[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Poti sa ridici temperatura la 30 de grade fara probleme. Si cum a zis si Lucian nu mai
adauga amoniac, si poate mai bagi niste bacterii in filtru, vreo 3-4 fiole de Prodibio Biodigest.
Si putina mancare pentru pesti.

O zi buna,
Dragos
Un articol referitor la lumina:

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/lighting/38014-lighting-spectrum-photosythesis.html

Un articol referitor la CO2, dar in aceeasi sectiune a Gazelor dizolvate sint multe informatii utile:

http://www.skepticalaquarist.com/dissolved-co2-ph

Si mai aveam doua articole despre bacteriile autotrofe si heterotrofe de pe oscarfish.com dar vad
ca pe site nu mai exista nimic, poate sint in ceva transformari.
In threadul de mai jos gasesti o solutie DIY si sint colegi care te pot ajuta:

http://acvariu.ro/forum/posts/list/23081.page

O seara placuta,
Dragos
Frumos proiectul Stefan, asteptam sa il vedem plantat si plin de creveti
Planta despre care vorbeste Sandu o are Victorz, vorbeste cu el daca o vrei.

O zi buna si spor!
Dragos

P.S. sper sa nu ai probleme cu filtrarea din cauza evaporarii apei, din pacate fiind un Nano
nu prea ai loc de multe manevre.

LE Acum am vazut ca planta o are si preamaritul asa ca ai de unde o lua
mihutady wrote:eu personal as incepe asa:
-as scoate toate pietrele albe.este mult de munca dar as face asta.
-as mai cumpara plante,intai din cele care se dezvolta rapid apoi cand o sa invat cumpar si cele care au pretentii mai mari.
-este foarte frumos sa ai CO2 dar as cumpara si o pompa de aer(cu 2 iesiri) si o piatra sau perdea de aer deoarece vreau si oxigen pentru pesti si asa as rezolva si biofilmul.
-ai filtru intern.daca este bun nu schimba cu filtru extern.filtru extern e clar mai bun dar si mult mai scump.deocamdata nu se merita investitia.
a amintit un coleg(de forum) despre legatura intre CO2 si fertilizare.as cumpara fertilizant(trace mix si pps pro) micro si macro si un algicid(pentru alge).daca vara ai 27 de grade,cand cumperi plantele intai citeste despre ele.unele efectiv se vor topi la temperatura un pic mai mare.

Sfaturile pe care le dai sint din experienta proprie? Folosesti perdea de aer sau piatra de aer? Folosesti algicide?
De ce nu se merita investitia intr-un filtru extern?

O zi buna,
Dragos

P.S. @realmode nu cred ca trebuie sa iti repet si eu spusele lui Lucian, Stefan si Bobi.
Bravo Stefan, vezi ca pe site-ul de unde ai luat articolul sint mai multe lucruri interesante,
poate ai timp sa traduci mai multe
Nu ar strica sa suplimentezi filtrarea biologica cu un filtru extern, chiar daca nu ai
foarte multi pesti in acest moment.

O zi buna,
Dragos
Ce inseamna 60 de pesti de card? Ce anume specii ai si cati din fiecare?
Din valorile pe care le ai acolo, care sint destul de aproximative pentru
un tester 6 in 1, cred ca acvariul si filtrele nu sint ciclate corespunzator.
Si, in functie de ce pesti ai acolo, poate fi si o suprapopulare.

Fa ceea ce ti-a spus Narcis.

O zi buna,
Dragos
Marti sau miercuri ajung la Constanta asa ca ti le pot lua eu.
Acela este biofilm, si in principiu iti arata un exces de nutrienti in apa, posibil si de la prea
multa mancare data la pesti. Exista acvarii unde dispare foarte greu, exista acvarii unde nu
apare deloc. Din ceea ce vad in poze apa nu este valurita deloc la suprafata, ceea ce nu este
foarte bine din punct de vedere al oxigenarii. Stiu ca tu esti de parere ca valurirea iti reduce
nivelul de CO2 dar o valurire usoara iti asigura transferul de oxigen din atmosfera in apa, si
nici nu iti scoate asa de mult CO2 pe cat crezi tu. Aerarea puternica da, iti scoate CO2-ul din
apa.

Incearca sa valuresti apa, sa hranesti pestii mai putin, umple acvariul cu plante, si sa speram
ca biofilmul o sa dispara. Daca nu dispare mai ai varianta unui skimmer.

O zi buna,
Dragos
Pune mult mai multe plante, ceea ce ai acum e foarte putin. Si asta este motivul pentru alge, nu
are cine sa pape nutrientii din apa. Adica in cuvintele tale acvariul este foarte slab plantat.

O seara placuta,
Dragos
Da, se grabeste ciclarea, dar asta nu inseamna ca se va cicla intr-o zi
Tot ar trebui sa astepti vreo saptamana doua macar.

O zi buna,
Dragos
Deoarece relatia pH-KH-CO2 este doar informativa, pentru ca valoarea pH-ului din acvariu
poate fi influentata si de alte chestii care se mai afla in apa (gen acizi humici), cel mai simplu
mod de a avea o cantitate de CO2 adecvata in apa este folosirea unui tester permanent de
CO2 si reglarea aditiei de CO2 functie de acest tester.

O zi buna,
Dragos
Nu, eu am folosit hidroxid de amoniu si stiu ca se mai poate folosi si clorura de amoniu.
Nu stiu daca bicarbonatul se poate folosi. Cineva mai priceput la chimie ar trebui sa ne
spuna.

O zi buna,
Dragos
Ultima data am am cumparat de la Animaxul de la Dristor, cel nou deschis, si aveau destule.
Poti sa il suni eventual pe Catalin sa iti dea numarul de mobil al austriacului care este importator
pentru Tropic Marin. Eu sint plecat din tara ca as fi trecut pe la Dristor sa vad daca au. Numai luni
pot sa trec.

O zi buna,
Dragos

LE scuze, nu e Animax, e MaxiPet la Dristor
Faptul ca se face o ciclare la o temperatura mai mare nu face decat sa creasca metabolismul
bacteriilor care se vor multiplica mai repede, si acest lucru nu afecteaza calitatea ciclarii. Echilibrul
se instaleaza, indiferent de temperatura (in limitele acceptabile), si nu conteaza daca ulterior se reduce
temperatura.

Este cam acelasi lucru cu ciclarea cu aditie de amoniac (fishless cycling) fata de ciclarea prin adaugarea
a putina mancare si eventual a 1-2 pesti.

O zi buna,
Dragos
Si avem si solutia pentru reactor, multumim Iulian

LE si o solutie DIY, multumim Gabriel
Iar eu am crezut ca ai raspuns la a doua intrebare, ce densitate are
Nu, ai vazut gresit. Ce ai vazut tu acolo este ca 1 kg de material absoarbe 140 litri de CO2

LE densitatea este 0,9 grame pe cm cub, adica 900 grame pe litru. Deci cu 200 lei plus transport
sa zicem inca 200 lei am 9 kg adica 10 litri. Iar ce ai gasit tu sint 5 litri 109 lei, clar un pret mai bun,
la jumatate. Plus ca e in tara deja. Multam Gabriel
Pai ala din linkul meu este 200 lei pentru 9 kg, fara transport, cu transport probabil se dubleaza.
Oare ce volum o avea 1 kg? E posibil sa fie cam acelasi pret.

LE aha, deci ala din linkul meu e super ieftin

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: