[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Deci acvariul este de 3 ori mai mic decat cel pe care il vrea colegul realmode, si la un
program asemanator si o plantare asemanatoare se poate spune ca butelia ar tine undeva
intre 2 si 3 saptamani.

Multumesc pentru clarificari xeroxclona.

O zi buna,
Dragos
Nu cred ca este necesar sa deschizi cate un thread pentru fiecare nelamurire pe care o ai,
mai ales cand aceste lucruri sint discutate si rasdiscutate pe forum de ani de zile.

Eu folosesc tester permanent JBL.

O zi buna,
Dragos
Ar trebui sa iti iei un tester permanent de CO2 si asa vei putea regla, aproximativ, nivelul optim
de CO2 in acvariu. Nu pot sa iti spun cate bule pe secunda iti trebuie, daca nu ai multe plante,
ceea ce se pare ca e cazul tau, poate sa fie suficienta o bula pe sucunda. Dar inca odata, nimeni
nu iti poate da o estimare precisa la ce ai nevoie in acvariul tau. Fiecare acvariu este unic.

Pe de alta parte am vazut ca vrei un olandex. Un olandez nu se face cu 12 plante. Mai studiaza putin

O seara placuta,
Dragos
Se poate folosi si la unul de 600 litri, depinde daca iti convine sa o incarci des.

@xeroxclona la ce acvariu o incarci la doua luni? Am cautat sa vad ce acvariu ai si nu am gasit
decat o poza de prin 2010. Daca tot dai sfaturi macar da-le complete, spune-i omului la cate bule
pe secunda functioneza, cat CO2 ai in apa, cat de multe plante ai etc. Asta cu atat mai mult cu cat
vinzi doua butelii de 500 grame.

@realmode eu te sfatuiesc sa mergi pe o butelie de 2kg.

O seara placuta,
Dragos
Pai la un acvariu de 180 litri bine plantat cred ca e posibil sa incarci butelia si odata la 2 saptamani.
Daca tie iti convine e ok. In plus de asta nu toate centrele de incarcare iti incarca butelie de 500ml.
Buteliile de 500 ml se folosesc de obicei la acvarii nano, pina in 50 litri.

O seara placuta,
Dragos
O instalatie cu o butelie de minim 2kg, reductor, numarator de bule si eventual reactor extern
pe care ti-l poti face singur. Cauta pe forum este un thread exact pe aceasta tema, reactor extern
pentru CO2 DIY.

O seara placuta,
Dragos
Depinde de cat de multe plante ai si de cat de multa lumina ai. Nimeni nu poate sa iti dea o estimare,
dar la un acvariu de 180 litri mie mi se pare prea mica o butelie de 500ml. Ti-ar trebui una de 2kg.

O seara placuta,
Dragos
Tunze fara discutie

O seara placuta,
Dragos
Nu stiu, dar cand zici tu ca mai treci prin Bucuresti?
Porcu wrote:
stefanp wrote:Astazi a fost etapa 2. Am scos si replantat partea dreapta. Maine cred ca voi umbla un pic si in stanga.

Se apropie momentu' adevarului, pozele .......

Nu Marite se zice asa:

smilie
Tijele de fibra de sticla le-am taiat cu flexul

Poti incerca sa imiti lampile AiSol si cred ca o sa iasa ceva fain, mai ales daca folosesti si
leduri UV, rosii si verzi. La AiSol sint 8 leduri albe, 8 leduri albastre si 8 leduri Royal albastre.
Abia astept sa vad cum ies lampile.

O seara placuta,
Dragos
MeMe wrote:
viulian wrote:Nu se vad pozele ...
Se poate pune direct URL-ul si ne descurcam ... dar va fi nevoie si de niste caracteristici ale acvariului si cati pesti sunt samd ...

Am acvariu de aproximativ 130 l. In acvariu am 4 zebrite, 4 gupi, 5 xifo (1 baiat si 1 fata normali plus 2 fete voalate si 1 baiat voalat), 3 moly( 1 baiat si 2 fete). O molyta este bolnava, sta cu burtica sus sau cu capul in jos. Pentru a o proteja am bagat-o in maternitate. Nu stiu cum s-o ajut. Sub burtica are o pata alba usor umflata.[url]

Dragii mei, este cineva prezent care ma poate ajuta??? Un sfat, o parere ceva?

Ce fel de filtrare ai, cat de des schimbi apa si cata apa schimbi, cat de des hranesti, ce temperatura are apa
si daca ai incalzitor, acvariul este plantat sau steril, daca e plantat cat de multe plante ai, ce substrat ai etc.
Si bineinteles o poza.

Si raspunsul este simplu: nimeni nu poate ghici ce are pestele tau in lipsa informatiilor, nu sintem rude cu
Mama Omida.

O seara placuta,
Dragos
AdrianS wrote:

Buna dimineata Dragos,
Pai sa stii ca ar fi vreo doua... zeci de intrebari )
1. cum te impaci cu lampile tale ?
2. cum le-ai legat la ghl ?
3. stii cumva daca sursele dimabile de la meanwell legate de accesoriul de la ghl cand sunt pe zero stinge ledurile ? (astfel nu voi ocupa loc si pe priza programabila)
4. ce mai faci?
5. cand mai vad si eu vreo 2 poze de la tine din acvariu(lipseste sursa de inspiratie ) )

1. Foarte bine
2. Sint legate prin portul serial RS232, cu un cablu special, asta e solutia dezvoltata de GHL
3. Da, ar trebui sa le opreasca, te sfatuiesc sa mergi pe varianta LedControl4passive care se leaga la un
driver care foloseste curent constant
4. Binisor, e loc si de mai bine
5. Saptamana asta dupa ce mai aduc niste corali

Uita-te putin pe site-ul de mai jos, gasesti leduri mult mai ieftine decat la noi si vin destul de repede,
pina intr-o saptamana:

http://www.rapidled.com

O zi buna,
Dragos
Daca vrei cichlide nu iti ajunge filtrul intern. Si daca ai vrea plantat tot nu ti-ar ajunge filtrul intern.
Desigur depinde si cati pesti vei avea in acvariu, dar ma indoiesc ca vei avea doar 5-6 pesti.
Eu am doua filtre externe Eheim, si sint extrem de multumit de ele. Asta nu inseamna ca alte
filtre nu sint bune. Important este sa folosesti filtrul intern pentru filtrare mecanica plus biologica
si la asta vei umbla mai des, iar externul sa il folosesti la filtrare biologica exclusiv, umplut cu
Matrix, Eheim Substrate Pro, Siporax sau orice alt mediu biologic de calitate. Si un burete subtire
in capat, eventual si un burete pus pe IN-ul canistrei.

O seara placuta,
Dragos
Nu este necesara folosirea unui sump, dar e o varianta mai ieftina si mai buna pentru asigurarea unei
filtrari foarte bune, asa cum ai nevoie la cichlide. Cum acvariul pe care l-ai comandat este de firma, gata
facut, o sa fie mai complicat sa iti faci un sump, depinde daca ai si standul gata facut sau nu.
In orice caz, daca nu mergi pe varianta unui sump, ar trebui sa te gandesti la un filtru intern destul de mare
si la un filtru extern cat mai mare, sau la doua filtre externe. Niciodata nu exista prea multa filtrare, indiferent
de acvariu.

O seara placuta si spor la documentat,
Dragos
Bine ai venit!

Un bazin marin de 300 de litri nu este nici simplu nici ieftin de facut.
Citeste sectiunea de acvarii marine ca sa iti dai seama cat de cat despre ce vorbim.

Mai multe sfaturi poti primi dupa ce te hotarasti ce vrei sa faci.

Spor la documentat, o seara placuta,
Dragos
Imi place sa te tachinez cu ideea de sump

Ceea ce ai in plan pare foarte ok, trebuie sa ne spui exact cum faci cu senzorul de autocompletare,
cu elementul Peltier si cu circulatia apei in bazin (valuri).

O zi placuta,
Dragos
Pe tine nu ar trebui sa te intereseze o gama larga de culori, pentru plante ai nevoie de lumina rosie
cu lungimea de unda 642-662 nm, lumina albastra cu lungimea de unda 430-475 nm, si ceva lumina
verde pentru a nu se modifica ceea ce vede ochiul uman cu lungimea de unda in jur de 550nm.
Mai jos gasesti linkul pentru un articol despre lumina folosita de plante si alge la fotosinteza.
Cum in domeniul ledurilor pentru plantate inca se experimenteaza mult, cred ca ar fi de folos sa
il citesti si sa pui intrebari dupa ce l-ai citit.

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/lighting/38014-lighting-spectrum-photosythesis.html

O zi placuta,
Dragos
Bravo Andrei
Vad ca inca mai mananca mucus de pe parinti, ce le mai dai de mancare altceva?

O zi placuta,
Dragos
Bine ai venit!

Paludariul arata spectaculos, poate ne faci o prezentare mai amanuntita
Si vad si un marin poate ne faci si acolo o prezentare

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: