[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Ce inseamna un pret cat de cat rezonabil?
Iar cu ledurile nu stiu ce sa iti spun, eu am leduri la marinul meu, dar sint de firma ca nu am atata experienta cu ele
si am preferat sa merg pe varianta asta. E posibil sa fie bune, e posibil sa nu.
Chiar nu ai loc in capac sa mai bagi un neon? Ar trebui sa poti.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
La cei 200 litri ti-as recomanda o butelie de 2 kg, sa nu o schimbi asa des. In afara de regulator ti-ar mai trebui un
numarator de bule, un reactor de CO2 pe care il poti face singur, aici gasesti un reactor foarte bun facut de bitanu:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19085.page

Acest reactor se pune pe turul filtrului extern (care duce apa din canistra in acvariu). Ti-ar mai trebui si un tester
permanent de CO2 (eu folosesc JBL si Dennerle), si daca investitia iti permite un controller de pH plus electrovalva
de CO2. Exista anumite regulatoare de presiune care au instalata si o electrovalva.

In functie de ce plante ai consumul de CO2 e mai mare sau mai mic. Eu la 400 litri, cand aveam foarte multe plante,
tineam o butelie de 2kg in jur de 2 luni.

O seara placuta,
Dragos
Poti sa mergi cu aditia de CO2 pina cand lichidul incepe sa treaca spre galben. Baga mai multe bule, doua pe secunda e ok,
oricum controllerul iti opreste electrovalva cand ajunge la pH-ul dorit. Si poti incerca un pH de 6,7-6,8 cum ti-a sugerat colegul.

Noaptea poti sa lasi controllerul setat tot la acelasi pH.

Nu e o problema ca ai pH la apa de osmoza 5,5. Oricum ar trebui sa folosesti o sare de remineralizare sau amestec cu apa de
la retea. Si in momentul in care vei face remineralizarea va creste pH. Care varianta o vei folosi, remineralizarea sau amestecul?

O zi buna,
Dragos
Depinde in primul rand ce fel de plante pui. In mod normal ar fi bine sa mai adaugi 1 sau 2 neaone de 39w, in acest
fel vei putea pune si plante mai pretentioase. Dar aportul marit de lumina e bine sa vina cu fertilizare si CO2, presurizat
daca se poate (adica nu bomba, desi decat nimic e buna si bomba, numai ca la 200 litri cat ai acvariul nu te prea ajuta o
bomba).
Iar pentru programul de iluminare incepi cu 3-4 ore zilnic si cresti treptat pina la 10-12 ore, cate 2 ore pe saptamina, dar
e bine sa ai cat mai multe plante.

O zi buna,
Dragos
Daca ai controller de pH poti sa lasi CO2 si peste noapte, nu se intampla nimic. Tabelul pH/KH/CO2 este orientativ,
in apa exista mult mai multe lucruri care influenteaza aceasta relatie. Ca sa ai un nivel optim de CO2 pune un tester
permanent de CO2 in acvariu, cel de la Dennerle e foarte bun, si asa vezi cat sa setezi pH, prin incercari.

Cu testul la picatura nu ai cum sa masori KH 0, practic la prima picatura se coloreaza si nu sti daca e KH 0 sau 1.
Ca sa iti dai seama daca e 0 sau 1 trebuie sa prepari 1 litru aditionat cu un KH buffer precis, aditie care sa zicem ar
trebui sa iti duca KH-ul la 4 si daca la masuratoare este 4 atunci apa de osmoza are KH 0, daca este 5 apa de osmoza este 1.

Cel mai sigur ca sa sti daca osmozorul functioneaza in parametri este sa iti achizitionezi un TDS metru, cu el masori ceea ce
se mai afla in apa de osmoza, cu cat este mai mic rezultatul cu atat mai bine (TDS - total disolved solids).

O zi buna,
Dragos
TCRadu wrote:Nu renunt la Manado, m-am hotarat sa raman pe urmatoarea configuratie "piscicola"
- colisa chuna + colisa fasciata + colisa lalia cate 6 bucati fiecare
- neoni 20 bucatici
- 4 ancistrusi = sau ce altceva recomandati pentru fundul bazinului.

Cu ciclidele o las pe mai incolo, deja am bolovanii.....

Daca pestii sint cei de mai sus, nu ii baga pe toti odata. Baga cei 20 de neoni la inceput. Apoi peste cateva zile
ancistrusii si 6 colisa, si peste alte cateva zile ceilalti 12 colisa.

O zi buna,
Dragos
Poti sa introduci pestii si fara schimb
Sau poti face si un schimb dupa care sa introduci pestii.
Ce pesti si cati vrei sa introduci? Ar fi bine sa faci introducerea treptat, maine o parte, peste cateva zile o alta parte si iar
peste alte cateva zile restul. Asa dai timp filtrului si bacteriilor sa se ajusteze la incarcarea biologica.

O zi buna,
Dragos
Incearca sa lasi apa de osmoza 24 de ore si masoara apoi pH-ul, sint curios cat ai dupa o zi.
KH1 la apa de osmoza inseamna ca osmozorul nu functioneaza cum trebuie, ar trebui sa ai KH 0.
Cati litri de apa osmozata ai aruncat la inceput? In mod normal producatorii de osmozoare recomanda
ca primii x litri sa ii arunci, osmozorul nu lucreaza in parametri normali la inceput.
Eu am aruncat la fiecare osmozor pe care il am (am 3 ) cate 100 litri de apa osmozata la inceput.
Dupa aceea am KH 0, si masurat cu TDS metru am 4, 6 si 12 la fiecare dintre cele 3 osmozoare.

O zi buna,
Dragos
Sint curios cat o sa mearga fara niciun fel de filtrare ...

Bine ai venit!
Bine ai venit!
Poti sa folosesti in acel filtru Matrix de la Seachem, un filtru de acest fel, gen la picatura, cu Matrix, iti reduce si nitratii si
fosfatii. Poti sa folosesti o sticla cu gura mai mare, cum sint cele de la ceai.

O zi buna,
Dragos
Atentie cu prunul si vita de vie de unde provin, atat prunul cat si vita de vie se stropesc si nu vreti sa folositi astfel
de lemn.

O zi buna,
Dragos
Nu stiu sa iti spun, e prima data cand vad neoanele astea. Dar fiind pentru plante ar trebui sa fie ok.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit!
Lampa arata foarte bine si are un pret decent mai ales ca e cu tot cu neoane, numai ca nu stiu daca poti sa o iei de la ei, l
a sfarsitul paginii scrie:

"*Due to the weight of this item, we do not offer international delivery on this item*"

O seara placuta,
Dragos
Mersi Andrei, da este vorba de balansul de alb. Partea cu o coala alba inca nu am incercat-o, deocamdata sint plecat
din Bucuresti dar cand ma intorc am sa incerc.

O seara placuta,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: