate, de azi dimineata pana acum, vad ca algele au inceput sa apara tot mai multe, mai ales pe Egeria Densa, pe care cred ca au cam sufocat-o. Are tot mai multe frunzulite ingalbenite si nici varfurile nu mai sunt asa verzi ca azi-dimineata.
Microsorumul si Anubisul par ok. Nu le-am pus inca pe radacina cumparata ieri pentru ca o am tot la "decolorat". De ieri seara pana acum i-am schimbat apa de vreo 3 ori si o tot coloreaza in maro pigmentul care iasa din lemn. Trebuie sa o mai tin cred ca minim 24 de ore pana sa o pun in acvariu.
|
 |
|
Ok, atunci o sa-l scot azi si-l pastrez pentru zile negre.
Merci mult de sfat!
Sa pun in locul lui ceva burete filtrant? Sau mai bine las asa?
|
 |
|
Atunci cred ca e o idee buna sa scot carbunele activ cel putin pana introduc pestii. Nu?
Stiu ca iluminarea de 24 de W e un pic subdimensionata (aprox. 0.5 W/L)
Iluminarea am avut pana acum aprox 11-12 ore/zi (poate de asta sa inceapa algele asa repede sa apara), dar de azi, dupa cum ziceam mai sus, am lasat priza programabila si doar 6 ore de lumina pe zi. E ok asa? Sau ce program de iluminat imi recomandati pentru etapa asta ca sa scot maxim din ce am acum?
Merci!
|
 |
|
L-am setat de la 9:00 la 15:00 momentan. Astept si alte sfaturi.
Am observat ceva schimbari la Egeria Densa pe care o am in acvariu de 3 zile: frunzulitele de la baza firelor parca au inceput sa se ingalbeaneasca, sa putreazeasca... In varf majoritatea sunt foarte verzi si arata ok.
Deasemenea, am mai observat la aceeasi planta ca de unele frunze au aparut agatate mici filamente. Sa inceapa oare algele sa-mi dea tarcoale? E un fenomen normal in timpul ciclarii, nu?
|
 |
|
Ziua a 4-a:
Parametri masurati continua sa ramana aproape ca la inceput. Iata valorile din seara asta:
- nitrati (NO3) = 0 mg/l;
- pH = 7
Urmand sfatul lui orly am cumparat in aceasta seara o radacina de Mopani africana, pe care sa mut Microsorum-ul si Anubias-ul.
Deocamdata trebuie sa tin radacina in apa 2-3 zile ca sa iasa culoarea din ea si abia apoi o introduc in acvariu.
Am mai luat deasemenea si o jumatate de nuca de cocos cu un decupaj pentru usa unde se pot ascunde sanitarii (cand o sa-i am).
A treia achizitie pe ziua de azi a fost o priza programabila digital. E ok sa programez iluminatul la 6 ore / zi pentru inceput? De la cat la cat imi recomandati?
|
 |
|
Exact ceva de genul asta citisem si eu aseara.
Tre sa-mi cumpar ceva ''decor''.
Merci pentru sfat!
|
 |
|