Message |
|
salut Vio,
o sa fiti suriprinsi cat de merserias ii, unul dintre cei mai buni din zona.
|
 |
|
a ajuns bine filtru ... nu curge nici o picatura... nu face urat.. imediat s-a acomodat cu modestul meu acvariu .. desemenea si reactorul jbl .. si luat in serios rolu de invartii CO2-u
multumesc
|
 |
|
Mie nu imi miroase deloc acvariu , dar stiu ca:
-amoniacul are un miros intepator prin urmare ciclarea nu ii gata
-cinobactariele au un miros nasol
etc
Prin urmare acvariu are probleme: se poate sa fie probleme cu filtrarea biologica sau in substrat s-au format bacterii anaerobe care dau mirosul de oua clocite(cand se colmateaza substratul).. sunt o gramada de posibilitati
Nu vreau sa intru in polemici, cum ai zis si tu . fiecare face cum vrea!
|
 |
|
nu ii de bine daca ajungi sa iti miroase " de balta", ( ce s-ar face cei care au acvarii opentop)
si pe langa toata treaba asta.. sa tot stai de fiecare data sa dai geamu laoparte cand hranesti pestii, riscul sa il spargi,etc
|
 |
|
la orice farmacie, este antibiotic,
eu nu am avut nici o mortalitate, nu s-a deciclat acvariu ... si partile afectate si-au revenit
dai un search pe forum ca s-a discutat mult pe tema asta
|
 |
|
eritromicina.... si in acvariu o pastila la 25 L si in acvariu de carantina concetratie mai mare.. jumat de pastila la un litru.
|
 |
|
Parerea mea
1. intre neoane si luciul apei nu se foloseste sticla pentru ca diminueaza fluxul luminos poate chiar cu 10 20%
2.3. orice circuit electric implicit balastru electronic cat si neoanele sunt afectate de umiditate daca nu sunt izolate corespunzator, pericol de scurtcircuit.
O solutie, pe care o folosesc si eu pentru a evita evenimente nedorite, amplasarea unui ventilator care scoate umiditatea in afara capacului. Dezavantaj trebuie sa completezi apa evaporata.
|
 |
|
salut profesore, daca vrei in vreo 2 saptamani o sa fac urmatoarea defrisare daca vrei facem schimburi de plante, ce am eu si nu ai tu si invers.
Numa bine
|
 |
|
intial asta am vrut, ca ador africanii, deasta am facut si background-ul cu polisitern, dar mi-am dat seama ca 100L ii prea putin pentru ei si prin urmare am bagat vivipari , neoni care mi-au ramas dragi de cand ma stiu
|
 |
|
Uploaded with ImageShack.us
cred ca aici se posteaza evolutia acvariului nu ?
|
 |
|
 din moment ce am strans banii de apartament fara sa imprumut din banca la 25 de anisori . nu ar fi o problema.. ideea era alta..
pana atunci merg in continuare pe 2L PET.. si easy carbo
|
 |
|
nu vreau sa intru in polemici.. ai si tu dreptate ca ii vorba de presiuni mari.. si poti pierde mult mai mult decat ai da pe o instalatie profesionala.
ms de raspunsuri
|
 |
|
stii cum ii .. ca si cum ai avea un golf 3 si vrei sa ii faci tuning.. un kit complet te costa ca ai dat pe masina. sau poti sa il faci tu daca te pricepi.. pe principiu asta ..
imi place sa mesteresc, sa mi le fac singur, am scutit multi bani ca am intrebat in stanga in dreapta, m-am documentat. si deobicei mi-au iesit klumea... (am terminat inginerie alimentara.. dupa ce am terminat liceu de muzica vioara...  dar lucrez gafician ca imi palce, masina niciodata nu o duc la reparat ca am toate sculele sa o repar singur.. si pe parte de electronica si mencanica.. apartamentu mi l-am facut singur ca l-am cumparat la grii gresie faintza etc. instaltii sanitare)
scz... dar cred ca pentru asta ati facut sectiunea asta de DIY...
|
 |
|
da oare buteliile elea care se folosesc la paint ball din cate stiu .. tin pana la 800 de focuri . deci o presiune mare.. mici finutze.. cred ca sunt ideale si preturi de pana la 20 30 euro noua
|
 |
|
ca bine zici, ee asta da sfat  multumesc mult
|
 |
|
500 RON ii cam mult pentru accesoriu de acvariu din care nu produci nimic, placere ca placere, dar trebuie sa ne uitam in jur ca nu prea ii usor sa arunci bani in stanga si in dreapta.. traim in Romania din nefericire.
iti dai seama ca imi doresc sa am numai echipamente profesionale
sunt deacord ca ii net superior fata de unul DiY eficinet si alt aspect..
deasta am postat aici .. daca aveam bani sincer ca nu ma mai complicam si mergeam intr-un magazin si cumparam ce imi poftea inima.. nu ??
|
 |
|
 nici chiar asa... imi sta bine acoperishu pe mansarda
tre sa iau un pic cartile din facultate .. ca am terminat inginerie alimentara.. sa ma uit la fermentatie.. sa gasesc o retzeta meseriasha cu glucoza.. si amidon in porumb..
|
 |
|
ma gandesc la un tub de fermentatie.. cu mai multe compartimente..
|
 |
|
pai deasta am intrebat.. ca banuiesc ca au mai avut si altii ideei cretze ca ale mele  ... ca si de tubul ala de la extictor tot asa se zicea ca nu rezista la presiune mare.. si eu .. am facut pompa de stropit cu ea.. cu niste garnituri . si bag pana la 30 de atomsfere in ea.. weekendu asta cred ca pun mana pe aparatu de sudura si tai o teava.. si ma apuc de mesesterit
|
 |
|
de dimineatza cand mergeam la servici, mi-a venit in minte... oare ar merge incarcata o butelie de aragaz cu CO2 ca practic au aceleasi presiuni.. are si robinet.. reductoru ii chiar ieftin 30 lei .. a incercat cineva??,,,, sau daca nu te lasa astia sa o incarci din motive de securitate sau mai stiu eu ce "spumele marii"... sa faci o bomaba cu dojdie din butelia de aragaz... si sa folosesti restu intalatiei . robinet.. reductor.. ????
Multumesc
|
 |
|