[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd

Discusii se tin in general in card, sa zicem de la 6 in sus. Si pentru asta ai nevoie de un acvariu de minim 200 litri.
Nu ar fi rau sa incepi sa te documentezi, cilcul azotului ar fi primul pe lista, apoi compatibilitati, cerinte de apa functie de
specie si marime, etc. Gasesti cam tot ce vrei pe forum, timp sa ai.
Acvariul de 10 litri a fost ciclat? Face schimburi de apa? Are vreun filtru ceva?

O zi buna,
Dragos
Eu zic sa te gandesti la alta solutie de plasament, ceea ce vrei tu nu e sigur si te poti trezi cu acvariul peste tine oricand.
Daca vrei sa te sinucizi atunci asta va fi o metoda intr-adevar originala.

O zi buna,
Dragos

LE daca tot a pomenit colegu' cichlidu de cantilever poate te gandesti la un acvariu din asta:

http://diapo.co.uk/portfolio/glass-stairs-glassaquarium-gleneagles.html
In loc de furtune mai bine folosesti teava de polipropilena de 20 sau 25. E mai bine sa fie rigida.

O zi buna,
Dragos
Daca apa este trasa de pompa prin furtun de la fundul celui de-al doilea acvariu (sau ce ai tu acolo)
este bine. Apa trebuie sa treaca prin mediile filtrante. Daca ai loc sa pui acest sump langa acvariu
atunci varianta asta poate functiona. Din primele poze pe care le-ai postat in acest topic nu se intelege
ca ai avea loc in continuarea acvariului. In varianta prezentata de tine trebuie sa ai grija ca furtunele
puse intre cele doua acvarii sa ramana cu capetele sub apa tot timpul, daca se intampla cumva sa
prinda aer vei avea o mare inundatie. Oricum varianta cu sumpul langa este o varianta simpla dar
neergonomica din punctul meu de vedere, iti ocupa inutil spatiul. Sumpurile simt facute pentru a se
pune sub acvariu, mai ales la dimensiunile tale. Ar trebui sa faci o proba sa vezi ce se intampla si cand
se opreste curentul, daca furtunele dintre acvarii nu sint sub apa si cand se ia curentul ai o mare problema.

O seara placuta,
Dragos
Nu prea inteleg din pozele prezentate de tine ce si cum. De unde trage pompa apa? Unde o sa pui
sumpul? Daca il pui sub acvariu nu inteleg ce vrei sa faci. Daca vrei sa ne explici mai pe indelete,
si daca pui eventual si niste poze din care sa se inteleaga ceva...

Nu e vorba ca esti tinar si nelinistit, dar se pare ca nu sti ce vrei iar eu imi pierd timpul incercand sa iti
explic ce si cum. Poate ca ar fi mai bine sa te documentezi singurel, ai o gramada de informatii pe forum,
si daca nu intelegi ceva sa ne intrebi. Spor la citit

O seara placuta,
Dragos
Gabriel wrote:Dom' Koala - o mica intrebare am si eu si e cam off-toopic. De ce nu folosesti o sare mai ieftina din moment ce nu tii decat corali moi. Mi se pare o risipa.

Se pregateste de SPS si LPS ?!
Intrebare si raspuns la aquavitro:

Q: I recently switched over to using the salinity™ salt and after mixing, even a couple of days later, it remains cloudy. I currently add salt to a 35 gallon drum of RO water until I have reached a salinity of 35ppt. I am using a heater and a strong powerhead in order to mix it more thoroughly. I typically mix my saltwater on Friday for a Sunday water change. Is there something I can do to prevent the cloudiness?

A: It is completely normal for some batches of salinity™ to mix up more cloudy than others. This is due to more elevated levels of certain elements, in particular, calcium and alkalinity. Please rest assured that this cloudiness will not harm any of your inhabitants, corals, etc. and should dissipate very quickly. We use the salinity™ here at Seachem and there are times when we cannot let it mix for 24 hours, and have to use it within several hours of mixing. Though cloudy initially, within thirty minutes to an hour of putting it in the tanks, it is crystal clear.

Furthermore, based on our observations, the salt clouds more as the water temp increases. Also, mixing the salt more than 24 hours causes a decrease in alkalinity and pH. This is somewhat expected as the increase in CO2 (more so with excessive agitation) causes a pH shift downward and can also cause precipitation of some of the components, namely calcium and carbonates.

For best results, make salinity™ up at room temperature (22 to 25 degrees Centigrade). Stir well until thoroughly dissolved. salinity™ is then ready for immediate use. Excessive mixing may result in cloudiness, due to carbon dioxide absorption. Cloudiness will dissipate when the salinity™ solution is added to the aquarium.

Dupa cum vezi sfaturile lor se cam bat cap in cap cu primele si din punctul meu de vedere ceea ce recomanda cei de la
Red Sea cred ca se poate aplica si aici: amestec la o temperatura in jur de 20 de grade si folosirea apei imediat dupa
amestec dupa ce apa a fost incalzita la temperatura acvariului.

O zi buna,
Dragos
Parerea mea e sa nu mai astepti inca 10 zile, in 10 zile poti avea un outbreak de cyano de toata frumusetea
Nu stiu ce mare smecherie este NO3PO4X dar functioneaza si daca zici ca e un melanj de vodca si otet inseamna
ca de fapt faci acelasi tratament
Vorbeste cu Florentina si ia un Special Blend de la Microbe Lift ca sa mai diversifici bacteriile.

O zi buna,
Dragos
DSB nu este atat de periculos pe cat pare la prima vedere. Sigur ca nu trebuie sa umbli la el,
sau daca o faci sa o faci cu refugiul izolat de display si sump. Poti sa il speli si sa refaci DSB-ul.
Intr-adevar trebuia sa faci acest lucru atunci cand ai luat nisipul de la prietenul tau. Daca ai filtrare
suficienta nu ai neaparat nevoie de DSB.

O noapte placuta (sper ca nu te apuci acum sa scoti nisipul )
Dragos
Eu zic sa ramai la varianta a doua, cred ca daca era sa se intample ceva pina acum se intampla.
Ai spus ca nu aveai pungi de gaze, deci nu cred ca treaba e chiar asa naspa cum a zis nenea de pe
reefcentral. Dar intr-adevar nu e indicat sa umbli la un DSB decat daca il izolezi de display. In mod
normal nici nu ai de ce umbla la un DSB. In functie de cat de mare este refugiul tau, cred ca 700-800
litri pe ora nu e asa de mult, dar e posibil ca DSB-ul sa lucreze mai bine la un debit mai mic, desi nici
la picatura nu cred ca ar fi tocmai ok.

O zi buna,
Dragos

LE Si Iulian posta in acelasi timp, cred ca nu ai de ce sa iti faci griji
Temperatura inca nu a scazut, am in jur de 25,6-25,8 grade, am cald in casa pentru tocmai ce a nascut
nevasta-mea . Peste vara am avut cel mai mult 26,5 grade, dar se pare a fost suficient. Coralul e
pe jumatate bleachuit, aproape toata partea de jos, baza. Nu cred ca isi mai revine dar sint curios ce se va
intampla in continuare. Deocamdata pare ca pierderea de tesut s-a oprit, sau e foarte mult incetinita.
Cert este ca e bine ca apa sa fie sub 25 de grade intr-un acvariu de reef.
Am citit si eu cu transportul peste iarna, si e curios de unde a venit, probabil cu piatra vie, si am avut si
un vierme destul de mare pe care l-am scos din acvariu. Am mai vazut unul acum cateva zile, ceva mai mic.

O seara placuta,
Dragos
Se pare ca temperatura modifica comportamentul bacteriei care sintetizeaza o enzima total destructiva
pentru coral, mai bine zis destructiva pentru zooxanthalae din coral, prin intreruperea capacitatii de
fotosinteza urmata de ruperea simbiozei si practic bleachuirea coralului.

Inca un articol interesant:

http://haiti.mphise.net/temperature-regulation-virulence-factors-pathogen-vibrio-coralliilyticus
Inca un studiu interesant despre bacteriile din specia Vibrio spp. si legatura cu bleachuirea coralilor.

http://www.tau.ac.il/lifesci/departments/zoology/members/loya/documents/188Rosenberg.pdf

Prima data ar trebui sa te hotarasti ce fel de acvariu vrei. Pentru un acvariu de apa sarata nu cred ca
se preteaza foarte bine, poate doar pentru un FO (fish only) pentru ca nu vad unde ai pune sumpul
sub el. Pentru un plantat probabil ca e ok, dar lumina cu siguranta nu e suficienta, va trebui sa bricolezi
capacul sau sa iei o lampa separata. Pentru un biotop cu cichlide cred ca e ok, ramane sa vezi filtrarea.
Documenteaza-te si vezi ce vrei, conteaza si cati bani esti dispus sa mai investesti, probabil ca in ordinea
asta mai ai nevoie de ceva bani pentru cichlide, ceva mai multi pentru plantat si mult mai multi pentru
acvariu marin.

O zi buna,
Dragos
Ma refer la display, cel din refugiu pare sa aiba in jur de 15 cm.
Arata bine
Ce grosime are stratul de nisip si ce granulatie?
Siporaxul nu se schimba deloc si nu se spala sub jet de apa. Poti sa nu umbli la el si 1 an.
Trebuia sa scoti din materialele filtrante cu care vine filtrul si sa inlocuiesti cu Siporax.
Si era mai bine sa iei Siporax Mini. Materialele filtrante de genul Siporaxului nu se schimba deloc.

O zi buna,
Dragos
Atentie ca incurci termenii. Aciditatea se refera la pH dar duritatea, cand spui o apa dura, nu te referi la o
apa cu un KH mare ci la o apa cu un GH mare. Apa moale sau dura se refera la duritatea generala (General
Hardness - GH) si nu la duritatea carbonata KH.

O zi buna,
Dragos
Daca vrei sa il faci sarat iti sugerez sa achizitionezi doar acvariul, fara nimic altceva. Desi daca ma intrebi
pe mine, mai bine iti faci un display custom made decat sa dai banii pe un Juwel, asta doar in cazul in care
vrei o saratura.
Pentru o saratura ai nevoie de sump si de un overflow inainte de toate.

O zi buna,
Dragos
Pare interesanta solutia gasita de tine, insa preturile nu mi se par prea mici. Si mai este si in State,
trebuie sa verifici cu ei daca trimit n Romania.
De care leduri albe rei sa folosesti (sint mai multe variante)?

O zi buna,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: