[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rodoselada
Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Poti cobora ph pna la 6.5 nu se intampl nimic.
Foarte frumoasa poza cu crevetele.
Stie cineva cum se numeste aceasta mica planta de suprafata?

Azolla
Frumos, imi place aranjamentul, numarul mare de discusi la volum de apa net care iti ramane.
Cate neoane ai cred ca 4, tinand cont ca nu o sa cresti plante cu pretentii ridicate de lumina poti tine decat 2 neoane, fa rost de niste plante plutitoare pentru a crea zone de umbra discusul e mai timit si se poate stresa de la multa lumina.
De cat timp ii ai sau la ce varsta i-ai cumparat?
Functioneaza dar trebuie sa rezolvi si problema Co2-ului, din acest motiv ai BBA, ori ai prea multa lumina si cantitatea de co2 este mica, ori amandoua sunt okai dar circulatia apei in bazin este defectuoasa.
Da-mi niste detalii despre bazin
volum
lumina
fertilizare
daca ai sau nu co2.

ps. scoate un tub de neon, cum e co2-ul, cum stii ce cantitate ai?
Multumesc Gabriel, mai trebuie sa fac un artificiu sa obtin o profunzime mai mare si asta e si mie imi place ce a iesit.
Inchide lumina, opreste bomba nu mai fertiliza cu nimic timp de trei zile (black out) pune patura pe sa nu intre lumina din exterior si nu ai sa mai vezi gram de alga, si nu hrani pesti, garanta nu se intampla nimic grav in acvariu.
Acvariile de la parter sunt fertilizate cu fertilizanti greenaqua si cele de la etaj cu fertilizanti ADA

Foarte frumos , mie personal imi plac foarte si ii urmaresc in special pe Victor, ce mai imi place la ei ca nu promoveaza numele ci calitatea.

Multumesc de raspuns Skija, acest lucru nu-l stiam, si inca o chestie testeaza cam tot cele intra in magazin si asta e un lucru foarte important.
S-a executat cererea

http://tropica.com/en/inspiration/?mode=search&dif=Easy&size=small&sizename=%3C%2050L&aquarium=
E facuta din mai multe bucati , cred ca am vreo 5-6 bucati de buturugi.

uitate atent la ultima poza din primul calup.
Exista o solutie, exista tabel de masurarea a ph-ului, Drop checker in care se pune solutie 4 dKH care in functie de cantitatea de co2 din bazin trece de la culoarea albastru sub 25ppm, verde 25ppm-30ppm, galben peste 30ppm si esti in zona foarte periculoasa cand trebuie sa opresti aditia de co2 si necesita schimb de apa urgent, numaratorul de bule si incepi de la ziua 1-1bp/s, ziua 2 -2bp/s si in aceasta perioada urmaresti drop checker-ul si ultimul Ph controller-ul pe care il setezi la o valoare si face toata treaba.
Multumesc Frumos.
Si o poza cu apa in el.

image
Singura ta problema e ca ai carasi, altfel puteai foarte bine sa folosesti un filtru cu un spatiu mai mic, pai prea multe variante nu ai e Tetratec 1200, Eheim 600, Sunsun 703, Oase BioMaster 350, Hydor Professional 450 EU
Fertilizeaza cu Ada? sau cu fertilizantii proprii?
Tie asta iti trebuie fara gluma vorbesc serios, https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-professionel-4-600-14620
In filmul atasat la descrierea produsului se spefica o capacitate pentru cosuri de 3 litri, atat am si eu ca si material filtrant in acest moment.

Caracteristici 350
Pentru acvarii de 180.00 l
Max acvariu 350.00 l
Incalzire 150.00 watt
Debit pompa 1,050.00 l
Inaltime ridicare apa 2.00 m
Putere (W) 24 watt
Volum filtru 4.90 l
Volum container 9.00 l
Latime 210.00 mm
Inaltime 375.00 mm
Adancime 210.00 mm
Furtun 16.00/22.00 mm
Apa dulce da da da da
Apa sarata da da nu da

Ai 9L, 3L/ cos dar asta in functie de marimea pelletelor biologice.
In cazul lui iar trebui un Eheim 600 nu pentru debit ci pentru spatiul mai mare destinat materialului filtrant, carasi mananca mult, fac multa mizerie, se rahatesc de zici ca ti-au venit carbunii la poarta
cred ca e ok pozitionat atata timp cat lumina nu cade direct in bazin sau in geamuri.
Incearca sa grupezi plantele unde vrei tu dar sa fie grupate, dupa care poti cumpra niste cryptocoryne uite aici https://www.aquasabi.com/search?keywords=Cryptocoryne, niste exemple pe care le poti cumpara si din Romania

si aici gasesti sa te inspiri
http://tropica.com/en/inspiration/
Acest filtru Fx6 nu isi merita banii daca tot recomanzi recomanda Eheim (Mercedes) nu Renault ca asta mi-a venit in minte.
Exact, deci nu e nimic care sa vina in contradictie, este acelasi lucru cu ciclul de lumina 4 ore pentru fotosinteza dupa care ''stingerea 2-3 ore'' si iar alte 4 ore de lumina

Forum Index » Profile for rodoselada » Messages posted by rodoselada
Go to: