[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Stati relaxati, ca eu unul am trimis cerere de oferta la o gramada de firme din Bucuresti, cu dimeniuni mult mai mari si grosime de sticla serioasa, de 12 si 15. Deci, un proiect relativ scump. Si nu au catadicsit sa-mi raspunda.
Eu nu mi-as tine respiratia in asteptarea unui raspuns. Ca asa merge treaba pe la noi.

Dar, revenind, daca nu il faci mai lung de 100 cm si mai inalt de 40, eu cred ca poti sa te duci la geamgiu in persoana sa-l faci cu sticla de 8, eventual daca e lung, sa zicem 120-130, faci si 2 straifuri pe lungime ca intarituri, lipite sub buza superioara. Numai bine si spor.
Dupa umila mea parere, cred ca achizitionarea unor trofeusi de la un shop ar fi o greseala si spun si de ce. In primul rand, am colindat destule magazine de acvaristica prin Bucuresti, si niciodata nu am vazut o asa-zisa colonie de o anumita specie de trofeusi. E posibil sa existe, dar eu nu am vazut. Ce am vazut au fost 5-6 bucati de Trofeus X si eventual 3-4 bucati de Trofeus Y, care ventual erau la comun intr-un bazin cu ceva mbune sau hapi de Malawi
Toti cunoscatorii si posesorii de trofeusi spun clar ca un astfel de bazin se populeaza cu o colonie de preferat al unei singure specii, hai doua daca bazinul este foarte mare si posesorul e dispus sa riste. Si pestii trebuie pusi toti deodata.
Astfel se formeaza o ierarhie in grup si daca sunt luati de mici, ajung sa se armonizeze ca si grup. Daca nu se respecta aceste recomandari, sansele unui succes sunt extrem de mici, si ma refer la un succes de-alungul a unor ani de zile, nu de genul, "hai ma ca am mai bagat si 5 d-astia acum 2 saptamani si uite ca merge..."

Referitor la Tropical Spirulina Forte, este o mancare cotata ca excelenta pe care foarte multi europeni o folosesc cu success. SI chiar aici in tara. Nu spun ca JBL-ul este mai slab, dar din spusele celor care le-au folosit pe ambele, Tropical chiar exceleaza, odata ca sunt granule care nu fac mizerie, apoi ca au un continut mai concentrat de spirulina si nu in ultimul rand, pestii o mananca mai frenetic.
Deci ideea ca JBL > Tropical, la capitolul mancare cu spirulina pentru africani nu este chiar corecta.

In rest, despre astfel de petshopuri... No comment.

Eu pun apa combinata (calda si rece) la schimb, ca sa fie exact la aceeasi temperatura, si o pun direct cu furtunul.
Ca masura de precautie am 2 filte sanitare pe traseu, unul mecanic si unul cu carbon. Fac asta de mai bine de 4-5 luni si nu am probleme.
Dar fiecare este liber sa riste pe barba lui
Ma abtin, ma abtin. Dar nu vezi cu ce viclesuguri umbla... Filmari, tot tacamul dom`le

Calin, sa-ti traiasca pestanii, ca tare frumosi sunt. Si stii cum e vorba aia, Malawi forever, da` dupa ceva timp, mai vrei sa gusti si din duritatea apei tanganiykane
O parte din pietrele din Malawi-Moeciu.

Acvariul ala este arhicunoscut. Este superpremiat. Il stiam, dar e bine ca l-ai adus in discutie.
Daca te uiti jos, in descrierea setup-ului, o sa vezi asa: Background: Back to Nature moduls, Modul A, B, O, M, L and 2x N

Au astia de la Back-To-Nature niste module de sta matza in coada. Websiteul lor aici -> http://www.backtonature.se/english/modules.html
Eu unul mi-am facut un mockshot (schita) in Photoshop, pe care o sa-l atasez deseara, cu modulele E, G, L si U super. Dar m-ar costa aprox 400 EUR.
Si din ce am vazut, nu prea mai merg pietrele autohtone la astfel de module, s-ar vedea ca-s din alt film. Adica, modulele sunt frumoase, dar daca le pui langa o piatra naturala, brusc se vad ca-s artificiale.
Ma rog, cand se mai pun alge, poate ca dispare senzatia asta. Dar sunt 400 EUR in plus la bugetul alocat, pentru un background... O sa ma uit diseara in copacul de la balcon, sa vad poate au mai crescut niste EURO printre frunze

Numa` bine
Revin cu un update. Am fost ieri la o mica plimbare de 400 Km si am cules aproape de 200 Kg de pietroaie de la munte. Sunt pregatit dpdv hardscape!
Desigur, ca la orice etapa a proiectului am avut parte si de emotii. Respectiv, la plecare din Moeciu de Sus, orele 18:30, ce sa vezi... a inceput o ninsoare abundenta.
Deja cand am ajuns pe serpentinele de la Rasnov, spre Predeal, atat eu cat si ceilalti participanti la trafic, eram cu chilotii in vine. Reteta este simpla, pneuri de vara (eu mi le-am schimbat pe cele de iarna acum 10 zile) si un strat generos de zapada care odata topita se transforma in polei. Un sir imens, de autobuze, camioane, tiruri si autoturisme, ne-am chinuit mai bine de o ora sa facem acest minunat drum, care in conditii normale ar fi durat cel mult 20-30 de minute. Toate bune si frumoase, am trecut si de momentul ciritic si am ajuns la 22:00 in Bucuresti. Aseara, la ora 23:00 eram fericitul posesor al unor "module" de background de la mama lor, din muntii romanesti.
Acum pietroaiele stau la uscat pe balcon, si asteapta cuminti sesiunea de preselectie care va incepe ulterior lipirii sticlei.
Ne mai auzim
Ce sa mai zic... Mai am un pic si cedez, psihologic
Astfel de filme ar trebui banate, fac rau la inima...
Mda... Sunt super-super faini.
Mai ca acvariul asta mare care mi-l fac (nelipit inca), pofteste cu jind la o colonie (poate totusi doua ) de astfel de animalutze zimpatice.
Of, of. Ce mai infigi cutitul in rana... Deci sa inteleg ca americanii aia sunt stresati... Posibil ca majoritatea sa nu fie chiar atat de dedicati cum sunt altii pe aici
Si atunci recurg la solutii gen Metro ca sa-si trateze incapacitatea lor de a asigura conditii. Deci dracul nu e chiar asa de negru

LE Pacat ca la noi in tara cu greu gasesti mbune cat de cat exotice, de trofeusi ce sa mai zic. Poate cu timpul o sa creasca fenomenul si se va diversifica oferta. Ca asa am vazut 2-3 trofeusi la un shop, 2-3 la altul... Soarta lor, saracutii e pecetluita
Asta am inteles-o. Dar sincer sa fiu, m-au descurajat acele articole, cat si unele recomandari cu privire la alegerea unei singure specii de trofeusi intr-un bazin.
Adica, poate nu sunt suficient de copt ca sa inteleg frumusetea comportamentala a unei singure specii... poate ar trebui sa vad LIVE un astfel de bazin... Dar pana atunci, eu unul nu prea vizualizez un ditai bazinul DOAR cu o specie...
Mi-as fi dorit 2. Insa aflu ca desi par compatibile, riscul unor evenimente nefaste creste... Chiar nu vreau sa-i chinui.
Nu mai zic de faptul ca sansele par a fi minime sa gasesc exact speciile astea, si la aceleasi dimeniuni, in acelasi timp. Si aspectul financiar, conteaza si ala.
Poate pe viitor...

PS Unii de aici s-au laudat cu filmari noi. Astept cu nerabdare
Eu unul am citit niste articole interesante pe un forum american -> http://www.cichlid-forum.com/articles/tropheus_corner.php si sincer sa fiu mi-am mai temperat avantul.
Chiar sunt pretentiosi, si avand in vedere ca au un cost foarte mare, ca sa nu mai zic de faptul ca la noi se gasesc greu... Cred ca o sa mai stau cu mbunele o perioada, lunga
Imi pare rau, dar nu-mi convine sa dau sute-si-sute de euro pe niste exemplare sensibile la transport si stres. Nu acum, cand experienta mea acvaristica abia se fixeaza.
Poate cand m-oi plictisi de challenge-ul actual... Poate...Poate...

Mi s-a parut interesant ca un tip spunea ceva de genul: "Nu te gandi sa cumperi trofeusi daca nu ai la indemana medicamentul Metro, intrucat bloat-ul apare frecvant la noii pesti introdusi" (nu e traducere mot-a-mot ci o adaptare), si tot el chiar recomanda tratarea preventiva cu fulgi/pelete inmuiate in Metro pt primele zile. Nu stiu ce sa zic... Voi, cei cu experienta ce parere aveti despre asta?!
Dar de 2180 nu ai nimic?
Nu de alta dar am de gand sa bag unul laafricanii mei, si apa o tin destul de dura
Pai vreau sa-mi cresc si eu mbunele pana la o maturitate avansata... Trebuie sa-mi fac si eu scoala in ale ciclidelor, sa mai copilaresc si eu. Ideea este ca-mi plac si mbunele....
Dar, mai bine mai tarziu decat niciodata
Bai frate, dar sa tot mergi la biblioteca in stilul asta. Asta da coolturalizare

Si, ONTOPIC:
Cred ca peste cativa ani, maxim 2-3, o sa vreau sa trec si eu pe trofeusi.
Dar as vrea sa am 2 (doua) colonii intr-un bazin de 180x60x50.

Ma gandeam la:
Tropheus sp. "Ikola" combinati cu Tropheus sp. "Black" (Pemba).

sau

Tropheus moorii (Nkamba Bay) combinati cu Tropheus duboisi (Kabogo)

Credeti ca se poate?
Preamarite Alteta, intreb si eu cu umilinta: Iara daca nici asa, cu noaptea prefacuta-n zi, nu merge, atunci Golgota va continua cu sacrificarea preacuviosilor ancistrusi?
E un pret considerabil. Dar la ce investitie ai facut pana acum, e o alegere excelenta.
Multa bafta in continuare la proiect. Sunt convins ca o sa iasa ceva fain.
Arata bestial. Acum ca m-am uitat mai bine, pare-mi-se ca e Pangea Rocky IV Sand.
Totusi, nu crezi ca e complicat sa-l umpli cu spuma? Plus ca poate ar trebui izolata spuma aia, altfel se va infiltra ceva apa?
Super pozele! Ce faini s-au facut Daktarii! Cand am fost eu la tine pareau cam spalaciti
Bine-bine, am inteles ca Caeruleusu sef a imbatranit dar inca mai poate, nu?!
Deja il citeam Buna treaba, acum nu mai e dubiu.
Eu merg pe varianta ta la capitolul rama capacului. Iar acoperisul vreau sa fie din ceva mai usor colantat si instalatia de lumina, o sa fie independenta, la interior ca sa o pot deplasa dupa nevoi.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: