| Message |
|
|
mihai2000 wrote:parca lipsesc niste achizitii de azi domnu Dragos !
Nu-i ascunde ca stiu de ei 
Pai lipsesc ca s-au ascuns
De cum i-am bagat in bazin, nu cred ca a trecut mai mult de 1 minut si nu mai era niciunul, si-au gasit repede gauri in
piatra vie unde s-au ascuns. Sper sa ii vad la culoare maine dimineata. Iar pozele de mai sus erau facute de ieri seara
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:
si on topic, nenea dragos toate arata intr`un mare fel, acu am si eo o curiozitate, colorile domne, colorile, asa le ai? albastre? sau e balansu de alb aiurea la camera?
Da Ciprian, nu reusesc in niciun fel sa regelz bine balansul de alb
Da' nici n-am avut timp sa studiez aparatu', sper sa imi fac timp in weekend si sa va prezint niste poze mai adevarate.
Daca nici asa nu-mi iese am alta solutie, aprind numa' luminile albe si gata
Stefan - bine ai venit si pe acilea
Robert - o sa vina si un filmulet da' sa se acomodeze mai bine pestanii.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Mersi profesore  lasa ca si ai tai sint frumosi
Pe cand sa ne asteptam la bazinu' ala mai mare?!
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Poze cu pestanii
Ctenochaetus truncatus
Zebrasoma flavescens
Valenciennea strigata
Sint pereche
Poze cu Pseudochromis fridmani pun maine, dupa ce i-am bagat in acvariu in seara asta in 10 secunde au disparut toti, fiecare si-a gasit cate o gaura unde sa se ascunda
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|
Iar faci reclama nenea Ricardo
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
|
 |
|
|
Servus si bine ai venit!
Nu trebuie sa deschizi un topic aici doar pentru mine  astea sint regulile forumului si nu sint facute de mine.
Dar si daca le faceam eu tot asa era
O zi buna si spor la documentat,
Dragos
|
 |
|
|
|
Da, in principiu nu se aprinde pentru ca balastul este pentru 2 tuburi.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Toti ii dorim succes, comunitatea de reeferi din Romania nu este foarte numeroasa ...
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Multi am fost putini am ramas
|
 |
|
|
Vezi ca pieptanele ala pe care l-ai luat este reglabil, asa incat poti sa faci geamul putin mai scurt, in asa fel incat
sa poti regla cum vrei tu pieptanele. Pieptanele e piesa importanta din overflow, el iti da inaltime coloanei de apa
in display. Eu zic sa calculezi geamul pe care vine pieptanele in asa fel incat in pozitia inchisa nivelul apei in display
sa fie cu 0,5 cm mai jos decat vrei tu sa il ai. Nu uita ca apa din display o sa fie cu vreo 2 cm peste partea de jos
a golurilor pieptanelui.
In interiorul acvariului sa nu lipesti fitingurile cu tangit, nu e nevoie, si in felul asta poti sa mai faci reglaje daca ceva
nu merge bine sau daca trebuie sa le cureti. Nici macar teava din interior care vine in flansa nu trebuie sa o lipesti.
Doar ce este in afara acvariului.
Daca respecti schita pe care ai facut-o e ok
Spor la treaba
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Ai mult prea putine plante si asta este un motiv pentru alge. Ar trebui sa ai de 3 ori mai multe plante decat se vede
in poze
Incearca o suprapopulare cu plante, din care vei alege peste o perioada doar ce iti place.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
 Foarte frumos, sint curios cum o sa arate in cateva luni.
Sursa de alimentare pentru leduri am vazut ca nu e izolata in capac, nu va fi afectata de evaporarea de apa?
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Detalii despre calculator gasesti pe siteul producatorului
http://www.aquariumcomputer.com/System__E_/system__e_.html
Iar un site online de unde eu cumpar si au preturi bunicele este
http://www.sewatec.de
Daca ai nelamuriri imi spui ce vrei sa faci si iti spun eu ce ti-ar trebui sa cumperi.
Pentru inceput este suficient setul de baza plus 2 senzori de nivel.
La capitolul filtrare si eu as merge pe Eheim, ce ti-a recomandat Iulian este ok cred.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Adevarat a inviat!
Cred ca o sa merg pe varianta DIY, o sa pregatesc cate ceva si va anunt cand am planul gata
In alta ordine de idei, aseara acvariul meu s-a imbogatit cu 4 fraguri de la Catalin pe care nici nu am
apucat sa le pun, multumesc frumos, si cu ceva pestani:
- 2 clawni portocalii
- 2 gobii (Valenciennea strigata)
- 1 Zebrasoma flavescens
- 1 Ctenochaetus truncatus
- 2 melci la care nu le stiu denumirea
- 3 stelute de mare
Poze diseara, am reusit sa montez si prima foaie de PAL care inchide suportul acvariului, maine mai pun inca 2, lateralele
mari.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Nu e bine sa faci schimb cu apa cu o temperatura atat de diferita. Ar trebui in prealabil sa incalzesti apa pina
la valoarea apei din acvariu. Diferenta de temperatura este un stres in plus pentru pesti. Mai bine schimbi o
cantitate mai mica, 15-20% cu apa pe care o incalzesti la temperatura de 30 de grade, cat ai si in acvariu.
Pentru ca ai pus sare va trebui practic sa schimbi toata apa (in cateva schimburi masive succesive) pentru
a elimina aceasta sare.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
In principiu nu ai gresit, sarea si temperatura cu siguranta le venea de hac.
Cand le vei introduce inapoi in acvariu poate ar trebui sa te asiguri ca nu reintroduci chisti de ichtyo.
Nu stiu cum poti face asta.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
Un KH de 4 cred ca e ok si le va fi mai bine plantelor
Calculatorul poate sa faca inclusiv ceea ce ai spus tu, si nu numai, si altele. Dar cu cat vrei mai multe cu atat
va trebui sa mai adaugi diferite module. Pentru schimbul automat si recompletare automata de apa nu ai
nevoie decat de 2 senzori de nivel, care nici nu sint extrem de scumpi. Dar pentru aditii programate ai nevoie
de pompe peristaltice care au pret destul de mare. In orice caz calculatorul este o alternativa, mai ales cand
esti plecat de acasa.
O zi buna,
Dragos
|
 |
|
|
|
Asa cum a zis si Stefan, sa mentii temperatura ridicata pentru o perioada mai lunga, chiar si dupa ce pestii nu mai
prezinta simtome ale bolii, aste pentru a se distruge chistii care pot fi in substrat.
O zi buna si sanatate la pesti,
Dragos
|
 |
|
|
|
In principiu cam toate iti trebuie de la inceput, singurul de care nu ai nevoie initial este reactorul de calciu.
Si nu ai nevoie de lumina la inceput, cel putin pentru perioada ciclarii. Daca ai piatra vie si nisip viu ciclarea
poate sa dureze 30-45 de zile, la mine a durat putin mai mult peste o luna, dar acvariul stabil il vei avea in
6 luni. Daca nu folosesti nisip viu si nici piatra vie, in functie de dimensiune, durata ciclarii creste, 2-3 luni,
si la fel ai un bazin stabil dupa 6 luni.
Iar lumina o poti achizitiona aproape de terminarea ciclarii.
O seara placuta,
Dragos
|
 |
|
|