[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Claudiavis
Forum Index » Profile for Claudiavis » Messages posted by Claudiavis
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am cumparat un filtru (intern pina la urma, nu am gasit extern), incalzitor cu termostat, termometru... va urma sursa de lumina,a sa cum mi-a sugerat Ancistrus.

Legat de planta despre care alber spune ca s-ar putea sa fie Dracena... nu prea stiu ce sa fac. Pare ca ii merge mai bine scufundata decit i-a mers unui pui de Dracena pe care l-am tinut in ghiveci si care a decedat rapid
O intrebare: Ce parere aveti de aceste filtre?

RESUN FILTRU MAGI 200 (filtru intern)

Caracteristici tehnice:
- capacitate acvariu max.40l
- debit ap? 208 l/h
- putere 5W
- sistem de oxigenare
- medii filtrante: burete, cartu? c?rbune activ

Producator: Shenzen

HAILEA FILTRU CASCADA SL 206 (filtru extern)

Detalii

Filtru cascad? pt. acvarii de ap? dulce, de capacitate mic?, cu filtrare eficient? prin contactul prelungit al apei cu mediile filtrante, stimuleaz? absorb?ia oxigenului în
ap?, asigur? o circula?ie eficient? a apei în toate zonele acvariului. Instalare foarte u?oar?.

Caracteristici tehnice:
- debit reglabil max. 500l/h
- putere 4,5w
- dimensiuni 166x106x178

Producator: Hailea

Si inca o intrebare: daca iau filtru si incalzitor cu termostat, mai e nevoie de alte echipamente pt acvariul de 24 de litri?

Multumesc mult.
Intrebare: daca pun ca substrat doar pietris, plantele se pot dezvolta? Adica, bun, or sa supravietuiasca... dar or sa si arate ok?
Ce inseamna "pond"?

Si cum se masoara nivelul de nitrati/fosfati/pH-ul intr-un acvariu? Am inteles problema legata de adaugarea pamintului de flori, dar as vrea sa fac niste masuratori inainte de a lua o decizie drastica . Acum imi pare rau ca n-am luat niste pamint de la mama din gradina, cred ca era o idee mai buna. Of!

Apropo de ce ziceai de plante, am gasit un articol: http://acvaristica.wordpress.com/2009/12/04/plante-non-acvatice/

Mi-a dat niste idei , dar nu stiu daca Fitza ar subravietui intr-un paludariu...
Multumesc pentru raspunsul detaliat. Planta care zici tu ca e Dracena (intr-adevar, seamana cu Dracena de ghiveci) a fost cumparata de la Hornbach, de la raionul de acvaristica. Linga ea mai am una care mie imi pare inrudita cu ea, numai ca nu are marginile albe, ci verde deschis. Pe aceasta din urma o am de mai mult timp si ii merge bine in apa. Planta "smoc" si mie mi se pare un pic ciudata, nu am mai vazut pina acum nici prin poze pe net. Am luat-o din Obor, de la o taraba cu aacvarii/pesti. Deocamdata vad ca a dat citeva fire noi. O sa le urmaresc.

O sa fac schimburile de apa in bol, dar cred ca bolul ala e ciclat si super-ciclat. Il am de vreo 4 ani si s-a mentinut suspect de bine.

Hm, n-as vrea sa scot pamintul de flori, le face bine la plante si cred ca si la bacterii... mai degraba as face rost de ceva care sa masoare nitratii. Si daca nu sint in limite ok... il dau pe Fitza unui acvarist priceput si umplu acvariul cu melci Aia vad ca rezista la orice.

Daca la pompa aia atasez un burete special de filtru, se poate considera filtru?
Buna!

Reiau un pic ceea ce am spus la rubrica "Despre noi". Sint mare iubitoare de plante, asa ca acum o vreme mi-am facut un bol cu plante acvatice. Tot luind plante de ici, de colo, bolul a inceput sa aiba si locatari. Pina acum doua luni doar niste melci care mie mi se par foarte haiosi (si utili, ca maninca alge), dar care am inteles ca sint disperarea acvaristilor cu acvarii mai mari. Acum vreo luna si ceva, a aparut in bol si o fitza mica, iesita dintr-o icra ratacita pe o planta nou introdusa in bol. Fitza cred ca e un Molly. Ei, am prins drag de fitza, mai ales ca am vazut ca e si rezistenta (daca a surpavietuit ea intr-un bol....), asa ca m-am gindit sa ii fac un acvariu mai mare. Zis si facut: luat acvariul, substratul, o pompa de apa si montat acvariul. Acum arata asa:

http://picasaweb.google.com/mudoutside/Acvariu#5564540460727055554
http://picasaweb.google.com/mudoutside/Acvariu#5564540467327916882

Acvariul are 24 de litri (efectivi cred ca sint vreo 19), ca substrat am pus pe fund niste pamint de flori fara prea multe chimicale (zic eu) si mult pietris cit spartura de orez, plante am luat si din bol si am mai si cumparat cite ceva... si acum astept sa se cicleze. Sper sa mai aiba rabdare Fîtz? inca un pic. Parca e cam agitat in bol de la o vreme.

La plante m-am orientat catre soiuri nepretentioase, care sa n-aiba nevoie de lumina aditionala. Ma rog, ramine de vazut cum o sa se comporte Valisneria - daca nu-i place si nu-i place, o s-o inlocuiesc cu altceva. Sper sa fac rost curind si de plante pt "covor".

Cam asta e povestea.

Aveti ceva idei cum sa ascund un pic pompa aia de aer/apa?
OK, hai ca ma inarmez miine cu aparatul foto si discutam pe ceva concret
Da, unul din cele 3 soiuri de melci seamana cu asta. In bol nu s-au inmultit foarte tare , de fapt la un moment dat au cam murit toti. Probabil vrei sa-mi spui ca nu mai scap de ei in acvariu.... well, e prea tirzie avertizarea... in acvariu deja am plantat niste plante scoase din bol, deci sint ceva sanse sa fi bagat si oua de melci. Eh, asta e, noroc ca am un lac in fata cladirii
In bol am un melc Pomacea portocaliu si mare, apoi mai am citiva melcisori maro inchis, cu cochilie rotunda, de vreojuma' de cm dimaetru.... si in bol cred ca mai sint si niste melci spiralati care stau mai mult pe pietrisul de pe fund. Din ce am vazut pina acum, mi-au mentinut bolul curat, fara alge si nu s-au inmultit excesiv. Acvariul mai mare il pregatesc pentru pestisor, ca mi-e mila de el sa-l tin in bol. Probabil o sa ii aduc si un "coleg", dupa ce ma lamuresc ce soi e.
Nuuuu, Fîtz? este un pestisor negru, de vreun centimetru si un pic (acum). Nu stiu cum se numeste, dar cred ca e o specie rezistenta (poate Molly?). Saracul, bolul in care traieste acum e pur si simplu un bol cu substrat si plante. Nu are filtre, nimic.... De-asta mi-am si facut curaj sa ma apuc de un acvariu mai maricel, daca rezista in conditiile alea, sigur va rezista si la o "crestere a nivelului de trai".
Buna,

Ma numesc Claudia, Vis sint din Bucuresti... si am o fitza mica si neagra si niste melci de apa carora vreau sa le ofer o "cazare" mai confortabila decit bolul in care stau acum. Bine, eu mi-am facut un bol cu plante acvatice in ideea de a avea o mica gradina acvatica la birou, dar daca pe plante s-au nimerit sa fie oua de melci, m-am procopsit si cu ei. Si de vreo luna am si o fitza mica-mica, adusa (cred) sub forma de icra pe o planta. In fine, fitza creste, melcii am vazut ca se descurca si ei, asa ca acum am in "pregatire" un acvariu de vreo 25 de litri. Pentru 2-4 pesti si citiva melci sper sa fie suficient.

Va doresc tuturor numai bine si.. ne mai auzim pe-aici!
Claudia

Forum Index » Profile for Claudiavis » Messages posted by Claudiavis
Go to: