[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Arata bine ce ai facut, dar nu ma pot abtine sa nu-mi spun parerea, mai ales ca ai muncit ceva la capac: ventilatoarele alea puse la vedere strica tot ZEN-ul.
Chiar nu poti sa le faci niste mascute, ceva? Sau macar de ar fi colorate negru sau maro inchis... E pacat de design.
In rest, jos palaria. Felicitari pentru efort.

LE Asa-s eu, prea direct/sincer cateodata. Dar in scop constructiv!
Ptiu! Sa nu-i deochi! Sa-ti traiasca. Nu stiu ce faci (voodoo or something), dar trebuie sa ne asteptam la d`astea de la tine... E ceva magic!
Baga mare! Sunt cu ochii pe tine, nu de alta dar nu strica inca o sursa de inspiratie la capacul meu

PS Un lucru nu mi-a incantat privirea. Din modul in care ti-ai prins rama, observ ca se vor vedea suruburile. Si asta e putin cam inestetic.
Eu o sa copiez ideea de la Koala cu 2 rame de PAL si prinderea cadrului (cele 4 laturi) o fac pe rama din interior urmand ca rama de la exterior sa fie prinsa din interior spre exterior ca sa nu se vada picior de surub.

Tine-ne la curent!
Foarte tare! Iti tin pumnii. Sa te bucuri de el zeci de ani!

Si acum si cateva impresii d-ale mele. Ar fi mare pacat sa nu iti faci o gaura de preaplin pe laterala bazinului. Ai deja instalatia, sunt convins ca exista bazine mai mari sau care au sticla mai subtire si stau bine-mersi cu o gaura, poate chiar doua de preaplin. La dimensiunile tale as folosi minim sticla de 12, ca sa nu zic 15. Stii vorba aia, frica pazeste pepenii. Si apoi daca te frigi odata, sufli si in iaurt!

In rest, iti doresc toate cele bune si success in proiectul tau! Si tine-ne la curent cu TOT!
Superb! Nu am alte cuvinte! Ce inseamna un bazin adecvat, spatios, si niste pesti deosebiti! Este o reteta care nu poate da gres!
Sa nu uitam si acvaristul din spatele scenei
In urma unei discutii care m-a ajutat enorm cu ilustrul membru Koala, am ajuns la ideea ca si capacul acvariului sa aiba o rama, atent gandita din acelasi PAL, cu siliconare si protectie la umezeala.
Astfel voi obtine un tot unitar dpdv estetic care sa imi bucure ochii, atat mie cat si Sefei Casei... ca sa fie bine

@Koala Multumesc inca odata pentru sfaturi.
Stai linistit ca Marele African este un punct de referinta si da, ideea asta chiar o sa o folosesc cand ma apuc sa bricolez.
Vorba croitorului, masori de 10 ori si tai odata
Clar. Era doar un aranjament teoretic.... Am pus in vedere asta si Stapanei Casei, care a inteles situatia, DESI a trebuit sa mutam covorul cu 2 cm.... 2 cm!!

Update: am comandat sticla, ar trebui sa ajunga saptamana care vine.

Update. A sosit standul. Sunt multumit de cum a iesit si vestea buna este ca pus pe pozitie nu am probleme de planeitate cu podeaua.
Niste poze facute in graba cu telefonul.

Foarte frumos ce vad aici! Bravo voua cei cu saramuri prin case
Ca e cu bacterii sau fara, vad ca acvariile voastre sunt cool. Foarte tare!

PS Daca as face un drum pe la Canada, nu as pleca fara cateva broaste, vreo 10 serpi si alte alea de la Ozi.
PS2 Cred ca intr-o zi, o sa imi fac si eu o saramura mica... Inca nu am prins tupeu suficient, pana atunci imi clatesc ochii la ale voastre
Cu decorul o sa ma gandesc temeinic ce si cum, dar sunt chitit sa-l fac si sunt convins ca ideea pe care o am va fi originala

Am fost azi sa vad standul sau ma rog, sa vad PAL-ul care va fi pus pe stand, accesoriile, sinele, manerele ingropate etc si teava sudata si vopsita... S-a uscat.
Cand am vazut cat de mare e doar teava standului sudata era sa ma ia cu lesin In principiu maine (daca nu Vineri) standul va fi la mine acasa pe pozitie

koala wrote:Neonii au plecat toti catre vesnicele plaiuri ale vanatoarei...

Uff, uff. Probabil ca s-au intalnit cu Winettou si pusca lui cu tinte de argint

Foarte frumos ce se vede acolo. Felicitari! Nu incetezi sa ne uimesti! Pestii sunt superbi. Sa va bucurati de ei.
Ideea este ca nu am vazut pe nicaieri cateva 4-5 module de stanci inalte de 40-45 cm. Vazusem ceva-ceva pe afara la americani dar pe langa un pret maricel, se pune problema transportului...
Dar acum ca mi-ai zis o sa caut sa vad ce optiuni am.
Nu sunt vreun fan inrait al DIY si nici nu vreau sa ma scumpesc la tarate si sa ma ieftinesc la faina.
Multam de sfaturi, insa am uitat sa spun ca desi voi folosi si polistiren, ele (bucatile) cu siguranta nu vor fi nici flotabile si nici lipite in vreun fel de sticla. O sa am grija sa le fac suficient de grele ca sa nu macane pe la suprafata cu ganduri violente fata de neon. Dar, multumesc pentru pont. Asta ma va face sa fiu si mai atent la partea asta cu plutitul
Pana se usuca standul, pana comand sticla sunt in faza de moment artistic.

Va prezint varianta initiala de background 3D pe care mi-o imaginam acum 2 luni. Nu va fi cea finala, intre timp m-am razgandit si voi face ceva DIY polistiren si ciment doar ca sa creez niste stanci care ies ici colo din apa
Pana scot versiunea aia, va las sa va clatiti ochii la un fundal pe care mi l-am imaginat ceva vreme, atentie nimic din ce e in poza nu este real. Am Photoshopat la greu. Acum nu mai imi place aspectul de grota, caut un decor care sa inspire atat spatiu cat si ideea de stanca, si mai ales sa fie functional si usor de rezolvat la mentenanta acvariului, pe care mi-am amintit, eu o voi face

Pai are si de ce. Marele African a fost de-a dreptul o epopee si chiar daca domnul Koala a trecut pe scalari si alte alea ... noi restul nu l-am dat uitarii

Revenind. Update: am primit raspuns prompt de la Buzau si voi lucra cu ei. Pret mai mult decat decent si nota 10 pentru comunicare. Sticla de 12! Nu fac compromisuri!
O sa incep sa numar zilele pana cand incepe lipirea "monstruletului" meu
Eu as plusa pe un Eheim 2180, atunci. Si in felul asta rezolvi si cu incalzitorul. Am fost si vazut la un coleg filtrul asta in actiune si nu cred ca apar probleme de fiabilitate, e totusi un Eheim, si stai linistit cu incalzitorul de 500W.
Eu unul o sa trag tare sa-mi iau un Eheim 2180 pentru proiectul pe care il am in desfasurare, deci nu zic doar asa din gura ca sfat ci o sa pun banul jos pe optiunea asta

LE Mi-am facut calcule si ies cel mai bine cu Eheim 2180. Practic o sa am Eheim 2180 si 2227 (wet&dry) la 400-450 litri. Cred ca la acvariul tau considerabil mai mare, un EHeim 2080 si 2180 vor face fata cu brio. Spor la proiect.
Extraordinar! Un fapt memorabil.
Felicitari si respect maxim!
Eu tot zic de Hydor pentru ca este incalzitor extern, sta frumusel in stand langa o canistra pe returul ei.

Uite despre ce vorbesc: image

E posibil sa existe si alte incalzitoare externe, eu pe astea le stiu. Si desigur exista zeci de mii de incalzitoare clasice, dar care stau in acvariu si stau la vedere.
Sau poti sa ramai pe Eheim 2262 + un incalzitor Hydor ETH 300W inline, daca stii ca e cald in casa
Ar fi mare pacat sa se vada incalzitoarele... parerea mea

Si cred ca iesi la acelasi pret daca nu mai ieftin decat un Eheim 2180.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: