[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Multumesc pentru explicatii. Cred totusi ca poate folosi un cablu multifilar cu o sectiune suficient de mare,
sa zicem 1-1,5 mm patrati, si nu va avea probleme la o distanta de 1,5-2 metri.

O zi buna,
Dragos
daniel12 wrote:Foloseste cablu de retea. Folosesti doua perechi rasucite pentru a face un fir din schema producatorului. Cu cat mai mare gradul cablului cu atat ai o ecranare mai buna. Recomandat Cat 6 (pentru retele gigabit). Acest cabluri sunt construite in asa fel incat sa reziste influentelor electromagnetice parazite.

Lungimea firelor catre tub este importanta deoarece curentul este slab prin aceste fire si la o frecventa inalta (14Khz-20Khz) ceea ce le face sensibile la interferente electromagnetice si caderea de curent prin fir.

Cu cat mai scurte cu atat mai bine. Posibil sa ai rezultate acceptabile daca folosesti, cum a spus si Iulian, fire din cupru cat mai groase. Pentru rezultate optime nu e recomandat sa folosesti multifilare (cablu litat).

De ce nu este recomandat sa folosesti cablu multifilar? Si o a doua intrebare, pe cablul de retea nu exista caderi de
tensiune (vorbim de un fir format din patru fire subtiri dupa cum ai sugerat tu, doua perechi)?

O zi buna,
Dragos
Sa iti reamintim de episodul nanoul PreaMaritului ?!
Lasand gluma la o parte, e pacat sa depui atata efort pentru un nano, poti sa mergi pe varianta 50x50x50 cm
unde ai deja 125 litri brut si cu un sump de inca vreo 75 litri ai ajunge la un 200 litri brut, probabil un 150 litri net.
Vei avea mult mai mult spatiu, mai multa stabilitate, si tot cam aceeasi munca. Sau daca te tin puterile poti merge
la un 60x60x60 sau 60x60x50. Oricum ar fi cred sincer ca e momentul sa treci peste etapa de inceput in care ti-ai
"facut mana" cu nanoul si sa treci la ceva mai serios.

O zi buna,
Dragos
Gabriel wrote:Sebi,

Spune-mi dimensiunile pieptanului (o schita ar fi super) si-ti trimit eu unul taiat cu router-ul laser transparent, negru, alb cum il doresti.

E pacat sa faci un bazin de sticla ultraclara cu un pieptan taiat la mana.

O zi buna
Gabriel

Ai comandat pina la urma sticla la Glass Expert?
Pai si eu de unde sa ghicesc?! Am crezut ca e pozat pe noul bazin.

O seara placuta,
Dragos
Foarte frumosi discusii
Inteleg aproximativ ce vrei tu sa zici, dar eu te-am intrebat de ce n-ai facut pieptanele de 25 cm lungime.
Daca il faceai de 25 cm lungime, lipeai in fata si in spate pe geam doua baghete de geam si pieptanele
impreuna cu o a treia bagheta le bagai intre. In acest caz nici nu mai trebuie sa ridici pieptanele, iti calculezi
bagheta care vine impreuna cu pieptanele asa incat sa ai nivelul de apa pe care il doresti. Eventual faci mai
multe baghete cu inaltime variabila.
Fitingurile de la bean animal din interiorul cutiei overflow e bine sa nu le lipesti, daca doresti sa modifici
nivelul de apa poti astfel modifica si pozitia fitingurilor, mai sus sau mai jos dupa cum ai nevoie.

O zi buna,
Dragos
Sigur brutusanf, te-am pus pe lista

Cu placere Valy

O zi buna,
Dragos
Sau sa nu va sprijiniti de acvariu cand faceti sex salbatic
Are mai multe tipuri de carbon organic. Plus alte elemente.
De la RedSea citire:

"NO3: PO4-X is a unique complex of carbons that are used by nutrient reducing bacteria. Each carbon in the complex is utilized by different strains of microorganisms while ensuring the correct carbon:nitrogen:phosphorus ratio is met for each stage.
The complex includes other organic bonded elements that are important stimulators in each stage of the reduction process. These metal and non-metals elements ensure steady bacterial propagation and complete nitrate reduction to nitrogen gas and the absorption and utilization of phosphate by the bacteria."

O zi buna,
Dragos
Dar de ce nu l-ai facut pe toata lungimea? Cu ce completezi in laterale? Din ce material l-ai facut?

O zi buna,
Dragos
Da, te sun astazi, esti a doua persoana pe lista.
Si pentru moment, cu ce iti dau tie, se termina GSP-ul de dat.
Dar creste destul de repede si urmatoarele doua persoane sint ml88lm si HumanFace.

Nu inchideti topicul va rog, cand voi mai avea GSP disponibil va anunt.

O zi buna,
Dragos
Arata mai bine. Unde vrei sa pui arcada in stanga?
Ceea ce se vede pe nisip sint diatome? Daca sint diatome cea mai simpla solutie pentru rezolvarea lor este un Gobi,
dar in functie de granulatia nisipului poti sa ai alte probleme, gen particule fine de nisip in masa apei. Eu am o pereche
de Valenciennea strigata care rascolesc nisipul toata ziua, nu am pic de diatome in schimb am particule de nisip in masa
apei pentru ca am un nisip foarte fin, o parte a fost 0,1-0,5 mm o parte 0,5-1 mm. Dar pe mine nu ma deranjeaza foarte
tare, pare mai natural

O zi buna,
Dragos
Ciclarea fara pesti se face fara schimburi de apa pentru a dura mai putin, la sfarsitul ciclarii se face un
schimb mai mare de apa pentru a reduce nitratii. In cazul ciclarii cu pesti trebuie facute schimburi de apa
pentru ca altfel pestii vor avea de suferit de la amoniac si nitriti, in acest caz ciclarea dureaza mult mai mult.
Indicat ar fi sa se faca fara pesti.

O zi buna,
Dragos
Produsele gen Purple up sau Coraline grow (de la RedSea) ar trebui folosite putin sub doza recomandata mai
ales la nanouri ca la tine, contin o gramada de elemente si impactul in mai putina apa cred ca este mult mai
mare. Eu am folosit produsul de la RedSea doar pentru o scurta perioada la inceputul setupului, vreo doua
saptamani, dupa ciclare, si in perioada aceea nu foloseam aditii de calciu sau magneziu sau alkalinitate sau
alte elemente. Parerea mea este sa nu il mai folosesti sau sa il folosesti la o doza injumatatita.

E faina lampa si ai facut bine ca ai luat si controllerul, cu el poti programa lampa in cele mai mici detalii.
E o achizitie scumpa dar buna. Si o sa vezi ca este mare diferenta

Si totusi nu crezi ca era mai bine sa treci la ceva mai mare un pic, sa zicem un 50x50x50?

O zi buna,
Dragos
stefanp wrote:Dragos, asa e varianta Crown Tail, cu inotatoarele "taiate"

Am vazut ulterior si am rectificat am zis de la inceput ca nu ma pricep la Bettani
Da' acvariul tot trebuie schimbat
Nu prea ma pricep la Bettani dar din poza eu zic ca Bettanul tau nu o duce tocmai bine, are toate
aripioarele zdrentuite. Ar fi bine sa grabesti schimbarea acvariului cu cel de 10 litri la care sa instalezi
si filtrul, oricum va dura ceva timp pina se cicleaza. Schimburi de apa faci, cat daca faci?
Asa cum ti-a spus si colegul corabia aia e din alt film si o poti inlocui cu o buturuga.

O seara placuta si tie,
Dragos

LE m-am mai uitat pe net si aripioarele sint asemanatoare in pozele pe care le-am vazut, deci probabil ca
e ok. Totusi un acvariu mai mare e absolut necesar
Aici gasiti un thread cu un Bonsai reef aquascape, a fost acvariul lunii decembrie 2011 pe reefcentral:

http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?threadid=1288059

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: