[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Eu am folosit la ciclare apa amoniacala 25% (hidroxid de amoniu), acelasi lucru pe
care il folosesti si tu, am folosit testul de la JBL si a masurat corect. Ce cantitate
de amoniac ai introdus in apa? Pentru a ajunge la 5 ppm la 100 litri de apa ai nevoie de
2 ml de apa amoniacala.

Testul nu poate masura apa amoniacala pentru ca masoara de la 0,25 mg/litru pina la 6 mg/litru.
Daca ai adaugat mai multa apa amoniacala decat trebuia e posibil sa fi depasit pragul de masurare
al testului 6 mg/l (care e aproximativ acelasi lucru cu 6 ppm).

Cata apa amoniacala ai adaugat?
Ce fel de test folosesti? Si ce fel de amoniac?
Pentru GH nu ai nevoie de teste. Pentru a vedea cum decurge ciclarea ai putea lua
si pentru NO2.
Se formeaza singure algele alea...
Imi rau sa aud de pierderi bine ca nu au fost mai mari si sa speram ca se redreseaza.

Ledurile sint DiY? O poza ceva? Ce tipuri de leduri sint?

O seara placuta,
Dragos
Hai ca deschizi magazin de cutiute Mihai
De cand te asteapta lumea ...
Chiar daca nu ai clor tot ar fi mai bine sa il speli in apa pe care o scoti din bazin.
Apa, chiar daca este din put, nu va avea aceleasi valori ca si cea din acvariu.
E mai sigur asa.

O seara placuta,
Dragos
cosmin_ruz wrote:Sunt de parere ca poate fi mentinuta curatenia intr-un bazin si cu filtrul intern, bine-nteles daca este sprijinit si de acvarist cu schimburi de apa saptamanale si aspirarea substratului.

Depinde de populare.
Nu exista prea multa filtrare pentru indiferent ce acvariu, oricat de mare ar fi.

Materialul filtrant NU se spala la robinet niciodata, in momentul in care il speli
la robinet bacteriile dau coltu', apa de la robinet contine clor.

O seara placuta,
Dragos
koala wrote:Shit, io n-am corali asa ca nu poci sa cant, ca Tavi, piesa aia:

Te-astept cu drag,
Sa-ti alegi un frag.

Totusi, ca sa raman "in rand cu lumea" si sa nu ma fac 'reaku de ras, po' sa zic:

Te-astept in tacere,
Ca sa bem o bere!
Iar de-o fi senin,
Poate luam si-un vin...

Bravo Mihai, ai scos ce e mai bun din cativa useri si admini latura asta artistica nu le-o cunosteam.

Dupa cum stii am si un Salarias si pina acum vad ca e ok, nu s-a intamplat nimic.
Valenciennea strigata - o pereche, astia imi tin mie nisipul curat. Si bineinteles si melci.

O zi buna,
Dragos
1. Cata apa ai schimbat?
2. Ce fel de filtrare ai? (acvariul este suprapopulat)
3. Cat de mult hranesti pestii si cat de des?
4. De cate ori aspiri substratul pe saptamana? (substratul are granulatia cam mare si poate sa ramana
multa mancare)
Nu mai pune pH plus.
Nu stiu care e problema, dar daca dupa ce ai pus pH plus ai aceeasi valoare ai o problema
cu testul. E cumva expirat?
Si ce legatura este intre duritate si pH?
Pune mana si documenteaza-te si nu mai baga in acvariu tot felul de prostii gen pH plus.

O seara placuta,
Dragos
Da, poti sa incerci si Substrate Pro, e mai aproape de Matrix decat Siporax.
O pereche de ocelarisi poti sa bagi fara probleme. Si vreo doi creveti.

Ar fi bine sa masori NH3/NH4 pentru inceput, apoi NO2 si apoi NO3. La fel ca la dulcicole,
numai ca o sa dureze ceva mai mult.

PhosExul poti sa il folosesti, si ar fi bun si niste carbon daca ai. Vezi ca este special pentru apa sarata,
nu se foloseste cel de apa dulce din cate stiu eu (ma refer la carbon).

O seara placuta,
Dragos
In afara de sfaturile colegilor, as avea si eu vreo doua.
Apa pe care o ai este destul de dura, ar fi bine sa faci o analiza a apei ca sa stii exact ce ai acolo.
Si daca ai putea sa folosesti alta apa ar fi mult mai bine.
Ci clarea o poti face cu amoniac, dureaza mult mai putin, se reduce timpul cam la jumatate, si nu
chinuiesti pestii. Ca sa vezi exact ce trebuie sa faci citeste aici:

http://www.fishkeeping.co.uk/articles_51/fishless-cycling-article.htm

O seara placuta,
Dragos
Mini siporaxul din cate stiu eu nu are canalele suficient de mari pentru a permite un proces
anaerob. Posibil sa ma insel dar asa imi amintesc ca am citit. Ai putea sa refaci experimentul
cu Matrix sau cu BioRio de la ADA. Bacteriile autotrofe facultativ anaerobe cred ca ar trebui
sa faca denitrificare intr-un mediu plin de CO2, unde oxigenul nu mai ajunge in interiorul materialului
filtrant.

O seara placuta,
Dragos
Tije de fibra plina gasesti la magazinele pentru aeromodelism si au preturi decente. Nu imi amintesc
exact dar parca era pina in 7-8 lei o tija de 8mm grosime.

Poti sa lasi acvariul fara lumina cateva zile - o saptamina, iar apoi incepi treptat, prima saptamina
aprinzi doar o lampa cateva ore, a doua saptamana mai pui o ora doua si tot asa pe parcursul urmatoareleor
doua luni pina ajungi la un program normal cu toate lampile.

O seara placuta,
Dragos
In plus de ceea ce a spus Daniel, cred ca poate aparea urmatorul fenomen: apa va contine mai
mult CO2 dizolvat si in interiorul mediilor filtrante biologice pot apare mai usor zone anaerobe,
ceea ce nu e neaparat rau, pentru ca acolo se poate face denitrificare. Dar asta inseamna reducerea
nitratilor, care intr-un plantat se vrea la un anumit nivel. Si am mai auzit si cazuri in care CO2-ul
se acumula in capacul filtrului, desi mi se pare putin probabil.

Bacteriile nu se distrug, pentru ca apa contine si oxigen. Si o parte din ele pot face denitrificare anaeroba.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: