[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bobesku
Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Mihai, exact la fel faceam si eu (amorsez furtunul, scot in galeata din cada etc). Numai ca apa curgea prea lent, desi la mine sunt mai putin de 8 metri de furtun, si nu avea putere sa aspire ca lumea.
Asa ca scot rahatii la galeata momentan, imi permit la cei 60 de litri care ii scot. Cand acvariul va fi mai mare voi folosi si o pompa in paralel cum am spus mai sus.
Salutare, si eu ma gandeam sa-mi fac schimb la picatura dar nu mai sunt atat de sigur acum. Plus ca trebuie sa investesc si mai mult timp si bani (modificare la instalatiile din baie, gaura perete zugraveala etc). Poate ulterior.
Oricum ar fi, momentan am doua pompe in bazinul mic si am facut un test cu cea de la JBL de 1100 l/h. Daca adaptez si un tub si am grija sa nu scot nisip merge unsa. Scoate aprox 100 litri in 5 minute.
Deci singura problema e sa nu agati nisip pentru ca daca ajunge nisip in rotor nu stiu cat de ok este
Eu o sa fac asa: o sa scot rahateii si o mica parte din nisip la galeata ca sa-mi mentin fizicul . Si in timpul asta fac restul de schimb al apei lasand in lateral pompa sa scoata de nebuna apa direct in cada. Astfel fac un schimb de apa in 15-20 minute la un acvariu de 500 de litri.
A fost si este o aventura sa cresc 16 mbune in 120 de litri net (atata ramane din 180 dupa ce socotim nisipul, pietrele si decorul 3d).
Am invatat multe din experienta asta si cel mai important ma pregatesc pentru un upgrade.
Nu as recomanda la nimeni sa tina mbune intr-un acvariu sub 300 de litri. E pacat. Eu imi voi spala pacatele I promise.

Reamintesc pe scurt filtrarea: canistra JBL e900 plina ochi cu ceramica de inalta porozitate JBL Sintomec. Pompa de 1100 l/h JBL care antreneaza filtrarea din spatele decorului, alcatuita din JBL Symec, adica vata perlon. Pompa Resun 1200 pentru valuri in partea stanga. Filtru intern Eheim 2212 pentru filtrare mecanica, curent si micro-bule de oxigen in partea dreapta. Schimburi de 2 ori pe saptamana a 50% din apa cu apa de la retea, Martea si Vinerea, trecuta prin filtru mecanic de 10 microni si carbon. Am avut de treaba, am devenit expert la carat galeti si ulterior la manuit furtunul catre cada
Am incercat sa le ofer macar conditii optime in ceea ce proveste calitatea apei. Nitratii nu au sarit de 20 in felul asta.

Iata si starea de fapt.

Regatul betanului a murit. Traiasca noul regat al betanului!
Recunosc, setupul asta are mai mult de 3 luni. dar am asteptat sa se maturizeze oleaca.

Si desigur un filmulet cu "dinamica" ecosistemului

Si mai jos niste poze.

Asa este, sunt frumusei. Unul din ei a inceoput deja sa aibe acea tenta purpurie. Si nu degeaba, am descoperit 2 pui de 1cm si femelele deja au gusa plina de o saptamana. Se inmultesc ca dracii.

Am de gand sa fac cat de curand un rezumat al acestei aventuri cu Mini-Acvariu Mbuna. Voi trage niste concluzii personale, un film si ... va fi desfiintat. Zilele acestui acvariu sunt numarate.
Nu va speriati ca nu renunt! Doar fac un "mic" upgrade Detaliile vor urma in curand.
Iti urez mult success la proiectul asta! Am vazut niste acvarii plantate de vis in galeria ta. O sa te cam plictisesti de africani, nu tu CO2, nu tu fertilizare si scheme, fara foarfeci... Si cu alge
Oricum ar fi iti doresc spor la treaba.

PS Sper sa te apuci si sa termini cat mai repede, poate mai apuc sa ma inspir si eu inainte sa incep propriul proiect malawian
Doamne ajuta! Sa-ti traiasca animalutzele si asteptam noi pozele de la fata locului mai "algoasa", ca sa zic asa
Of! Imi vine sa-mi rod unghiile ca se vad sute de culori pe pietrele tale. Cu niste alge uniform s-ar vedea de vis la ce spatiu ai.
Dar, daca tie iti place si ai pesti fericiti si sanatosi... asta conteaza

In rest super acvariu, super propietar
Este ca si luat. Multumesc.
Suna bine. Poti sa dezvolti putin ideea de "tratata corespunzator"? Ca sa nu fie dubii, poate nu toti stiu despre ce este vorba.
Acum am inteles. Practic, te-ai referit la filtrarea microorganismelor care ar putea fi in apa de la retea. Deci impiedicarea acestora de a ajunge in apa din acvariu.
Acum daca stau sa ma gandesc, exprimarea ta a fost ok, insa in general cand se vorbeste despre filtrare biologica in acvaristica, majoritatea sunt tentati sa se gandeasca la culturile de bacterii care ajuta la ciclul azotului.
Asa am gandit si eu. Imi cer scuze ca nu am inteles exact sensul tau.

Numai bine
Sunt curios cum faci cu un filtru de 0.2 microni filtrare biologica?
Nu inteleg care este sensul postului tau.
Aici se vorbea despre "Apa de schimb prin filtru de carbune", ultima oara cand m-am uitat
Eu cred ca mai simplu este sa ai un filtru de purificare a a apei, din acela folosit pe traseul apei. Apa trece o singura data prin el, atunci cand o pui in acvariu.
Poti monta si in cascada, de exemplu, o varianta ar fi filtru de sediment de 10-20 de microni urmat de un filtru de carbon activ, si obtii filtrare la impuritati si clor.
image
Eu folosesc de 2 luni la acvariul cu africani, deci la aspectul cu nutrientii plantelor nu-ti pot spune exact, dar daca fertilizezi ulterior ar trebui sa fie ok.
Practic mi-am cumparat si facut o baterie mobila compusa din 2 filtre unul mecanic de 10 si unul de carbon. Il leg cand am nevoie la filetul dusului (scot para) si apa trece prin filtrul mecanic, cel de carbon, furtun lung si in final acvariu.
Afara cu criminalii aia! smilie Da-i pe mana politiei... pardon... a petshopurilor
Foarte frumos! Din cate shoturi ai tras sambata trecuta, ti-a luat ceva sa pui poza asta

PS Nu ai nevoie de wallpaper. Ca ai acvariu sub nas tot timpul
Da, are inele ceramice dar sunt grosiere. Adica nu se ridica la calitatea celor din sticla sinterizata cum ar fi JBL Sintomec sau Sera Siporax.
Cred ca astea cu care vine sunt mai degraba utile in primul sertar de jos ca prima mana de filtrare.
Salutare. Eu zic sa mergi pe varianta cu pietre de la munte. Eu am cumparat initial de la Hornbach dar nu arata a biotop. Apoi m-am dus prin Octombrie-Noiembrie pe la Romstal Garden si nu aveau pietre deloc. Imi spunea vanzatoarea ca nu stie cand aduc. In final am luat de la munte. E relaxant si distractiv. Plus ca-s moca.

Spuneai ca ai polistiren extrudat. Eu cred ca e ok. Eu mi-a pus expandat (ala alb) coala de 2 cm si chiar daca au ajuns la el nu l-au rontatit si nu vad particule.
Felicitari! Sunteti fericitul castigator al premiului care se acorda pentru dezgroparea topicului mort. 2 ani nu e de colo....
Nu doar ca este mort, dar era deja in putrefactie, si acum a inceput sa miroasa
Pai este o legatura in toate. E possibil ca exprimarea mea sa fie incompleta, si oarecum am facut-o voit, ca sa nu complicam prea mult acest topic.
Daca vrei un referat in legatura cu asta, si ai senzatia ca nu stiu despre ce vorbesc, te invit sa deschizi un topic special in care sa ne duelam.

Si totusi ca sa nu lasam oamenii cu ochii in soare: legatura ar fi urmatoarea, DA exista nitrati deci filtrarea functioneaza. NU, NO3 nu este un parametru care sa dovedeasca capacitatea filtrarii singur, mai degraba NH3/NH4 si NO2 spun aceste lucruri. Daca filtrarea nu este suficienta, ciclul azotului nu este sustinut si nu poate transforma fie Amoniacul fie Nitritii. Dar, ce am spus mai sus era mai mult de efect, ca sa aveti niste valori, pentru ca nitritii si amoniacul la mine sunt ZERO. Deci corect ar fi fost sa spun asa, ca de cand am acest filtru extern am Amoniacul si Nitritii aproape ZERO, adica nedetectabili pe testele la picatura si NO3 nu sare de 20, dar asta pentru ca mai fac si schimburi de apa.
IN NICI UN CAZ, un filtru extern nu scuteste pe nimeni sa faca schimburi de apa, pe care le recomand saptamanal. Sau sa va faceti instalatie de schimb la picatura.

Numai bine
Pai si daca-ti ramane, peste un an schimbi niscaiva inele cu alea noi si gata investitia

PS Gurile rele spun ca JBL Sintomec ar fi mai bun. Eu am Sintomec si sunt multumit, dar si de Siporax am auzit lucruri bune.

Forum Index » Profile for bobesku » Messages posted by bobesku
Go to: