Message |
|
transportul se poate efectua doar unde exista cursa directa
|
 |
|
Se vinde 1 Astronotus Ocellatus ( Oscar) in jur de 15 cm. Exemplarul este sanatos, iar motivul vinderii este suprapopularea acvariului in care coabiteaza cu alte 4 exemplare de aceeasi marime.
Pretul este de 40 ron + transportul (in jur de 10 lei)care se va face cu trenul sau maxi-taxi
Informatii suplimentare 0766 341 538 sau valislorita@yahoo.com
|
 |
|
Foarte buna ideea ta , Amnesia, in ceea ce priveste infiintarea unei noi " rubrici " cu numela "Recenzii"...Poate arunca o privire asupra acestei propuneri si un moderator
|
 |
|
Cumpar Microsorum Pteropus 'Windeløv' si Microsorul Pteropus
Astept oferte pe pm, valislorita@yahoo.com sau 0766 341 538
|
 |
|
Salut! Sunt eu interesat dar sunt din Campulung Moldovenesc . Transportul ar trebui sa se faca cu trenul sau microbuzul. Sunt o sumedenie de variante . Daca esti interesat lasa un numar de telefon sa te pot contacta.
|
 |
|
update:cumpar orice fel de anubias, java fern, christmas moss, in general plante care nu necesita aditie de co2 (plante easy)
|
 |
|
Cumpar Anubias nana petite si java fern.
Mentionez ca doresc mai multe exemplare.
Astept oferte insotite de fotografii pe email - valislorita@yahoo.com - sau pm .
|
 |
|
se poate inchide - multumiri pentru gazduire
|
 |
|
Schimb un exemplar de 10-12 cm astronotus ocellatus cu orice legat de acvaristica.
Detalii pe pm sau 0766 341 538
|
 |
|
Multumesc pentru gazduire, se poate inchide - pestii au ajuns cu bine la Pascani
|
 |
|
Intr-adervar, fiind din Constanta e putin cam greu cu transportul...as prefera sa existe o legatura directa intre localitati...
|
 |
|
Sa inteleg ca nu-i vrea nimeni?
|
 |
|
Donez 3 carasi aurii fantail (2 in jur de 4 cm si 1 in jur de 7 cm) si un black moor (10 cm) .Detalii pm sau 0766 341 538
|
 |
|
Partea cu zgomotul o rezolvi cum am spus putin mai sus - nu poti remedia altfel problema - ori pui fitrul in acvariu ori lasi pompa in teava de pvc zgomotul va fi la fel. Fa cum am mentionat- scoate si reintrodu cablul pompei in priza pana zgomotul se diminueaza. Vei observa o diminuare semnificativa a acestuia
|
 |
|
Capacele filtrului le scot la fel de greu ca si tine, iar ideea de a folosi pompa cu filtrul din fabrica pentru prefiltrare in interiorul acvariului mi s-a parut cea mai buna solutie si mie, in acest fel curatarea filtrului home made facandu-se doar de 2 ori pe an, rolul acestuia fiind de filtrare biologica in special
|
 |
|
Ca raspuns intrebarilor tale:
-da, pompa are puterea sa impinga coloana de apa prin filtre si apoi s-o aduca inapoi in bazin atunci cand e pusa pe furtunul de retur
-pompa filtrului resun sp 2500 este din fabricatie zgomotoasa, dar zgomotul se amplifica atunci cand pompa este fortata (ceea ce se si intampla)
- ca rezolvare partiala (reducere) a zgomotului produs : scoate pompa din priza si bag-o imediat inapoi (posibil de cateva ori succesive si rapide) pana observi reducerea semnificativa a zgomotului - aceeasi problema am itampinat-o si eu ... credeam ca doar pompa mea are acest "defect" dar se observa ca e un lucru generalizat din fabricatie
-debitul de apa care-l scoate pompa in filmuletul postat de tine pare a fi de 700-900 l/min ceea ce e destul de bine chiar pentru un acvariu si mai mare decat cel pentru care ai fabricat filtrul ( am folosit filtrul cu succes la un bazin de 300 l cu oscari )
- concluzia este ca daca nu iti curge ai un filtru reusit
|
 |
|
Debitul de apa va scade la 900-1000 l/ora pentru o singura canistra (pentru 2 s-ar putea sa mai scada)
Pentru 50-80 l de apa e cam mare filtrul dar mai bine mai mare decat mai mic...oricum filtrarea biologica pentru acest volum de apa va fi extrem de buna
Eu pompa resun sp 2500 am lasat-o in acvariu si am plecat cu furtun de la ea inspre filtru -sunt curios... cum ai prins pompa de teava de pvc?
Furtunul pentru oxigenare de la pompa puteai sa-l scoti cu totul ca nu-ti mai foloseste la numic...-oxigenarea n-o mai poti face cu pompa
Poti atasa o fotografie cu pompa cum e fixata in interiorul tevii?
|
 |
|
Pentru un acvariu de 500 l cred ca ar mege cel mai bine un filtru JBL Cristal Profi E 1501 GL care mi se pare cea mai buna alegere in raportul calitate- pret. Ar mai fi JBL Cristal Profi 500 dar e pentru un volum de maxim 500 l care ajunge in jurul sumei de 570 lei dar acesta din urma e cam la limita timand cont ca filtrul dupa 2-3 luni o sa scada oricum din randament. Asa ca dupa un Google search riguros ,un pret bun pentru JBL CristalProfi E 501 GL il gasesti aici http://www.happypets.ro/jbl-cristalprofi-e1501-gl-p-3565.html.
Cu toate acestea as dori sa mai asculti si indrumarile altor colegi ceva mai experimentati decat mine
CRACIUN FERICIT
|
 |
|
1- din proprie experienta iti spun ca duce mai mult dar ar fi bine sa urmezi sfaturile producatorilor caci stiu ei de ce au zis de schimbarea la 1 an
2-nu trebuie schimbat
3-in timp o sa observi ca debitul scade obligatoriu (900 litri e debitul cand este nou)- odata cu intrarea lui in functiune incet-incet o sa-ti ajunga la 600 litri fara sa aduci nici o modificare la el , iar daca vrei neaparat sai scazi debitul ai robineti atat pe furtunul de tur cat si pe cel de retur
|
 |
|
pretul scade cu 10 %
|
 |
|