Oricum acele parti sunt spatele acvariul si oricum acolo va veni substratul,partea din fata este curatata de silicon Si oricum,daca s-ar intampla sa curga,el va fi pe suportul lui si nu va avea electronice in jurul lui,asa ca nu prea ar avea ce pagube sa faca.Totusi daca il voi vedea ca va curge,voi scoate toata apa din el si voi face altul,dar de data asta voi lasa pe cineva experimentat
Nu,el curgea fiindca eu aseara cand l-am lipit l-am lipit doar pe exterior,iar fisura in sine era putin si in interior,oricum acum nu pare sa mai curga.Mai astept pana mai pe seara si dupa mai fac un test.Daca curge si acum il refac.Ideea e ca el sa fisurat in colturi fiindca la mine baia e cumva in V si fiindca acvariul nu a avut sub el cum sa se sprijine greutatea s-a lasat pe colturi si au cedat.Oricum pe la al doilea colt nu curge,doar pe la unu
Ok,deci am avut niste probleme,mai precis am incercat sa il umplu in baie si nu era locul nivelat si colturile din spate au crapat.Aseara le-am lipit cu silicon pe dinafara dar fara succes fiindca de dimineata cand am incercat sa il duc afara a curs...Acum le-am lipit si pe interior si astept sa vad ce o sa iasa.
Okay,sticla mi-a venit si am trecut la treaba.Dupa ce mainile mi-au fost pline de silicon si am murdarit putin sticla a iesit ceva,zic eu,destul de bun Acum intrebarea mea este : Cum pot sas sterg acel silicon care a ramas pe sticla de la mainile mele?
YDarius wrote:Daca e perlon eu te-as sfatui sa il scoti si sa bagi tot ceramica sau ce ai in celalat.
Nu stiu cum pot sa il schimb deoarece acea cutiutia nu poate fi deschisa,are doar cateva "gratii" pe unde trece apa.As putea decat sa il scot...
photopuscas wrote:Hello , mersi de replayuri.
Backgroundul a fost dimensionat pentru un acvariu de inaltime mai mica, apoi am complectat in jos sa ajung la inaltimea celui de acum.
Ca si spatiu unde vine iluminatul este cca 150mm. Oricum neoanele vor fi prinse pe o placa de Aluminiu la cca 20mm distanta fata de polita din dulap.
Daca asa distanta ramasa nu imi va permite sa fac curatarea am sa fac acea placa de aluminiu pe o sina astefl incat sa o pot scoate la nevoie.
Bun,sticla am comandato maine imi vine si o lipesc.Pana aici toate bune si frumoase,azi am "dezgropat" fostul filtru si dupa cum ma asteptam e plin de praf si in una dintre ele mi se pare(nu sunt sigur) ca este chiar panza de painjen(cu toate ca nu imi pot da seama cum ar fi putut sa intre paianjenul acolo).
Ma rog,aveti mai jos o galerie cu pozele facute "vinovatului" si intrebarea mea ar fi: Cum il curat?Doar cu apa?
Vreau sa mentionez ca filtrul este ciclat(adica l-am folosit in fostul acvariu pe care l-am ciclat).Dar asta inseamna ca acvariul va fi cicalt aproape instant?Sau fiindca il voi spala se vor pierde acele bacterii?
Foarte misto pozele alea Dat nu am inteles un lucru,de ce ai vrut sa tai partea de jos de la background?
Si cum vei pune lumina,vei inlocui lemnul cu ceva sticla/plexi si vei pune lumina sus(in dulap)sau o vei pune in acel spatiu care este inainte sa inceapa dulapul propriu-zis?
Fiindca daca o pui in acel spatiu apoi cum vei mai face curat?
Oricum,imi place ideea ta,o sa dau follow la topic
Salutare,recent cautam pe youtube proiecte DIY si am gasit acest capac care mie mi se pare destul de interesant si m-ar bate gandul sa imi construiesc si eu unul pentru viitorul meu acvariu
edited by koala: Am corectat postul, ca sa putem vedea clipul...
Imi cer scuze pentru double-post insa vreau sa ma duc sa cumpar sticla si pe aqua tools imi spune ca lateralele trebuie sa aiba 28.6 cm pe 50 cm.
Totusi are ceva daca cer de 28 cm sau de 29?
Lucian wrote:In acvaristica circula vorba "mai mare mai bine" Cu cat este acvariul mai mare cu atat va arata mai bine si va fi mai usor de administrat. De ce te-ai oprit la adancimea de 30cm? Eu l-as face cu adancimea de 50cm daca perimite mobile/camera... Si inaltimea de 50cm este cea recomandata
Pai nu imi permite mobila,si eu l-as fi vrut putin mai adanc dar deh...trebuie sa ne adaptam conditilor
Apropo,stii cumva cam cat dureaza sa imi taie sticla aia sau mi-o taie pe loc?
In urma cu ceva timp am avut un acvariu cumparat de 40L insa cand am incercat sa il spal l-am spart(poveste lunga,nu mai conteaza acum)si de atunci nu am mai avut nimic de a face cu acvaristica.
Astazi am avut de ales intre Tarantula si Acvariu si fiindca am mai avut acvariu si stiu cat de cat cate ceva despre el am ales acvariu.Bun acvariul ales acum sa il cumpar sau sa il fac,am ales sa il fac fiindca m-am uitat la mai multe tutoriale pe youtube si nu pare chiar asa de greu(si chiar daca nu reusesc,mare paguba nu va fi)si dupa ce am masurat putin nu am putut sa ma hotarasac daca sa il fac de 66(Lungime) pe 30 (Latime) si 45(Inaltime) sau de 66(Lungime) pe 30 (Latime) si 50(Inaltime).Inaltimea ramasa ar mai fi de 20 cm in primul caz si de 15 in al doilea caz(logic).
Sticla o voi cumpara de 8 mm si o voi cumpara gata taiata.
Deci intrebarea mea este:Se merita sa sacrific 5 cm pentru aprox. 10L?