| Message |
|
|
Bravo  foarte frumos!
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
De ce nu te-au incurajat? Care ar fi problema?
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu repet sfatul meu, nu te juca cu o tona de apa si sticla. Parerea mea.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Un update ceva Cris? Ma interesau parametri apei, in special NO3, sint curios cum lucreaza sumpul.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Eu te sfatuiesc sa nu folosesti standul pe care il ai acum, mai bine faci altul, nu e de joaca cu 1 tona de apa
si sticla.
Si eu sint de parere ca latimea este cam mica, macar un 60-65 cm latime ar fi mai bine. E pacat daca tot
faci un asemenea acvariu sa nu il faci cum trebuie.
In privinta filtrului, varianta optima este cu sump, un alt acvariu pus sub display. Daca vrei idei uita-te la acvariul
meu cu apa sarata (reef) acolo gasesti destule explicatii.
Si iti mai recomand un topic cu un acvariu asemanator, doar ca este mai scurt si mult mai lat decat al tau,
acolo gasesti idei in ceea ce priveste standul si filtrarea cu sump (pentru filtrarea cu sump o sa ai nevoie de
overflow box, gasesti detalii in amandoua topicurile).
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19550.page
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Apa plata din comert nu este acelasi lucru cu apa de osmoza, nu stiu cu cat ai putea scadea GH si KH
folosind apa plata. Si mi se pare o varianta destul de scumpa. Daca pestii si plantele au rezistat pina
acum in apa de fantana, eu zic sa astepti pina iti iei osmozor.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Niste detalii tehnice se poate? Arata ok, poate incerci o rezolutie mai mare la poze, se pierde mult din
culoare.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Testele 6 in 1 sint destul de imprecise. Cele la picatura sint ceva mai precise, cu cele la picatura poti
sa iti faci o idee mai aproape de adevar. Mi se pare destul de ciudat sa ai NO3 0, dar e posibil daca
ai foarte multe plante si hranesti pestii cu putina mancare.
In ceea ce priveste GH si KH, sint mari din cauza apei din fantana, ai o apa dura. Nu ar strica sa faci
o analiza a apei din fantana la un laborator, sa vezi toti parametri care te inteseaza, pH, GH, KH,
NO2, NO3 si PO4.
Nu prea ai multe variante de a scadea GH si KH, solutiile din comert eu nu le recomand. O solutie
destul de scumpa este sa folosesti apa de osmoza si sa o amesteci intr-o anumita proportie cu
apa din fantana ca sa ajungi la parametri doriti.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Ai repus in functiune reactorul de biopeleti? Am vazut ca ai nitratii undeva intre 10 si 30 parca, incearca sa ii
reduci cat mai mult posibil, asa ajuti si coralii si ar trebui sa dispara si ciano. Sigur ca ai nevoie si de un nivel
scazut de fosfati.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Ar fi preferabil sa nu folosesti nici bronz nici cupru, e posibil sa iti modifice chimia apei. Cel putin cuprul este
daunator crevetilor in limite destul de mici.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Functie de diferenta de nivel intre sump si display, recirculanta de 3000 pierde din debit, asa ca la 2000 de litri
probabil ai real undeva pe la 1000 litri. Oricum 1000 litri la un display de 100 litri este o recirculare ok. Cu cat
mai mare este debitul recirculat cu atat mai bine.
In alta ordine de idei, ai identificat de unde erau problemele SPS-ilor? Ce ai schimbat?
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Nenea straji dupa cum vezi aici este un topic unde se posteaza anunturi referitoare la sectiunea Acvarii cu cichlidae.
Chiar nu inteleg de ce ai postat aici, am vazut ca ai un topic unde ti-ai prezentat acvariul, de ce nu ai postat acolo?
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Sint asa zisi melci comunitari. Daca poti sa ii scoti ar fi mai bine, se inmultesc foarte repede si scapi
greu de ei.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Si eu sint de aceeasi parere, foloseste Dow Corning.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Eu la sistemul meu hranesc odata la doua zile coralii, cu cat 10 ml de A plus B, Reef Snow, fitoplancton si zooplancton
cam 10 ml din fiecare de la Seachem. Si se pare ca e ok.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Da' sa citeasca regulamentul forumului, sa isi faca prezentarea la sectiunea Despre noi si sa deschida
un topic de prezentare in care sa puna intrebarile pe care le are poate? Se pare ca nu...
LE asta este lipsa de respect pentru acest forum si membri lui.
|
 |
|
|
Si uite asa reinviem topicuri vechi de vreo 3 ani, misto topicu' nenea Alber  nici nu stiam ca ai fost
si matale incepator
@fatalina e asa de greu sa citesti regulile acestui forum? Nu pune intrebarile tale personale in topicul
altcuiva, cu atat mai mult cu cat are vreo 3 ani de cand nu s-a mai scris in el. Pe ce lume traiesti? Nu imi
imaginam ca exista astfel de oameni.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Si mie imi place bazinul tau, de fapt bazinele tale  dar Gabi are dreptate, cu cat bazinul e mai mic
cu atat mai greu de stabilizat este. E valabil si pentru apa dulce, dar la saraturi e si mai pregnant.
Sper sa reusesti ceea ce ti-ai propus si astept sa vad un 300+
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|