[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Este prea multa lumina cred chiar si pentru un acvariu cu SPS. Trebuia sa deschizi threadul
la acvaristica marina. Intrebarea este alta: ce acvariu de 60 de litri care sa aiba lungimea de
60 cm ai? Ar trebui sa fie un acvariu de 60x10x10 cm ceea ce nu cred ca ai. Deci ce acvariu ai?

Si incearca sa dai mai multe detalii atunci cand pui intrebari de genul acesta, nimeni nu are de
unde sa stie la ce acvariu vrei tu sa folosesti lampa daca nu ne spui.

O seara placuta,
Dragos
Eu pentru reactor am folosit un filtru de 10" din acela pentru apa, de care foloseste
Bitanu pentru reactoarele de CO2, cu un cartus de polifasfati (din care am scos
bineinteles polifosfatii ) avantajul este ca se poate refolosi cartusul. Si filtrul
este cu filete de 1/2". In cartus incap aproximativ 750 ml de Intrasorb.

Multumim Ciprian pentru threadul pe care l-ai descoperit

O seara placuta,
Dragos

P.S. pH-ul este acum 8,24 nu a mai scazut sub 8,2 dar nici nu a depasit 8,3
Arata foarte bine nenea Bitanu, si cred ca si face treaba buna cu dizolvarea CO2-ului.
Multumim de idee si poze

O seara placuta,
Dragos
Astazi pH-ul a atins valoarea de 8,29. Deci am o variatie in intervalul 8,2 - 8,3 intre noapte
si zi, ceea ce este mai mult decat bine.
Cu certitudine CO2 scrubberul isi face datoria cu brio, acum mai ramane sa vad la cat timp
trebuie schimbat.

O duminica placuta,
Dragos
Exista oameni si in Bucuresti care iti pot face acvariul, nu trebuie sa te duci tocmai la Arad.
Cand te-ai hotarat ce si cum da-mi de veste. Si daca ai nevoie de ajutor la filtrare la fel.

O zi buna,
Dragos
Spre deosebire de noaptea trecuta, acum pH-ul este putin mai mare, 8,22 fata de 8,15 cat era ieri
seara cam la aceeasi ora. Sint curios ce valoare va avea maine, daca tot am reglat si aditiile de
buffer de alcalinitate.
Ma tot uit si nu imi vine sa cred ca am o asemenea valoare a pH-ului la aceasta ora!

O seara placuta,
Dragos
Pe reefcentral.com exista un thread unde gasiti o sumedenie de linkuri utile privind chimia apei
intr-un acvariu marin:

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2127046

O zi buna,
Dragos
Inca o observatie interesanta, pe care am citit-o si pe reefcentral, o valoare marita a pH
duce automat la o mai buna calcifiere pentru corali ceea ce se traduce printr-o scadere mai rapida
a nivelului alcalinitatii si calciului. Si apoi pH-ul va scadea corespunzator. E exact ceea ce am
observat eu astazi, dupa aproape 20 de ore de cand pH-ul a crescut am masurat acum alcalinitatea
si nivelul este mai mic cu 0,5 decat normal, adica 8 in loc de 8,5. La calciu inca nu stiu exact diferenta,
trebuie sa fac mai multe teste ca sa vad daca s-a modificat uptake-ul coralilor fata de aditiile mele.
Am corectat aditia de buffer de alcalinitate sa vedem ce se mai intampla in continuare.

O zi buna,
Dragos
8,25 atat a ajuns pH in cursul zilei de azi. Deci pina acum am o variatie a pH-ului intre
8,15 si 8,25 intre noapte si zi, ceea ce este mai mult decat multumitor pentru mine.
Acum ramane de vazut cat ma tine absorbantul de CO2, care oricum a fost destul de
ieftin, 62 Ron pentru 5 litri, din care in filtru cred ca mi-a intrat cam 750 ml.
Ramane sa vedem si daca va fi vreo modificare pentru corali.

O zi buna,
Dragos
Nu cred ca vei gasi in Hornbach sau in vreunul din magazinele de bricolaj un asemenea fel
de vopsea. Vopseaua alimentara este folosita in industria alimentara, nu la bricolaj. Dar poti incerca.

O zi buna,
Dragos
8,18 de dimineata, pH-ul nu a scazut sub 8,14 pe tot parcursul noptii. Asta inseamna o imbunatire
de 0,25. Sa vedem cat va fi si ziua. Va tin la curent.

O zi buna,
Dragos
Ora 03:30 si pH-ul este stabil, undeva la 8,17 in acest moment. Nu am avut niciodata pH-ul
noaptea la o asemenea valoare.

Gabriel multumesc pentru idee, este exact ceea ce aveam nevoie pentru a face acvariul
si mai stabil

O zi buna,
Dragos
Se pare ca pe timpul noptii pH-ul s-a stabilizat undeva la 8,14-8,15. De obicei la ora asta era undeva
la 8. Sa vedem si mai spre dimineata.

O noapte buna va doresc,
Dragos
Multumim Sandu and welcome Chris!
In aproximativ o ora si jumatate de cand am instalat filtrul pH-ul a crescut de la 8,06 la 8,14.
Sa vedem cum se comporta la noapte, de obicei noapte scade pina pe la 7,9 sa vedem daca
se va mentine peste 8.

O seara placuta,
Dragos

P.S. O discutie interesanta pe aceasta tema gasiti aici:

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1889552&highlight=co2+scrubber
Wow, super faine pozele!

Multumim Chris, multumim Koala!

O seara placuta,
Dragos
Daca faci o cautare cu nenea gogu dupa "vopsea alimentara" o sa gasesti ceva linkuri.
Asta e primul gasit, o vopsea epoxidica bicomponent:

http://www.chematec.ro/vopsea-epoxidica-de-uz-general.html
Gata, am cumparat absorbantul si am instalat reactorul. O sa pun ceva poze azi
sau maine in threadul meu. Si va tin la curent cu efectele pe care le are.

O seara placuta,
Dragos
Adica sa folosesti vopsea alimentara.

O zi buna,
Dragos
Unul dintre cele mai faine aranjamente de pietre pe care l-am vazut pina acum!
Sa ai spor in continuare si ape limpezi!

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: