[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mehy
Forum Index » Profile for mehy » Messages posted by mehy
ReBella wrote:In cazul asta da-le urgent 2-3 boabe de mazare decongelata(sa nu fie sarata) si decojita!!!O fierbi 5 minute si o maruntesti foarte bine,apoi le dai sa manance.Cu putin noroc se vor face bine.3 zile nu le mai dai mancare,doar 2 mese pe zi mazare.Atentie,nu le da mai mult de 2-3 boabe la ambii,ca sunt mici.

Le dau dar nu vor sa manance stau toata ziua, se mai misca din cand in cand, ajung pana la sita de la filtru si chiar daca ajung cu capul in jos raman asa. Nu stiu ce sa le fac daca nu vor sa manance.

ReBella wrote:Ce mancare le dai la carasi ?

Eu le dadeam pana acum fulgi de la Tetra si mancau tot. Ar fi mancat in continuu daca le dadeam dar acum nu mai vor nimic.

Am pus apa la imbatranit si de maine ma apuc sa schimb cate 15-20L asa cum mi-ai spus. Sper sa-si revina si apoi sa-i dau cuiva... ca asa nu ii ia nimeni.

Mersi mult!
ReBella wrote:Daca stii engleza citeste cu atentie aceasta pagina,poate descoperi care este problema la carasii tai: http://www.goldfishconnection.com/articles/details.php?articleId=145&parentId=12 .

Am citit articolul si parca situatia nr. 6 se potriveste cel mai bine. Parca nu pot sa se mai ghiteze singuri, ajung cu capul in jos, se dau peste cap, sunt trasi la suprafata si parca respira din greu (stau mult cu gura deschisa).

Apa poate are multi nitrati, pH necorespunzator... nu stiu care sa fie cauza, dar o sa incerc sa le elimin pe rand.

Foarte util articolul, mersi ReBella ;)
alber wrote:Problema ta cred ca are mai multe cauze.
Voi incepe cu suprapopularea si incopmpatibilitatea dintre speciile de la tine din acvariu. Acei carasei vor creste mari, asta daca deja nu sunt, si spatiul le este insuficient.

acvariu asa mare nu am decat de 1 an de zile... Pana acum am incercat sa nu-l suprapopulez. Ma gandeam sa raman doar pe gupii (aveam doi masculi si o femela care incepuse sa faca si pui).
De cand am primit acest "cadou" au inceput problemele. Gupia (femela) mi-a murit, si acum caraseii nu se simt bine.

buretii filtrului se clatesc usor in apa scoasa din acvariu, nu se spala la chiuveta sub jet de apa.
Pentru inceput, daca spalai filtrele la chiuveta, opreste aceasta practica.

Asta nu stiam Mersi foarte mult alber pentru sfaturi.
ReBella wrote:Salut si bine ai venit pe forum.

Cat la suta din apa schimbi saptamanal ? Cand si cum cureti filtrul ? Sanitarul ce specie este ? Acvariul de cat timp are pesti in el ?

Salut

Schimb intre 5-10% din apa (5 - 10L). Filtrul il scot cand le fac curatenie si il spal cu apa rece. Sanitarul este un Hypostomus plecostomus.

ReBella wrote:
Incalzitorul scoate-l,carasii sunt pesti de apa rece si are dreptate Fujito : chiar daca sunt mici,carasii nu sunt pentru acvariul ala.Sunt pesti care cresc foarte mari,se tin unul in minim 50l apa.Pentru 2 carasi iti trebuie un acvariu de 100l,vinde-i sau da-i la schimb pe alti pestisori mai mici.Asta daca nu vrei sa moara...pentru ca de trait nu au cum in acvariul tau.

Am scos incalzitorul, oricum termostatul era setat pe 24 grade. Problema e ca nu au facut asa de la inceput desi apa tot cam atatea grade avea.
Cu spatiul da, s-ar putea sa fie o problema... si planta a inceput sa cam manance din teritoriu.

ReBella wrote:
In poza nu se vede pata alba de pe caras,deci nu prea avem cum sa ne dam cum parerea in legatura cu ce este.Fa o poza mai clara , mai de aproape....sau macar descrie-o mai amanuntit.

Pata este ca un strat albicios deasupra aripioarei... ca o ciuperca sau paraziti nu-mi dau seama exact.

ReBella wrote:
Daca stii engleza citeste cu atentie aceasta pagina,poate descoperi care este problema la carasii tai: http://www.goldfishconnection.com/articles/details.php?articleId=145&parentId=12 .

Ok, am sa citesc. mersi mult ReBella ;)
Am un acvariu Juwel de 56L bine oxigenat cu filtru si incalzitor (+ o planta Echinodorus tenellus).
In acvariu aveam 3 pestisori fericiti: 2 gupii si un sanitar. Acum o luna am primit cadou 2 fantome (Kryptopterus bicirrhis) si 2 carasi aurii.

Acum o saptamana carasii au inceput sa stea mai mult la fundul acvariului si nu mai sunt deloc vioi si nici nu mananca. Unul dintre ei prezinta un strat albicioas pe aripa din spate (vezi poza).

Apa o schimb saptamanal si o tratez cu Tetra AquaSafe. Apa are in jur de 27 de grade (cand creste pun cuburi de gheata).

Ce pot sa fac sa revina carasii la comportamentul lor initial ?

Mersi,
Mihai

Forum Index » Profile for mehy » Messages posted by mehy
Go to: