[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: asc444
Forum Index » Profile for asc444 » Messages posted by asc444
Iti pot spune ca hemianthus cuba, eu o am, deci trebuie tunsa mereu daca vrei sa faci ceva cu ea. Recent am achizitionat o planta ce nu da efectul de iarba, insa aceasta merge chiar pe sol, dar face frunze. Eu am renuntat la iluminatul puternic din cauza algelor, aceasta planta nu se inalta.
Denumirea ei nu o cunosc momentan.
Sa termin prosteala asta cu prezentarea. Suntem pe un forum. Adica ceva de genul ca stam la coada. Iti spui o parere, in timpul cozii, iti vine randul, si adio, nu mai conteaza. Am scris pe multe forumuri, nu stiu de ce, domeniul acvaristic cere mai mult.

Aia cu membru de baza e o minciuna... Sunt membru de baza pe softpedia, dar nu ca am multe mesaje, ci pentru ca am postat setarea dmx, in fine, e prea mult de scris pe langa subiect.

Adi- Mures, un neon semi- dedicat, e cel putin 50 lei. Sti poate ca lumina verde e inutila plantelor, acestea facandu-si fotosinteza doar prin rosu si albastru. Rosu nu prea trece prin apa, astfel ca, chiar celebrul Takashi Amano (prin ADA, firma lui), a adoptat o lumina cu mult albastru, considerand el, ca plantele acvatice s-au adaptat intr-o oarecare proportie la lumina albastra.

Lampa mea cu leduri, de la Aquazonic, daca e reclama se poate sterge, am luat-o prin Aquariumprest, iar se poate sterge, insa, are un rand de leduri doar albastre, ce se stie: lumina albastra lasa planta jos, creaza o mica distanta intre frunze. Insa, pare-se ca creaza la greu gsa, am mai scris-o, pe geam nu e o problema, insa pe frunze e una mare; controlata, am plante la care unii viseaza. Bine, coroborat cu fertilizare, CO2.
Iti mai spun doar ca aceasta lampa e ieftina, ledurile nu-si decalibreaza culorile in timp, un consum mult mai mic, fara caldura.

E o lipsa de bun simt din partea voastra. Daca moderai un forum in care femei, se consulta daca au noduli cancerosi la san?
Vezi ca am domenii unde eu sunt membru de baza..., dar consider intimitatea primordiala.
Sa fi iubit.

Tranteste-te la mine in fotoliu, vezi un 3D la o diagonala decenta (55 inci), si auzi un Pioneer vsx-921, adica ce stie 7.1 audio in blu ray, am 20 de filme 3D; esti mai bine venit, decat sa vi sa ma obligi sa fac ceea ce nu vreau.

Cunosc regulamentul. Acum ce ai vrea, daca intreb pe cineva cat e ceasul, sa- i zic toata viata mea?

Prezentarea mi se pare o mare prostie, accept mai bine sa fiu exclus din comunitate, decat sa o fac. E bine de stiut ca eu nu am 2 mesaje, dar pt ca nu am mai scris de mult timp pare-se ca asa apare.
Eu iti recomand iluminatul cu leduri. Are numai avantaje. Referitor la fertilizanti, sunt foarte multumit de jbl, fata de dennerle, de ex.
Eu am mai cumparat si pps pro, insa momentan, sunt in expectativa daca creaza biofilm sau nu.
Si eu m-am chinuit mult cu acest biofilm, incepusem un acvariu nou, apa avea acel miros de peste. Am citit mai multe teorii, ca e de la fertilizanti (Fe in special), de la hrana (asta e verificata: hrana vie, congelata, liofilizata e f grasa), de la tetrazone, da, si la concluzia asta a ajuns cineva (si eu am tetra in acvariu, ce ii recomand comparativ cu neonii).
Banuiesc ca sti ca acel extractor iti introduce si oxigen in acvariu.
Eu am 100l brut cu un JBL e700. Nu am scos-o la capat nicicum. Apa mirosea, biofilmul imi aparea zilnic, il luam cu servetele de hartie. Atunci am decis ca e posibil ca proasta circulare sa fie de vina, eu avand inainte un acvariu de vreo 50 l tot cu acest filtru si fara probleme. Nu mai spun ca-l foloseam 14 ore pe zi, nu suportam zgomotul noaptea, si asta vreo 2 ani, nu am avut probleme.
Am zis ca nu face E700 fata, mai ales ca am 90 cm lungime. Am pus in paralel un filtru intern, doar motorul lui de fapt, de 200l/ ora ce misca apa mai tare ca JBL, si dupa 2 zile, apa nu mai miroase, biofilmul a disparut.
Ce observam inainte, apa ce era circulata modest de JBL, dupa ce dadeam niste larve rosii de ex, se oprea din circulare (in capatul opus). Acum, nu. Merg pe supozitia terminarii ciclarii. Insa acvariul tau, dupa teste, nu pare a fi deciclat.

Referitor la plante, eu iti recomand sa ti le aranjezi dupa bunul plac. Nu mergi cu acvariu la concurs sa placa altora. Insa, bineinteles, in ordinea inaltimii la care vor ajunge in cel mai scurt timp. Iti doresc un acvariu fara alge (un lucru verificat pe mine, spectrul albastru, cu toate ca e foarte bun (micsoreaza distanta dintre frunze), in exces creaza GDA, ce poate pe sticla nu e o problema, insa pe plante (e sub forma unei negreli) e foarte periculoasa).

Forum Index » Profile for asc444 » Messages posted by asc444
Go to: