[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: antemiu
Forum Index » Profile for antemiu » Messages posted by antemiu
Gata, functioneaza bomba o bula la 2-3 sec dar... brusc s-au decolorat pestii. tetrazona si sae nu mai au nici o dunga...
Nu stau la suprafata sa "respire"... deci nush daca-i de la co2

Momentan am intrerupt "tratamentul" cu co2 pana ma dumiresc care-i cauza...

De introdus i-am introdus in ~30 de min ... exact ca la carte, sunt vioi doar ca unu dintre ei s-a separat de grup si sta mai retras ...

Apa e in parametrii, deja m-am saturat cate teste i-am facut....din ce arata sablonul testului Kh-ul este cam mare dar n-am nici cea mai vaga idee cum il pot ajusta...

NO3 - 3
NO2 - 1
GH - 16
KH - 13
ph - 7.6
cl - 0

Care sa fie cauza decolorarii!??!?!

Buuun... am facut bomba co2 ca la carte, exact dupa reteta lui dalles parca (cea cu gelatina) ... preparare dupa indicatiile date... si acum problema...

am facut cantitatea pt 2l intr-un pet de 5 ... are jumate de ora si... inca nimic.... intrebarea mea e:

In cat timp incepe sa produca co2 de la preparare ??? ca numaratoru meu de bule e pe stop, adica nu numara nimic deocamdata...

Sper ca nu sunt prea insistent cu intrebariile dar, daca ma apuc sa caut informatia dorita in zecile de topicuri si sutele de pagini ar fi comparativ cu ... ac+car+fan....
Cu lumina am rezolvat-o, 4 x 18W -> 2 x philips aquarelle (pt ca n-am gasit osram fluora) si 2 philips tld 830 ... sper sa fie ok.

M-am gandit si ce pesti sa zburde prin acvariu...

Vreo ... 6 Tetrazona, 4 Conchonius si 2 Convict cichlid ... si poate vreo 2 Otocinclus affinis ... cifrele sunt orientative

Am avut cand eram copil combinatia asta si daca-mi aduc aminte bine convietuiau fara probleme...

astept sfaturi/opinii...
kmol wrote:antemiu am sa te contrazic aici, plantelor nu le pasa asa de tare de cantitatea de lumina pe cat le pasa de spectrul luminii. Clorofilele isi face treaba in anumite plaje ale spectrului. Incearca sa cresti aceleasi plante cu un neon de bucatarie si unul special (de aceiasi putere), bineinteles oferindu-le fertilizant si CO2. Unde crezi ca vor fi plante mai dezvoltate si mai sanatoase ?

aha... am mai citit putin si m-am hotarat sa trec la neoane...

O sa fac o combinatie de tld 830 si osram fluora.
Am sa iau de 18W pt ca doar astea imi incap in capac... Pt ~110l cate bucati imi trebuie?
Seamana izbitor cu apa mea din prima zi... la mine a urmat apa verzuie, si acum cred ca am niste alge barboase... care s-au depus pe plante,pietris si pe buturuga... sper sa n-ai un inceput ca al meu
Salutare, sa nu mai deschid alt topic am o rugaminte la voi...

Puteti pune o poza cu sistemul de "injectie" co2 homemade sa-mi fac o idee despre cum trebuie sa arate si sa functioneze!?... ca din ce-am citit mi-am facut o idee dar nu sunt 100% convins si nu vreau sa fac vreo prostioara.

multumesc!

Forum Index » Profile for antemiu » Messages posted by antemiu
Go to: