[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
ce ph ai , trebuie sa-mi bag ochelarii ? cred ca da
daca vorbesti de po4 de la jbl, nu mai tin minte, dar daca e 5mll de apa, atunci mai baga 5 mll din acvariu peste apa cu reactiv si incearca sa citesti, daca tot nu, mai baga 5 mll de apa din acvariu.
Apropo misto rezultate dupa atata timp dar ph ?
pai din cate am vazut in poze, imi apare controlerul pe 13/05/2009. deci are 6 luni.
Am mai facut odata calibrarea dupa cum am zis.
1.s-a calibrat la 7.00 in decursul a 2 ore, chiar daca a fost calibrata in urma cu 3 ore.
2.Am mai incercat ceva sa nu mor prost.
Nu am apasat butonul ph7, ca sa nu se inregistreze si am spalat sonda si am bagat putin in ph4, dupa care, iarasi spalata si bagata in ph 7. Surpriza a fost ca in 1 min a ajuns la ph7.
apoi, am inregistrat.
3.Acum la ph 4, a ajuns valoarea la 4.00 in decursul a 15 minute.

sincer, singura concluzie care o pot trage este ca e pe duca sonda.
varianta cu : necalibrata desi ea cerea acest lucru cedeaza tocmai din cauza punctului 2
sunt sigur ca eriocaulonu de la mine e ok, are stil rusesc pe el. (n ai zis nimic de el
Oricum, nu-ti fa griji, atata timp cat erio e sanatos si blyxia moare totul e ok
lazarginel wrote:
Incearca sa o setezi la PH 7 cind se stabileste 2-3 minute la o anumita valoare
Chit daca este 7.15 sau cit arata
Urmatoarea data cind trebuie sa setezi la PH 7
Vezi ce valori ai
Si cit scade pina la 7.00
La mine cind este 7.05 sau 7.08
O setez si gata
Acuma 0,3 sau 0,5 grade nu sunt chiar asa de importante
numai sa nu fie in progresie de la o luna la alta

no pai am vazut o diferenta atunci cand las mai mult timp sonda necalibrata desi becul se aprinde.
Exemplu:
1.becul s-a aprins astazi, dar eu o calibrez abia dupa 2 saptamani.
Consecintele sunt ca : dureaza enorm de mult, chiar nu am cronometrat, dar trecuse de 3 ore la ph 7, iar ph 4 undeva la 1 ora.
2.cand am recalibrat dupa 3 zile de la bec (cel care indica ca trebuie recalibrata) a ajuns calibrarea la ph 7 undeva la 2 ore, Dar la ph 4 in circa 4 minute.

Eu am inca solutiile de calibrare, nu le-am aruncat, sa fac oare inca odata calibrarea? sa vad cat dureaza ?
deci sa o iau de la inceput

1. Dupa circa 4 saptamani cat zice si in carte se aprinde becul din controler ca sonda trebuie reacalibrata.
2. Eu uit sa o calibrez timp de 2 pana la 7 zile sa zicem.
3. incep calibrarea cu toti pasii si cand bag sonda in solutia de calibrare 7 , astept intre 2 si 4 ore pana cand sonda scade la 7.00. Incepe de la un 7.30 scade pana la 7.15 imediat. Apoi de la 7.15 pana la 7.00 astept ore.
4. Continui calibrarea in ph 4, dar asta astazi a durat 4 minute cu aproximatie
Salut, in acet topic as vrea sa discutam in mod special de sonda dennerle.
Desigur ca as fi curios si de alte sonde.

Ce patesc eu la calibrare este ca se calibreaza destul de greoi in solutia de calibrare 7. Vreau sa spun ca se calibreaza in circa 1/2/3 ore.
Am observat ca acest lucru se intampla cand in controler se aprinde becul de calibrare, dar eu refuz din lipsa de timp sa o calibrez si reusesc dupa 3 pana la 10 zile.
O diferenta de timp se observa atunci cand o las mai mult timp necalibrata, sa zicem daca o las 10 zile , durata de calibrare in ph 7 ar fi de aproximativ 3 ore.
Astazi a durat circa 2 ore. Indicatorul de calibrare era aprins de circa 2/3 zile.

Pana acum, cand intarziam calibrarea, era lenta si calibrarea in ph 4, desi astazi in 3 minute s-a calibrat in ph 4.

Cand era noua se calibra foarte rapid, ceea ma duce cu gandul ca ori nu e bine sa o las asa mult timp, cand controlerul imi indica ca trebuie calibrata, ori e pe duca sonda.

Acum stiu ca pe acest forum sunt doi seniori care au avut aceasta sonda si as vrea sa-mi zica si parerile lor, la fel si ceilalti detinatori de dennerle.

bineiteles ca sunt curios si de alte sonde cum se manifesta si daca a mai patit cineva ceea ce mi se intampla mie.
multumesc
alexandruv wrote:Super!

Ok inca o intrebare: daca nu e ok sa bag oxigen noaptea pt a neutraliza CO2-ul...cum opresc gazu pe timp de noapte?

asta va veni de la sine.
In primul rand o sa-ti trebuiasca un test de co2/ph (Jbl)
sa monotorizezi ph-ul apei.
Astfel de exemplu cand e aprinsa lumina, plantele papa mai mult co2, sa zicem 3/4 bule pe secunda.
Noaptea pentru ca nu papa nimeni co2-ul si bomba nu o poti inchide, poti diminua debitul la 1 bula pe secunda.
dar e pe simtite (adica sa verifici bomba cata presiune e, daca mai duce sau nu)
alexandruv wrote:SARUMANA!

BOMBA ?

exact

Warsaw = Polonia ? (curios)
scuze am corectat.
Nu, deci fiecare face acelasi lucru.
Diferenta ti-am scriso si mai sus.
Difuzorul e recomandat pana in 100 l, tocmai pentru nano acvarii , estetica
Reactorul peste 100 l, tocmai ca sa faca fata.
deci ca sa fie mai clar:
Difuzorul dizolva co2-ul printr-o (piatra) cu pori foarte fini cu ajutorul presiunii, etasata de o garnitura
exemple
http://gallery.aquanubis.com/albums/album06/100_0095.sized.jpg
http://fl1.shopmania.org/files/poze-imagini/7223/co2-glass-diffusor-40-60-aquatic-nature~t_7222570.jpg
http://www.aqua-medic.de/freshwater/shared/2/imgs/reactor%20100.jpg

iar reactorul dizolva bula de co2-ul fie prin invartire:
http://www.happypets.ro/images/poze_produse/jbl_taifun_reactor_co2.jpg
http://www.aqua-medic.com/products/reactor500w.jpg
Agirate cu un power head,
http://www.gpodio.com/img/co2_reactor3.jpg
sau conectat direct pe furtunul returului din filtru. (extern)
http://www.drsfostersmith.com/images/Categoryimages/normal/lg_13995_FS21193P.jpg
no oricum facem off-topic, oricum Val zice un adevar, doar ca la mine nu e asa.
Cel mai posibil eu le-am aclimatizat intr-un fel cu astfel de tratamente, bineinteles la inceput cu doze mult mai mici...
asa ca sa fim si ON, mergi si tu cu doze mici si treptat cresti usor, in cazul in care vrei mai mult
de 3 x doza recomandata tot cu seringa. eu bagam ca aveam cynobacteria in varful eriocaulonului
Nu stiu ce sa zic acum, la mine se intampla si alte lucruri ciudate. Cum ar fi eriocaulonu' cu h2o2. Altora le pica, iar la mine nu are o treaba (perfect sanatoasa si aici vorbesc de 100 mll la 100l apa)
Radu.U wrote:
indiferent ce aparatura vei alege, asta e ordinea care trebuie sa o pastrezi.

in fine eu i-am dat un raspuns cat se poate de complet din care isi poate extrage doar ce are nevoie si sa-i ridic gradul de curiozitate pentru a afla mai mult,
ping`win ai grija ca e periculos ce faci, ziua scazi ph'ul iar noaptea il cresti. Periculos atat pentru plante cat si pesti
butelia->furtun co2->electrovalva->furtun co2->valva antiretur ->poza 1 (bubble counteru') se monteaza exact cum e aratat in poza, apoi se conecteaza piesa cu difuzor (poza 2).
indiferent ce aparatura vei alege, asta e ordinea care trebuie sa o pastrezi.
e...... asa ziceam si eu ..... tocmai ce am dezinfectat buturuga mea..... ma durea mana cat am ras si tot au ramas...
curios cum la tine nu au depus, pe la toti care stiu le lasa oua
ReBella wrote:Radu esti ok ? Xipho ajung la 12 cm si jandarmii pe la 15 . Chiar crezi ca ii are de mici si sunt ok acum , crescand in 30l apa ?

eu ma gandeam ca are masculi (din cate stiu masculi ajung la maxim 9 cm) na oricum.. scuze, uitasem ca femelele sunt mai voinice
mai bine baga un beta si gata
Val wrote:
Toninele si eriocaulonii nu se impaca bine cu glutaraldehida. Eu nu as da cu EasyCarbo direct asupra unui Erio...

testat ! nu e cum zici (ideea e ca nu pateste nimic nici erio nici tonina)
in primul rand scalarul nu are ce cauta acolo. E ca si cum ar fi un om intr-un lift daca intelegi.
Lasa xipho si restul (inafara de sanitari)daca ii ai de mici si convetuiesc fara probleme.
Mancarea poti sa o variezi. Planta poate ramane

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: