[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Andrei
Forum Index » Profile for Andrei » Messages posted by Andrei
Am 8 pui platy (2 saptamini) si 4 guppy ii dau pe toti pentru plante, de preferat plante nepretentioase.
Multumesc
Da este cit de cit ciclat, apa am pus din acvariul mare. Femela este in fatatoare, asa ca nu se poate atinge de pui.
Cind le-am dat de mincare pestilor acum vreo 2-3 ore am gasit niste pui. Mai intii au fost 3. Am pus repede in functiune micul meu acvariu de 10L unde i-am mutat pe cei 3 supravietuitori. Presupusa mama a trecut in fatatoare. In timp ce faceam mutarile am mai gasit si mutat inca 3. Iar acum astept sa vad daca mai apar si altii
m_3 wrote:Referitor la lumina, cumpara o priza programabila, mecanica sau electronica (aia mecanica e mai ieftina, cam 15 lei) sa se aprinda lumina automat si sa poti stabili un program constant al iluminatului.

Am cumparat o priza programabila saptamina trecuta, am gasit-o din intimplare intr-un supermarket - multumesc de sfat, intr-adevar foarte utila - las lumina 11 ore pe zi.

Am cumparat si o buturuga, mi s-a spus doar sa o spal bine cu apa de la robinet si sa o pun in acvariu. De abia dupa ce am facut prostia am citit pe forum ca trebuia sa o si fierb pina nu se mai coloreaza apa Sper sa nu fie asa de grav, pestii par fericiti.
ReBella wrote:Salut si bine ai venit pe forum!
Cum ai de gand sa faci ciclarea ?

Am citit articolul cu ciclul azotului (si nu numai). In principiu multa rabdare.
Am pus un strat de pietris, fertilizant, plante, filtrul extern, aprind lumina dimineata si o sting seara. O data pe zi mai pun si putina mincare. Si astept...
Sa inlocuiesc 10-15% din apa in citeva zile?
Cam aveti dreptate din cite imi dau eu seama - cred ca e boala grea - sa va spun de ce.
Mai intii am cumparat inca un acvariu de 60 (Juwel), dupa care un incalzitor (nu imi trebuia inca, dar am zis sa fie - tot Juwel), urmat de un filtru extern (Prime 10), plante (au denumiri imposibile - nu le-am retinut - dar sint pentru greenhorni in ale acvaristicii), pietris, fertilizanti - numai atit (pentru o saptamina cred ca e destul).
Acum sunt in asteptare... ciclul azotului
Salut tuturor si bine v-am gasit.

Ma numesc Andrei, din Bucuresti. Acum o saptamina am fost la cumparaturi cu cei 2 copii (8 respectiv 5 ani) ai mei intr-un super-market. Deoarece in ultima vreme au fost foarte cuminti, nu am rezistat insistentelor si le-am cumparat un acvariu (10L) - noroc ca doamna nu era prezenta pentru ca sigur nu m-ar fi lasat .
Asa a inceput povestea. Pestii in numar de 6 (vivipari), banuiesc ca sunt platy.
Chiar in acea seara v-am descoperit si am inceput sa citesc... si sa inteleg ce greseli am facut. O sa revin...

Forum Index » Profile for Andrei » Messages posted by Andrei
Go to: