Message |
|
Am o femela de pseudotropheus elongatus care este la prima ei imperechere, am vazut icrele deoarece e tanara si a scapat din ele, dar am observat ca si mananca, are vreo 2 zile de cand are gusa, e normal sa manance in primele 2 zile daca mai are icre in gura?
|
 |
|
Dupa ritualul de imperechere in mod normal ar trebui ca femela sa ia icrele in gura, intrebarea este, de ce azi de dimineata cand le-am dat sa manance presupusa femela a mancat?
|
 |
|
Am luat 4 pui de pseudotropheus elongatus acum vreo 4 luni, intre timp au crescut, printre ei evidentiindu-se un specimen ce a crescut enorm pe langa celelalte exemplare, devenind spaima celorlalti 3, tineam doar cei 4 elongatusi in acelasi acvariu, asta mare ii spargea pe ceilalti, era si mai mare si restu nici nu comentau, eu am tras concluzia ca era un mascul feroce, era si colorat mai intens decat ceilalti, am hotarat sa-i scap pe ceilalti de stes si l-am mutat intr-un alt acvariu cu niste zebra OB cu mult mai mari, am ramas uimit cand l-am vazut in ritualul de imperechere cu cel mai imens zebra OB din cei pe care-i am, deci de aici trag concluzia ca era femela totusi.
Deci sa cred ca am avut 4 femele de pseudotropheus din care una era dominanta? Deci si femelele se bat intre ele? Adica una devine dominanta?
|
 |
|
Il las la 40 Ron, super pret, pestele e foarte frumos. E un animal feroce  , mi-a crescut prea mare si nu am acvariu pt el.
|
 |
|
oscaru ala m-a muscat de mana cand umblam la filtru, si m-a zgariat, cu pestisorii mei s-ar scobi in dinti, deocamdata au 5 zile in care au stat in bidon, n-am observat nimic deosebit in afara ca unu dintre ei face legea, ii cam fugareste pe ceilalti, in special pe unul anume si se cam lovesc de perete, asta ar fi singurul incovenient, sper sa mai reziste cateva zile pana ii pun in acvariu, nu dau niciu un semn de ingrijorare deocamdata.
|
 |
|
Zici sa nu incerc sa-i pun in acvariu cu apa pusa la declorinat de 2 zile.
Mai am un acvariu ciclat, cred eu care e functional de peste jumate de an, dar am in el numai pesti mari, rezistenti, i-as pune intr-o fatatoare de plastic acolo, da am un oscar care face ravagii si mi-e ca imi rastoarna fatatoarea si mi-i mananca.
Plus ca m-a mancat undeva si am pus acu o sapt niste carne pt oscar in acvariu mare si am tot schimbat din apa respectiva la greu, si inca mai am particule de grasime, deci apa tulbure, imi e frica sa nu aiba ceva si apa din acvariu ala, mi se pare instabil.
|
 |
|
Eu am pus in bidon apa dintr-un acvariu ciclat, de la un prieten, buretele de la pompa e unul folosit, dar era pe tusa de vreo saptamana, ma gandesc daca microbacteriile au ramas in viata, ma intreb acum, apa din bidon o fi ciclata?
Da, trebuie neaparat sa incalzesc apa cumva, am inteles ca la temeraturi scazute pot face doamne fereste gris, si de abia i-am gasit.
Acvariu resp e doar pt pui, un fel de fatatoare
Asta seara schimbai din apa din bidon cu un furtunel de pompa. Am mari emotii.
|
 |
|
Am avut ocazia sa-mi cumpar niste pui de ciclide, pseudotropheus elonagatus, de 3-4 cm, si nu am avut unde sa-i pun, i-am pus intr-un bidon de apa de 5l si am pus o pompa de aer cu burete in sticla, numai ce mi-am confectionat la o geamgerie un acvariu de 50/30/30 sa-i cresc pana ii mut in alt acvariu, l-am luat azi dar dupa calculele mele cam poimaine pot de abia sa pun apa in el.
O sa am probleme cu puii? imi e frica in primu rand ca am cam 20 de grade in ambient si mi-e sa nu fie temperatura prea scazuta.
ajutati-ma cu idei, ce pasi ar trebui sa urmez.
Deja am pus apa la declorinat, deci intr-o zi si jumatate o sa pun apa declorinata in acvariu, sa mai astept dupa asta sa se cicleze? mai rezista puii in bidon? ce sa fac?
|
 |
|
Il dau cu 50 RON, sau la schimb cu alte ciclide africane, chiar si pui daca are cineva din Gorj.
|
 |
|
Salut,
Vand Oscar ( Astronotus ocellatus ) Red Oscar
Are minim 20 c
|
 |
|
|
|