[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lemon
Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Cum planuiesti sa ii faci sa nu paraseasca domiciliul?
Ce albastru... bravo.
Antecume wrote:Vezi ca la Nigerieni se pricepe Koala, poate te ajuta cu vreun sfat.

Eu nu ii pun sa imi trimita filmulete de adeziune.
Cred ca de asta nu am succes.
Super.
Astia sunt melci din aia mari-mari?
Nici nu stiu. Nu m-am hotarat.
Mi-e groaza sa ma gandesc ca trebuie sa scot tot, sa spal, sa dezinfectez.
O pereche de Taeniatus Niger Red trebuie sa iau, o am platita, dar nu am avut timp deloc.
Nu e vb de skimmer pe in, ci microskimmer separat.
Plus ca pestele nu era tocat, ci era un burete pe care statea, nu avea mai mult de 1 zi, doua de cand murise.
Schimburi de apa am facut minim unul pe saptamana de atunci.
Chiar marti am facut ultimul schimb, de fel schimb 40 litri de apa din 100.
Update:
Blestemul Killie revine.
Masculul de A lineatus a fugit si el printr-o gaura din capac acum vreo 2 saptamani.
Zic, asta e, am ramas cu o pereche.

Astazi, dupa ce hranesc, vad femela de Gardneri un pic umflata, cand ma uit mai indeaproape, era zgribulita, zici ca batea vantul in bazin: Dropsy.
Am izolat-o, fara lumina, intr-un recipient de 10 litri in care am pus si plante plutitoare.
Nu reusesc sa inteleg ce nu am facut bine.
Nu hranesc mult (le dau 3 zile congelate, 1 zi Tetra Discus, 1 zi pe saptamana post negru), nu se poate vorbi despre suprapopulare, schimb apa saptamanal, pana si algele s-au oprit din crestere, mai fac niste filamentoase pe cateva frunze de Anubias, dar cam atat.
Mi-a inviat pana si lotusul rosu pe care il credeam mort.
Am tinut in bazinul asta 2 Hemi, 1 Synodontis si 2 anciatrusi si nu m-am stresat asa de mult cum ma stresez cu Killi.

image
image

Chiar asa ghinion sa am?
Ce de puiet....
A zis ca "Pana cand o viata amara si un trai nefericit?"
Foarte frumos, sa-ti traisca!
Silviu Man wrote:Pietrele vor fi sub apa dar la limita, atit cit sa am bucephalandre emerse. Eventual si alte plante. Nu va fi o platforma propriu-zisa, mai curind o rampa. Asa ca ma gindesc la un schelet din radacini.

Abia asttept sa vad cum va iesi. Spor!
Valisneria creste in nisip.
Eu, la mine, la creveti, nici macar nu aspir la fiecare schimb saptamanal, mi-e frica sa nu iau vreun pui de crevete pe care sa nu il vad, plus ca e plin de plante. Aspir partea din fata, unde cade si mancarea, o data la 2 saptamani.
Intr-adevar, daca insisti cu aspiratul, se aduna ceva mizerie, la mine e si de la creveti, si de la melci.
Farfurioara am, dar mancarea nu cade tot timpul pe ea, nu opresc filtrul cand hranesc si este un usor curent in acvariu.
zvarr wrote:Cat despre spartura de piatra vulcanica, nu ma ajuta.

De ce? Nu are proprietati ok?
+1 ocean, la mine a functionat in perioada cu fosfati organici mari, de la incarcatura biologica, am dublat schimburile saptamanale de apa combinat cu reducrerea iluminatului si am reusit sa le tin sub control.
Paste fericit!
Incep sa inteleg de ce nu sunt killi asa de populari. Astia sunt in depresie si au tendinte sinucigase.

O femela de A. Lineatus nu a sarit din bazin, ci, mai dificil, a sarit in gaura de la micro skimmer.
Daca incercam sa o bag eu pe acolo, ma chinuiam sa incapa. Ea a avut loc.
Actualizare de stoc:
1 mascul de A Lineatus si o pereche de F Gardneri.

Dar nici altceva nu am modificat.
Cu o zi inainte am pus 1 frunza de baby spanac oparita. Pe aia au teminat-o crevetii si melcii.
Azi e apa limpede, nu am observat pierderi vizbile, e si greu in jungla de acolo.
O sa reduc valuirea, ca parca e mai ok faravaluri pentru Lemna minor.
Ms, la asta nu ma gandisem
scorpionul wrote:plasa de tantari cu tot cu rama de la termopane

Nu ia mult din lumina?

Forum Index » Profile for Lemon » Messages posted by Lemon
Go to: