[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: valislorita
Forum Index » Profile for valislorita » Messages posted by valislorita
transportul se poate efectua doar unde exista cursa directa
Se vinde 1 Astronotus Ocellatus ( Oscar) in jur de 15 cm. Exemplarul este sanatos, iar motivul vinderii este suprapopularea acvariului in care coabiteaza cu alte 4 exemplare de aceeasi marime.
Pretul este de 40 ron + transportul (in jur de 10 lei)care se va face cu trenul sau maxi-taxi

Informatii suplimentare 0766 341 538 sau valislorita@yahoo.com
Foarte buna ideea ta , Amnesia, in ceea ce priveste infiintarea unei noi " rubrici " cu numela "Recenzii"...Poate arunca o privire asupra acestei propuneri si un moderator
Cumpar Microsorum Pteropus 'Windeløv' si Microsorul Pteropus
Astept oferte pe pm, valislorita@yahoo.com sau 0766 341 538
Salut! Sunt eu interesat dar sunt din Campulung Moldovenesc . Transportul ar trebui sa se faca cu trenul sau microbuzul. Sunt o sumedenie de variante . Daca esti interesat lasa un numar de telefon sa te pot contacta.
update:cumpar orice fel de anubias, java fern, christmas moss, in general plante care nu necesita aditie de co2 (plante easy)
Cumpar Anubias nana petite si java fern.
Mentionez ca doresc mai multe exemplare.
Astept oferte insotite de fotografii pe email - valislorita@yahoo.com - sau pm .
se poate inchide - multumiri pentru gazduire
Schimb un exemplar de 10-12 cm astronotus ocellatus cu orice legat de acvaristica.
Detalii pe pm sau 0766 341 538
Multumesc pentru gazduire, se poate inchide - pestii au ajuns cu bine la Pascani
Intr-adervar, fiind din Constanta e putin cam greu cu transportul...as prefera sa existe o legatura directa intre localitati...
Sa inteleg ca nu-i vrea nimeni?
Donez 3 carasi aurii fantail (2 in jur de 4 cm si 1 in jur de 7 cm) si un black moor (10 cm) .Detalii pm sau 0766 341 538
Partea cu zgomotul o rezolvi cum am spus putin mai sus - nu poti remedia altfel problema - ori pui fitrul in acvariu ori lasi pompa in teava de pvc zgomotul va fi la fel. Fa cum am mentionat- scoate si reintrodu cablul pompei in priza pana zgomotul se diminueaza. Vei observa o diminuare semnificativa a acestuia
Capacele filtrului le scot la fel de greu ca si tine, iar ideea de a folosi pompa cu filtrul din fabrica pentru prefiltrare in interiorul acvariului mi s-a parut cea mai buna solutie si mie, in acest fel curatarea filtrului home made facandu-se doar de 2 ori pe an, rolul acestuia fiind de filtrare biologica in special
Ca raspuns intrebarilor tale:
-da, pompa are puterea sa impinga coloana de apa prin filtre si apoi s-o aduca inapoi in bazin atunci cand e pusa pe furtunul de retur
-pompa filtrului resun sp 2500 este din fabricatie zgomotoasa, dar zgomotul se amplifica atunci cand pompa este fortata (ceea ce se si intampla)
- ca rezolvare partiala (reducere) a zgomotului produs : scoate pompa din priza si bag-o imediat inapoi (posibil de cateva ori succesive si rapide) pana observi reducerea semnificativa a zgomotului - aceeasi problema am itampinat-o si eu ... credeam ca doar pompa mea are acest "defect" dar se observa ca e un lucru generalizat din fabricatie
-debitul de apa care-l scoate pompa in filmuletul postat de tine pare a fi de 700-900 l/min ceea ce e destul de bine chiar pentru un acvariu si mai mare decat cel pentru care ai fabricat filtrul ( am folosit filtrul cu succes la un bazin de 300 l cu oscari )
- concluzia este ca daca nu iti curge ai un filtru reusit
Debitul de apa va scade la 900-1000 l/ora pentru o singura canistra (pentru 2 s-ar putea sa mai scada)
Pentru 50-80 l de apa e cam mare filtrul dar mai bine mai mare decat mai mic...oricum filtrarea biologica pentru acest volum de apa va fi extrem de buna
Eu pompa resun sp 2500 am lasat-o in acvariu si am plecat cu furtun de la ea inspre filtru -sunt curios... cum ai prins pompa de teava de pvc?
Furtunul pentru oxigenare de la pompa puteai sa-l scoti cu totul ca nu-ti mai foloseste la numic...-oxigenarea n-o mai poti face cu pompa
Poti atasa o fotografie cu pompa cum e fixata in interiorul tevii?
Pentru un acvariu de 500 l cred ca ar mege cel mai bine un filtru JBL Cristal Profi E 1501 GL care mi se pare cea mai buna alegere in raportul calitate- pret. Ar mai fi JBL Cristal Profi 500 dar e pentru un volum de maxim 500 l care ajunge in jurul sumei de 570 lei dar acesta din urma e cam la limita timand cont ca filtrul dupa 2-3 luni o sa scada oricum din randament. Asa ca dupa un Google search riguros ,un pret bun pentru JBL CristalProfi E 501 GL il gasesti aici http://www.happypets.ro/jbl-cristalprofi-e1501-gl-p-3565.html.
Cu toate acestea as dori sa mai asculti si indrumarile altor colegi ceva mai experimentati decat mine

CRACIUN FERICIT
1- din proprie experienta iti spun ca duce mai mult dar ar fi bine sa urmezi sfaturile producatorilor caci stiu ei de ce au zis de schimbarea la 1 an
2-nu trebuie schimbat
3-in timp o sa observi ca debitul scade obligatoriu (900 litri e debitul cand este nou)- odata cu intrarea lui in functiune incet-incet o sa-ti ajunga la 600 litri fara sa aduci nici o modificare la el , iar daca vrei neaparat sai scazi debitul ai robineti atat pe furtunul de tur cat si pe cel de retur
pretul scade cu 10 %

Forum Index » Profile for valislorita » Messages posted by valislorita
Go to: