Buna ziua,
Am revenit cu noutati. Am fost la petshop inapoi. Indivizii de acolo mi-au spus ca la un acavariu de 60 de litri nu trebuie filtru de aer si in concluzie nu am cumparat. Astazi cand am fost si-au dat seama de greseala. Am cumparat pana la urma un filtru de aer Tetratec 50 si vad ca toti pestii s-au inviorat instant. Nu mai sta nici macar unul la suprafata. Mi-au spus ca imi vor da inapoi pestii morti.
Stiu ca toti incepatorii fac prostia sa combine prea multe specii intr-un acvariu.

Ma numar si eu printre ei din pacate. Cu timpul si cu ajutorul vostru o sa invat ce este bine si ce nu. In momentul de fata am 3 melci mici, 1 neon (atat a mai ramas), 5 platy masculi (ca nu vreau pui), o femela betta pe care o aveam cu mult timp inainte, 1 black ghost, 2 silver dolar, 5 zebre si 2 sanitari minusculi, va rog sa ma iertati pentru ca nu stiu exact cum se numesc, din cate am inteles raman asa mici sunt gri-transparenti si cu o dunguta negra.
Cu timpul as dori sa-mi "maresc acvariul" asa ca probabil in momentul in care unii vor creste voi face o alta achizitie de acvariu.
Referitor la oprit instalatia, nu am oprit instalatia nici macar o data in timpul ciclarii iar solutiile au fost puse corespunzator cu seringa (nu am supradozat).
Iar depre suprapopulare ce pot sa spun... am citit intradevar pe net si am intrebat peste tot si am aflat ca la 60 l mi-ar trebui minim 20 de pesti.

Nu am suprapopulat cu intentie. Der dat nu ii dau ca sunt indragostita de fiecare.

) Mai bine mai strang niste bani si mai iau un acvariu.

)
Mai am o intrebare legata de sarea din apa. Am inteles ca se pune sare. Stiu ca nu este voie cu iod. De la petshop mi-au dat un cub de sare despre care mi s-a spus ca este bun pentri 50 de litri dar nu se gaseste de vanzare in sensul ca este sare pura si este folosita pentru alte chestii.
As vrea sa stiu cam cata sare se pune si de unde as putea sa procur una buna pentru acvariul meu.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri!