[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

LE Sper ca administratia acestui forum sa nu treaca cu vederea modul in care stie sa dialogheze
acest domn Mihai Ursescu.
Eu nu ma cert cu nimeni Alber, dupa cum vezi am vorbit civilizat si i-am atras
atentia ca a folosit o expresia nepotrivita, ca sa fiu elegant. Ce face el in
continuare poti sa vezi singur. Nici macar nu o sa ma obosesc sa ii raspund,
pentru ca nu merita. Dar te rog sa analizezi ceea ce am scris eu si ce raspunde el.

In ceea ce priveste tubifexul, raman la parerea mea ca e mai bine de evitat daca exista
solutii alternative.

O seara placuta,
Dragos
Da, sint oua de artemia care se pun la eclozat si din ele ies naupli de artemia.
In general se foloseste termenul de artemia, si atat. Mai gresesc si eu in exprimare.

Dar cel putin ma abtin sa fac comentarii la adresa altor useri. Ceea ce vad ca tu nu te abtii Mihai.
Nu de alta dar "domnishoara" nu sint in niciun caz. Interesant mod de a reveni pe forum, dupa
primele 10 postari deja dai cu bata dupa unul si altul.

Faptul ca avem opinii diferite nu inseamna ca ne si tragem de sireturi.

O seara placuta,
Dragos
Naupli de artemia ii pui tu la eclozat, e destul de simplu. Da o cautare pe net si vei gasi.
Inclusiv aici pe forum.

O zi buna,
Dragos
Ok, ne auzim la telefon

LE in seara asta am facut si niste teste la apa, nu mai facusem de pe la inceputul
lui decembrie.

Si am avut doua surprize: calciul, magneziul si alcalinitatea
Astea sint rezultatele:

temperatura 25
salinitate 1026
pH 7,85 (variaza in ultimele zile intre 7,80 si 8,00 intre noapte si zi)
KH 7,84
Ca 560
Mg 1440
K 400
Sr 10
NO3 5
PO4 0

Si am si explicatii pentru valori. Acum o saptamana am schimbat buffer-ul cu care fac aditie
pentru alcalinitate, e acelasi produs de la Red Sea, Foundation B pentru KH, am folosit
versiunea lichida in loc de cea care vine pudra. Din start stiam ca are proprietati diferite,
solutia reconstituita din pudra 1 ml ridica KH-ul la 100 litri cu 0,034 dKH, pe cand cea lichida
1 ml ridica KH-ul cu 0,1 dKH, e de 3 ori mai concentrata. Drept pentru care am diluat-o o parte
solutie doua parti apa de osmoza pentru a mentine acelasi program de aditii. Dar surpriza, intr-o
saptamana mi-a scazut KH-ul sub 8, de la un 10-11. De unde deduc ca totusi solutia nu este chiar
de 3 ori mai concentrata. Am modificat in seara asta usor programul de aditii ca sa ridic putin KH-ul,
as vrea sa ma opresc undeva intre 9 si 10. Si sper sa mai creasca si pH-ul, sa fie undeva intre 8 si 8,15.

Pentru calciu si magneziu este deja a doua oara cand mi se intampla. Martea trecuta am folosit ultimele
2,5 kg de sare dintr-un sac Red Sea. Este a doua oara, si de data asta calciul este mult mai mare decat
data trecuta. Am oprit reactorul de calciu si aditiile de calciu, sa vedem in cat timp se reduce calciul.
Coralii se pare ca sint ok, la fel si pestii si restul vietuitoarelor.

In orice caz, mai am inca un sac neinceput de Red Sea, dar am hotarat sa nu il folosesc, caut alta sare,
nu mi se pare normal ceea ce se intampla. E deja a doua oara, nu mai astept sa se intample si a treia oara.

Ce sare imi recomandati?

O zi buna,
Dragos
Tubifexul este vector pentru o gramada de boli. Mai ales cand nu stii de unde au fost recoltati.
Nu e mai simplu sa le dai naupli de artemia eclozati?

O seara placuta,
Dragos

P.S. Mihai cred ca exprimarea ta de mai sus "am avut un big fuss cu unele domnishoare de pe acest forum"
e cel putin nelalocul ei, ca sa fiu elegant.
Tot nu vrei sa treci la unul mai mare?!
Nu stiu daca saptamina viitoare ajung la Constanta, dar daca ajungi tu la Bucuresti ai
doua fraguri din poza 6 si 7

O seara placuta,
Dragos
ok, asteptam pozele si filmuletul
Bacteriile anaerobe nu fac rau pestilor. Hidrogenul sulfurat poate sa le faca rau.
Dar nu cred ca ai avut asa ceva, ai fi simtit miros de oua clocite si sigur ne spuneai.
Problema a aparut de la radacina de vita de vie, care de obicei se stropeste cu
sulfat de cupru. Poate ca se mai folosesc si alte chestii cu care se stropeste via,
nu ma pricep. eu unul sint convins ca probelma a aprut de la radacina de vita.

O seara placuta,
Dragos
De unde ai tras tu concluzia ca nu sint asa eficiente? Ai idee ce dimensiuni trebuie sa aiba
canalele pentru a fi colonizate de catre bacteriile autotrofe nitrificatoare de care avem nevoie?
Testul prezentat in filmulet nu ne poate spune care este suprafata desfasurata pentru fiecare
dintre medii. In ceea ce priveste porozitatea nici macar asta nu este relevanta atata timp cat
nu discutam despre ceea ce au nevoie bacteriile. In plus testele ar trebui facute tinand cont
de procesele de capilaritate care apar si care sint diferite pentru diferite medii si de faptul
ca printr-un filtru trece un anumit debit de apa.

Eu folosesc si Matrix si Substrat pro si sint multumit de amandoua, nu pot sa spun care este mai bun.

Testul de mai sus este doar o mica scamatorie, daca te iei dupa el ai putea spune ca Siporaxul este cel
mai bun, ceea ce nu e chiar asa.

O seara placuta,
Dragos
kirucd wrote:
alyenn666 wrote:pai am luat-o cu totul
dar ramuri nu avea decat retezate foarte aproape de buturuga si cativa lastari. partea de sus o sa o tai si o sa o asez pe post de pestera pe fundul acvariului..
Ramane intrebarea daca sunt ceva toxine in vita de vie daunatoare ..

Depinde cat de des obisnuia vecinul sa stropeasca via
Posibil sa mai fie cate ceva, de aceea e bine sa o fierbi in mai multe ape cu sare.

O zi buna,
Dragos

Vezi ce am scris mai sus. Trebuia sa le fierbi in mai multe ape cu sare. Si sa le lasi
in apa mult mai mult timp, cu schimb de apa, ca sa fii sigur ca nu mai elimina nimic
in apa.
Fa inca un schimb de apa de 50% sa incerci sa diluezi ceea ce ai bagat in acvariu.

O zi seara placuta,
Dragos
Mersi Stefan
alyenn666 wrote:pai am luat-o cu totul
dar ramuri nu avea decat retezate foarte aproape de buturuga si cativa lastari. partea de sus o sa o tai si o sa o asez pe post de pestera pe fundul acvariului..
Ramane intrebarea daca sunt ceva toxine in vita de vie daunatoare ..

Depinde cat de des obisnuia vecinul sa stropeasca via
Posibil sa mai fie cate ceva, de aceea e bine sa o fierbi in mai multe ape cu sare.

O zi buna,
Dragos
Mersi Andy
Victor, care nu este foart activ pe acest forum dar e prezent si aici, are in doua
acvarii imense, piscine as putea sa le spun, in jur de 150-200 tipuri de plante,
si toate, crede-ma, toate merg bine.

Daca folosesti un substrat destul de poros cum este Volcanitul ai sa vezi ca vei
avea nutrienti si in substrat. Nu la fel ca la un substrat fertil dar vor fi.

Am sa citesc linkul sa vedem ce zic si cei de acolo.

O seara placuta,
Dragos

LE scuze de offtopic Bitanu
viulian wrote:Bine ai revenit

@Stefan - am incercat sa argumentez motivele pentru care nu functioneaza bine "undergravel filter" pentru acvarii plantate aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/21886.page#p180746 dar raspunsul primit dupa a fost ca este un experiment in a tine un acvariu plantat fara substrat fertil.

Asa ca multumim pentru experiment si pozele de dupa poate ar fi avut sanse mai mari daca ai fi fost acolo sa prinzi din timp chestiile, dar macar avem o idee cum stau lucurile ..

Eu nu am gasit argumentatia ta, linkul ne duce practic la inceputul acestui thread.
Eu stiu acvarii plantate care merg de la foarte bine in sus cu filtru de substrat DIY.
Care ar fi motivele pentru care nu ar merge?

O zi buna,
Dragos
am inteles sa traiti, zoasi albastrii trebuie sa ma fac
Sau sa ii fraguiesc cand vor mai creste. O sa pun doua
bucatele de piatra langa piatra pe care sint zoasii in ideea
in care se vor dezvolta si vor migra.
Il vreau eu, ai PM.
Mersi Iulian
Da, si mie mi se pare ca s-a mai asezat bazinul, deja are 10 luni de cand l-am startat.
Ramane sa vedem in continuare cu Acroporele.

O zi placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: