[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdannn85
Forum Index » Profile for bogdannn85 » Messages posted by bogdannn85
azi un vecin de-al meu ma vazut facandu-mi acvariul si ma intrebat de ce il fac cu fundul incastrat, acvariul avand 120 cm lungime, si i-am spus ca asa trebuie si el a zis ca are acasa unul de 150 cm si ca la facut in stilul normal cu toate laturile pe fund.
eu acuma va intreb daca l-as fi facut cu toate laturile pe fund la al meu de 120 as fi riscat, ar fi cedat? poate aveti un alt site sau vreun document ca sa-i arat omului poate asa ma crede.
daca un filtru (JBL e900) este pentru acvarii de 300 si acvariul meu are 320 litri,
diferenta asta de 20 litri conteaza mult?, poate duce filtrul aceasta capacitate de 320??
acuma asta e ... l-am lipit sa vedem ce o iesi.
a ramar la 120x50x60 + intaritori de 106 cm cu fund dublu.
acum e la testat poze mai incolo.
ms de sfaturi.
ma gandeam la o treaba si as vrea parerea voastra.
daca as face un acvariul de 120L-50l-50H circa 300litri cu fund dublu plus intariturile aferente... ar fi vreo problema?riscuri?
am pus poza ca sa-mi spui daca am inteles bine cum sa lipesc sticla
adica fundul acvariului este intre cele 4 laturi sau numai intre cel 2 mari?
la sticla de 10 nu cred ca e nevoie de fund dublu... sau e nevoie?
da daca pun de 12 atunci nu mai trebuie nici intaritori nici fund dublu... nu?
dar daca il lipesc normal (adica toate laturile deasupra fundului) indiferent de sticla( de 10 sau de 12) si ii pun intaritori pe interiorul laturilor mari in partea de sus .. are ceva, doar nu cred ca pocneste nu???
cat despre pesti tu de care ai, RADU U.? si ce plante? ce filtru? ce neoane? si cel mai important cum merg toate?
poate prin iunie cand vin la Iasi sa-mi i-au diploma ma lasi sa-ti vada putin opera )
la acvariul asta al meu de 300l ce alte specii de pesti s-ar mai potrivi. nu as vrea nici 2 cat casa nici 100 cat bobu de orez. as prefera vreo 2-3 specii ca sa fie si acvariul mai diversificat.
ce parare aveti?/?
inca o intrebare importanta.
cand fac acvariul 110x60x50 cum il lipesc?,.. cu fundul lipit intre laturi sau cu laturile lipite deasupra fundului?
mi-ar fi placut unul de 130 dar nu prea am loc in sufragerie.
cand ma voi muta la casa(in constructie) acolo am loc destul pentru 2.
deocamdata e destul unul de 100x60x50... ce parere aveti de marimile astea se potrivesc.. si apropo de intarituri cum se pun si unde se pun si din ce se pot face... ca nu m-am lamurit deloc.
in legatura cu plantele m-am hotarat la 4 specii echinodorus tenellus, Echinodorus bleheri, Cabomba caroliniana si Hygrophila salicifolia...mie imi plac cum arata .. sunt greu de intretinut? au necesitati deosebite?
da daca folosesc plante artificiale in acvariu ce fel de neoane pun atunci?
pai masurile astea le-am vazut mai peste tot pe net.
pot sa il fac de 50 cm ca sa fie mai armonios... dar sub 50 arata cam batut in cap
sa stii ca cam ai dreptate.
m-am gandit putin si am decis sa il fac de 100x50x60.
unul mai mare poate mai incolo.
masa pentru el o fac tot eu ca am la lemn la curte de vai de mine.dar tot ramane problema echipamentelor.
salut
numele meu este bogdan si sunt din Mangalia.
de curand m-am intors printre "pestisori" si am cateva intrebari pentru cei mai mari si cu experienta.
vreau sa-mi confectionez u acvariu de 130x60x60 (de circa 450 litri) din geam de 10.
puteti sa-mi spuneti ce fel de:
- filtru extern >
- pompa de aer>
- lumini>
- incalzitor >
- termometru>
- substrat >
> ar trebui sa cumpar.
in acvariu voi avea niste guppy, xifo, platy, neoni si ancistrusi.
am auzit ca mi-ar trebui intaritori la un astfel de acvariu da nu stiu cum si unde trebuiesc montate.
am cautat pe net tot felul de aparate dar nu stiu ce sa iau si nu as vrea sa dau bani aiurea si sa nu am rezultate frumoase. sunt tot felul de firme da nu stii pe care sa o crezi ca e mai buna. raportul calitate/pret e foarte important pentru mine. degeaba filtru costa 6 milioane daca merge lafel ca unu de 3mil.

Forum Index » Profile for bogdannn85 » Messages posted by bogdannn85
Go to: