[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: yonutzzz_92
Forum Index » Profile for yonutzzz_92 » Messages posted by yonutzzz_92
Message
luci92050 wrote:ceva noutati cu pondul?
vreau si eu sa ma apuc de unul, si momentan ma inspir de la cine a facut
am si eu 2 intrebari (daca se poate): ce tip de sanitari ai bagat, si daca o sa folosesti vreo metoda de incalzire externa, in perioada rece?
pondul arata promitator, ape limpezi si pesti sanatosi.

Pondul nu mai este, am fost nevoit sa-l astup
Sanitarii erau hoplo, sfatul meu e sa-l faci adanc (~1.5m).
Bafta.
Frumos.
O descriere completa se poate? Adica dimensiuni acvariu, sump, filtrare, lumina, cata piatra vie, cati pesti, ce corali, etc.
djphazer wrote:Asta chiar e o surpriza... nu mi-as fi imaginat.

Nu e ceva neobisnuit, multi corali sunt "veninosi"; am citit acum ceva vreme ca zoantusii produc o substanta foste toxica care poate sa omoare un om (asta daca ai rana deschisa si intri in contact cu substanta).
ozi wrote:Din cate am auzit eu este recomandat sa pui amandoi clowni deodata in acvariu, sau macar la cateva zile diferenta. Mai ales cand e vorba de un nano...daca astepti o luna intreaga, risti sa nu se "cupleze" si sa se bata intre ei pana moare al doilea.

Regula asta nu se aplica la ocellaris care sunt mai "sociabil", asta cu batutul se intampla la exemplarele mature din celelalte specii (femela nu accepta masculul si-l bate de-l usuca).
Faza e ca nici nu stiu daca mai bag inca un clown; ma tot uit la asta cum creste si ma gandesc ca prin toamna vor fi mari (femela undeva la 8cm si masculul la 5-6cm) si nu vor mai avea loc in acest bazin (29x27x27), asa ca sunt sanse destul de mari sa iau un goby .
Oficial sunt ofticat "pe sistem turbo"
De unde ai luat piatra si cat a costat (sunt si eu tentat sa inlocuiesc mortaciunea).
Aia e koralia nano? E puternica pentru acvariu tau?
Bafta.
Va rog sa inchideti acest jurnal, acvariul a fost desfacut.
Multumesc.
pc.ciprian wrote:are mizeria aia de imageshack probleme , da click pe x si te va redirectiona

Le-am vazut, ala rosu e un vierme penat si in ultima poza par a fi majano.
pc.ciprian wrote:eh luati de aici poze calitative ...daca nici astea nu sunt bune.....

image image image image image

image image image image image


btw...aia sunt zooanthusi sau mi se pare mie? siiii daca sunt cum fac sa ii pastrez adica sa reziste perioadei de ciclare ?

Eu nu vad pozele, doar X
Incearca sa atingi una cu ceva, daca se "retrage" e aiptasia.
Salut.
A trecut ceva de la ultimul replay asa ca m-am gandit sa aduc juralul la zi.
Am modificat putin bazinul, adica am spart bolovanul si am facut un recif mai interesant, am bagat azi primul peste , un clown de 3-4cm.
image
image
Intentionez sa mai bag un clown luna viitoare, si sa incep sa bag treptat corali, incep cu zoanthus, mushroom, GSP, un hammer si prin vara o bacatica dintr-un dur , vreau sa bag in curand si cativa melci (vreau un CUC format din 10 melci).
r_o_n_i wrote:am revenit... cu o problema
am zis ca ar fi bine sa fac ceva teste cu apa inainte sa-l umplu cu apa sarata , sa testez pompa si circuitul apei ... deci problema mea e asta : in acvariu am dat 2 gauri de 32mm si am bagat 2 coturi de instalari cu filet si garnitura .. m-am gandit ca apa sa urce pe unu si sa coboare pe celalalt .. din pacate , cu pompa data la minim apa urca mai repede decat cobora, chiar daca cotul de scurgere se continua cu o teava d'aia gri de instalatii de 32mm diametru .. deci am mai taiat niste furtune am pus alt furtun la pompa si l-am agatat de marginea acvariului , lasand cele 2 gauri pt scurgere ... totusi apa urca prea repede ; am dat pompa la minim si in cele din urma nivelul apei s-a stabilizat si se mentine la 2 cm de marginea acvariului ..pana acum toate bune
acum urmeaza partea nasoala : scurgerile alea 2 , una din teava gri de 32 si una din furtun de 25 fac o MAREE galagie ... e ca si cum as avea 2 canale fara capac in casa + cineva care trage apa la wc; zgomotul se aude din camera alaturata cu usa inchisa ..cum fac sa elimin zgomotul asta? ( mentionez ca gaurile sunt date cam la 1 cm de buza superioara si nivelul apei este pe undeva pe la jumatatea lor)


Gaura de retur trebuia sa fie mai mica (de 25mm), owerfloul este galagios, sunt cateva moduri de al face suportabil ... gaurile unde sunt?
Daca pompa nu iti permite sa reglezi debitul, monteaza un robinet.
marius tm wrote:Mersi de raspunsuri
O sa comand 2 sau 3 t5,dupa ce va dati si voi cu parerea.
Am gasit -Juwel Neon High Lite T5 Marine 24w
-Juwel Neon High-Lite T5 Blue 24
-Juwel Neon High Lite T5 Day 24 w
Eu m-am gandit sa pun 1 High Lite T5 Marine si 1 sau 2 High-Lite T5 Blue,ce parere aveti.
Si niste poze...

Eu zic sa mergi pe Aqua Medic, sunt ieftine si bune, temperatura o alegi tu, personal as opta pentru 3 T5-uri de 10000k, 15000k si 20000k.
Pune si o poza cu tot acvariul.
Bafta.
Nu te juca cu lumina, eu am facut-o si rezultatul nu a fost ok, am pierdut corali
Mergi pe nenoanele speciale, de preferat T5-uri, sunt mai bune ca T8-urile.
Bafta.
Astept pozele
Saluare.
Dar schimbi skimmerele nu gluma
Cel cu pompa stricata nu avea garantie?
Algele maronii sunt diatome; nu inteleg de ce s-a facut piatra vie alba
Acum sa inteleg ca ai 4 neoane?
Daca crezi ca nu iti vei schimba "dorinte" in 3 luni, pentru 2 clowni poti sa faci asa ceva:

Gasesti acvariul la un pret foarte bun, lampa pl dubla nu o gasesti, dar poti sa vinzi filtrul intern (cu care vine) si lampa de 11si sa iei una de 26w, gasesti filtrul, sau daca nu-ti place ala poti sa mergi pe un Aqua Clear 200, nu iti trebuie multa piatra vie ~2kg, nisip ~3kg si la inceput o cutie de 2kg de sare Dupla.
scificuss wrote:Parca ne amenintai cu participari la AGA, chestii - trestii. Era o febra pe tine de imi pusese si mie putin la indoiala capacitatile mele de acvarist. In fine, cel putin stiu, ca si mine au fost doua persoane care au stiut de la bun inceput acelasi lucru. Si asta e universal valabil. Pana nu mananci efectiv acvaristica pe paine nu ai cum sa treci la nivele superioare plus ca mult ce ajuta e latura artistica, ma refer la competitiile acvaristice, iar pe partea cealalta, aptitudinile esentiale cum ar fi chimie/fizica/biolgie/etc.

Oricum iti doresc succes in continuare si pofta nestavilita de cunostinte.



Particip la AGA, dar mai dureaza, la idei de aquascape nu ma intrece nimeni cu conditia sa gasesc ce vreau, dar cum eu nu am gasit nimic si am mai si pierdut cateva ore aiurea, a trebuit sa ma descurc cu ce aveam.
Initial vroiam sa fac acvariu "frumos" si sa-l arat atunci, dar am zis ca e mai bine asa, acvariul e la inceput, are 2 zile, e chel (nu am gasit plante adecvate), in mare, mai dureaza sa zicem o luna- doua luni ... acum e prematur sa vorbim, arata ca un acvariu de incapator, dar cum imi place mie sa zic, are potential.
Pentru moment nu am ce spune, prefer sa astept si sa las pozele sa vorbeasca.
Bine ai venit!
Salut.
A trecut ceva timp, s-au intamplat multe, bazinul a fost desfacut, transformat in marin, iar desfacut si o periada a stat gol, dar a venit momentul sa-l "refac".
Bazinul a fost repornit azi, pun si o poza, acum nu arata "grozav" dar in timp o sa arate.
ozi wrote:Cum arata acvariu in spate? Chiar nu poti face ceva mai omenesc cu tevile alea ca arata asa...
Kenya tree-ul a mierlit-o pana la urma?
L-ai hranit pe hermitu ala? daca da, normal ca nu il intereseaza algele

Acvariul are capac, mometan nu vreau sa il tai (pierd garantia), prin vara voi face un suport dedicat acvariului si voi gaurii si capacul ca sa bag tevile
Kenia tree-ul cam atarna, nu prea a miscat, sta strans (cand voi umbla la alge, voi muta piatra cu coralul intr- zona cu curenti mai puternici, poate il fac sa se "ridice".
Pagurul nu a fost hranit (si nici nu-l voi hranii, l-am luat ca sa ma scape de alge nu ca sa-mi termine mancarea pentru pesti )
Bine ai venit!
 
Forum Index » Profile for yonutzzz_92 » Messages posted by yonutzzz_92
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com